Sådan kan du rengøre toilet med bagepulver

Der er naturlige metoder, som du kan bruge til at rengøre dit badeværelse på kort tid, uden at det påvirker dit helbred. Et eksempel er bagepulver.
Sådan kan du rengøre toilet med bagepulver

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tabletter, lavet af bagepulver, er en fantastisk måde til at desinficere toilettet og fjerne lugt. Det slår ikke kun bakterierne ihjel, men fjerner også snavs på overfladerne. Det er derfor effektivt at rengøre toilet med bagepulver.

Det er ikke altid nødvendigt at bruge dyre kemiske produkter til at gøre sit toilet rent. Selvom de fleste er vant til at bruge den slags, findes der alternativer, som er 100% naturlige og har samme virkning.

Mange af de naturlige løsninger gør også din hverdag lettere, fordi de virker meget hurtigt. Bagepulver fjerner bakterier og lugte blot ved, at du putter det i toilettet.

Er du klar til at lave det selv? Læs hvordan.

Bagepulver på ske

At rengøre toilet med bagepulver

Disse tabletter med bagepulver kombinerer naturlige ingredienser til at rense toilettet grundigt uden brug af  klorin eller skadelige kemikalier. Deres vigtigste funktion er at ændre det miljø, som bakterierne har brug for på overfladerne.

Samtidig fjerner de lugte og efterlader en frisk duft, som vil vare hele dagen. Disse tabletter er nemme at lave, og ingredienserne kan findes i nærmest ethvert supermarked.

Ingredienser til at rengøre toilet med bagepulver

Fremgangsmåde

 • Kom bagepulver og citronsyre i en dyb skål
 • Hæld de æteriske olier i en sprayflaske og spray dem på bagepulver og citronsyre
 • Bland olierne godt sammen med de tørre ingredienser for at opnå en tyk pasta
 • Hvis nødvendigt, fugt med lidt vand eller, endnu bedre, mere olie
 • Kom blandingen i små forme og lad dem tørre 24-48 timer

Note; Undgå, at blandingen bliver for våd, da det reducerer den brusende effekt fra bagepulveret.

Lavendelolie kan anvendes til meget

Sådan bruger du det

 • Efter en dag eller to kan du tage tabletterne ud af formene og opbevare dem i en lufttæt beholder, så duften bibeholdes
 • Når du ønsker at rengøre toilet med bagepulver, tager du blot en tablet og kommer i kummen. Træk derefter ud i toilettet
 • Gør dette mindst tre gange ugentligt

Fordelene ved at rengøre toilet med bagepulver

Tabletter med bagepulver har visse fordele frem for lignende produkter på markedet. For det første har bagepulver fantastiske antibakterielle og svampedræbende effekter.

Disse tabletter indeholder også naturlige syrer, som vil fjerne overskydende snavs uden videre problemer. Regelmæssig brug vil fjerne kalkpletter og holde afløbet rent på samme tid.

Takket være de slibende kvaliteter i bagepulver, vil pletter, som ellers vil være svære at nå med en børste, blive fjernet. Duften af citrus varer længe og vil skjule andre lugte i badeværelset.

Person er i gang med at rengøre toilet med bagepulver

Udover de fordele, som er nævnt allerede, har dette enkle produkt også andre fordele:

 • Det er billigere end de rengøringstabletter, som findes på markedet
 • De er nemme at lave og forårsager ikke skadelige reaktioner
 • Forbindelserne nedbrydes nemt og vil ikke skade miljøet
 • Disse tabletter vil ikke udsætte dig for nogen former for giftstoffer
 • De er tidsbesparende, alt imens de rengør dit badeværelse

Husk!

Der er andre naturlige metoder, som du kan bruge til at rengøre dit badeværelse på kort tid, uden at det påvirker dit helbred. Nogle af dem kan endda bruges som et supplement til begepulver, hvis du ønsker en grundigere rengøring.

Hvad kan man feks. bruge?

Disse ingredienser kan både bruges alene og kombineres. Fremgangsmåden er ligesom ved ethvert andet produkt: Kom det på fladerne, lad det virke i nogle minutter og skyl efter.
Har du prøvet at lave rengøringstabletter med bagepulver til at desinficere toilettet? Følg vores opskrift og se selv resultaterne.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.