De bedste fødevarer til bedre hår, hud og negle

Vidste du at gulerødder, ud over at være fremragende til at få den perfekte solbrændthed, også kan hjælpe med at nære og reparere huden? De fremmer naturligt hårets regenerering og vækst.
De bedste fødevarer til bedre hår, hud og negle

Sidste ændring: 26 juli, 2022

 Vores udseende siger meget om vores sundhed; når vores hud, hår og negle ser smukke ud, det viser bare, hvor sunde vi er. I denne artikel vil du lære om de bedste fødevarer til bedre hår, hud og negle.

De bedste fødevarer til bedre hår, hud og negle

Som et første skridt, bør du spise en afbalanceret kost, som absolut ikke indeholder absolut nogen form for fastfood eller fede måltider. Helt sikkert, de er lækre, men de er ikke gode for dit helbred. Nyere forskning viser, at en ordentlig kost fører til en sund krop indvendig og udvendig.

De fødevarer, du stopper ind i din krop er vigtige. Din kost bør ikke mangle nogle af A-, B- og C-vitaminerne, heller ikke mineraler, Omega-3-fedtsyrer, zink, biotin eller antioxidanter. Hvis du vil have virkeligt smuk hår, hud og negle, kan du tilsætte følgende fødevarer til din kost:

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Laks

Det er en af ​​de sundeste typer af fisk, der findes. De er grupperet med i såkaldte blå fisk og bør indtages to til tre gange om ugen, for at drage fordel af de mange egenskaber, deriblandt dens høje indhold af omega-3-fedtsyrer. De forbedrer hårets styrke og glans, og giver derudover fugtighed til din hud. Og som om det ikke var nok, indeholder den også B-12-vitamin, som styrker neglene.

laks1

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Bladgrøntsager

Grøntsager som spinat, grønkål, kål osv. er fantastiske kilder til A-, B-, C-vitaminer og zink. Disse er alle nødvendige næringsstoffer til at regenerere huden og holde den sund, sammen med hår og negle. Og den gode nyhed er, at der er alle mulige lækre opskrifter at afprøve.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Bønner

bønner

De er rige på jern, biotin og proteiner.  Linser og kidneybønner findes også i denne gruppe, og bør være en del af din kost. Bønner er vigtige for stærkt hår og negle. Biotinet, som de indeholder, hjælper med at styrke vækst.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Fuldkorn

Havregryn, hvede, hele ris og spirer. De indeholder alle en god dosis af antioxidanter til bekæmpelse af frie radikaler, som skader huden og håret. Fuldkorn indeholder silicium, et fremragende mineral til voksende, stærkt, sundt hår.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Nødder

Paranødder er bedst. Men hvis du ikke kan finde denne sort, så fortvivl ikke, alle former vil virke. Nødder er rige på selen, et mineral som forbedrer hovedbundens sundhed (pas på, hvis du lider af skæl). Derudover er det en antioxidant, som styrker immunsystemet og forebygger hudkræft. De er en vidunderlig kilde til omega-3 fedtsyrer, der som vi har nævnt ovenfor fører til sundt, skinnende hår.

valnødder2

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Persille

Denne aromatiske urt har en velkendt smag, der bruges i mange opskrifter. Det er en glimrende kilde til calcium, kalium og magnesium. Dets mission er mere end vigtig: det holder blodkar og væv (især kapillærer) sunde  Det vil give dig en fantastisk udseende hud. Du kan også drikke persillesaft (nogle få stilke persille, to kopper vand og saften fra en citron) på en tom mave dagen igennem.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Gulerødder

De er rige på A-vitamin og antioxidanter, perfekt til reparation og fornyelse af hår og forebygger for tidlig ældning af huden. De nærer og reparerer. Drik gulerodssaft dagligt og du vil se resultater på nogle få uger.

GulerødderOgJuice

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Agurker

Saften af ​​denne grøntsag virker dobbelt: den hjælper håret med at vokse og forhindrer det i at falde af, takket være dens høje indhold af svovl og silicium. Hvis du kombinerer det med gulerods- eller sellerisaft, vil du mærkbart forbedre, hvad der betegnes som cellulær ernæring.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Alfalfa

Det er rigt på kalium, calcium, fosfor, enzymer, og klorofyl. Alfalfa er fantastisk kombineret med gulerødder (revet i en salat, for eksempel). Det nærer håret og huden, forbedrer cellulær gendannelse og fjerner fedt og giftstoffer, der påvirker neglebåndenes sundhed.

alfalfa

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Ekstra jomfru olivenolie

Da det er rigt på E-vitamin, nærer det huden samtidig med at det beskytter læderhuden. Det besidder fremragende antioxidante egenskaber, og kæmper for tidlig aldring på celleniveau. Sørg for kun at bruge en god kvalitets olivenolie.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Peberfrugter

De kan være røde, grønne eller gule; alle sorter indeholder fluor og silicium, to næringsstoffer, der er afgørende for en sund hud og negle. Tilsæt lidt gulerodssaft for de bedste resultater.

Fødevarer til bedre hår, hud og negle: Løg

Denne grøntsag bør være ved hånden i ethvert køkken (De er fantastiske med kartofler og æg). De er utroligt gode kilder til jern, fosfor, silicium, calcium og kalium. De hjælper med at holde håret stærkt og livligt, takket være deres rensende effekter på leveren og tarmene. Når det er muligt, så spis rå løg for at få yngre og smukkere hud.

Løg2
Det kan interessere dig ...
Brug knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Brug knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle

Vidste du, at du kan bruge knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle? Her er et middel, der beroliger, desinficerer og reducerer inflammation...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.