Egenskaber ved citron og naturlige midler

Citron hjælper på fordøjelsen og stimulerer leverens funktioner. Blandt andet fremmer det udskillelsen af toksiner, hvilket forhindrer, at nyresten danner sig.
Egenskaber ved citron og naturlige midler

Skrevet af Óscar Dorado

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Citroner hører til gruppen, der er kendt som citrusfrugter, og er meget værdsatte for deres sundhedsmæssige fordele. Tror du ikke på det? I denne artikel vil vi forklare de sundhedsmæssigge egenskaber ved citron og nogle naturlige midler lavet med denne frugt.

Egenskaber ved citron

Citron er kendt for sin smag og anvendelse indenfor gastronomi i hele verden. Den kommer (logisk nok) fra citrontræet, der er et flerårigt og aromatisk træ fra slægten citrus. Det er oprindeligt fra Asien, men vokser nu i tropiske og subtropiske områder.

Citroner indeholder en stor koncentration af C-vitamin og citronsyre, hvilket påvirker egenskaber ved citron direkte. De giver også gode mængder af kalium, calcium, fosfor og magnesium.

Citroner bliver brugt til søde og salte retter samt til at lave drikkevarer. Derudover kan saften bruges til at rense vand og forebygge væksten af nogle mikroorganismer, hvilket gør citroner perfekte til naturlige midler. Bladene kan bruges til at give duft i værelser og på møbler, og træet værdsættes endda for sin anvendelse indenfor snedkerarbejde.

Men vidste du, at citron også har mange sundhedsmæssige fordele?

5 sundhedsmæssige egenskaber ved citron

Citronte på bord

1. Antiseptisk og desinficerende

Denne frugt er et naturligt antiseptisk middelsom kan bruges til at desinficere sår. Det forebygger spredning af skadelige mikroorganismer og hjælper også til at fremskynde heling af huden.

2. Det beskytter hjertekarsystemet og blodomløbet

Hvem ville have troet, at citroner hjælper med at forebygge hjertekarsygdomme? Indtag af citron giver mange antioxidanter, der fremmer sund hjertefunktion og styrker væggene i blodkar. På samme tid fremmer det blodomløbet, reducerer blodtrykket og kan hjælpe med at forebygge blodpropper.

3. Det beskytter lever, nyrer, blære og fordøjelsessystemet

Citroner hjælper fordøjelsen og stimulerer leverens funktioner. Blandt andet fremmer det udskillelsen af toksiner, hvilket forhindrer, at nyresten opstår. Dets næringsstoffer stimulerer forstærkningen af immunsystemet.

4. Ledsmerter og betændelse

Citronsyre er et anti-inflammatorisk og desinficerende middel ligesom andre syrekomponenter. På grund af det er æterisk citronolie et glimrende middel til senebetændelse, gigt, slidgigt og andre ledsygdomme.

5. Beskyttelse af hud, hår og negle

Komponenter i citron er blevet brugt i forskellige kosmetikprodukter. Den antioxidante effekt ved C-vitamin stimulerer cellulær gendannelse, dannelse af kollagen og etableringen af calcium.

På grund af det hjælper denne frugt med at bekæmpe aldring af huden og styrke negle og hår blot ved at påføre nogle få dråber citronsaft på dem. Glem ikke at skylle med rigelige mængder vand.

Når det påføres topisk, hjælper det helt sikkert med at rense huden, eksfoliere den og gendanne dens glød. Det er kendt som det perfekte middel til fedtet, kedelig hud på grund af dets egenskaber og effekter på huden.

Som det sidste vil vi gerne anbefale to nyttige midler lavet med citron.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Ting du bør vide, før du går på citronkur

Naturlige midler, der drager nytte af de fantastiske egenskaber ved citron

Naturlige midler til at bekæmpe ondt i halsen

Honning og citroner

Flavonoider, der er antioxidante komponenter i citron, hjælper med at reducere betændelse i halsen. På samme tid har honning også anti-inflammatoriske og bakteriedræbende egenskaber.

Ingredienser

  • Citronsaft fra en halv citron.
  • 1 teskefuld honning.
  • 250 ml vand.

Tilberedelse

Bring vandet i kog. Kom honning og citron i en stor kop. Tilsæt det varme vand, rør rundt og drik det med det samme. Brug dette middel så ofte, som du har behov for.

En naturlig maske til at behandle akne

Denne maske hjælper dig med at rengøre din hud effektivt. Vær sikker på, at du laver en test på et mindre følsomt område for at sikre, at blandingen ikke er for aggressiv til dig.

Ingredienser

Tilberedelse

Kom ler og citronsaft i en kop. Tilsæt to dråber æterisk mynteolie og en dråbe tea tree olie. Bland det grundigt og påfør masken på din pande, næse og hage. Lad det sidde i nogle få minutter og skyl derefter med lunkent vand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Filippini T, Violi F, D’Amico R, Vinceti M. The effect of potassium supplementation on blood pressure in hypertensive subjects: A systematic review and meta-analysis. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:127-135. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.048. Epub 2016 Dec 21. PMID: 28024910.
  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.