Følg disse 5 skridt til overflod i dit liv

Lær at stoppe med at begære det, som du ikke har, og i stedet begynde at nyde andre vigtige dimensioner, såsom taknemmelighed for det, du har.
Følg disse 5 skridt til overflod i dit liv

Sidste ændring: 09 maj, 2019

Overflod er den vidunderlige evne til at prioritere det positive i stedet for det negative. I denne artikel vil vi forklare hvorfor du skal følge disse 5 skridt til overflod i dit liv!

Det handler om at være taknemmelig for alt, hvad du har, at du er meget mere opmærksom på mulighederne og som følge heraf opnår velstand.

Denne idé, som kan virke så simpel ved første øjekast, indeholder faktisk nogle dybe ideer, som bør reflekteres over.

Vi lever i et samfund, hvor akkumulering af ting og penge er synonym med succes. Hvor det at være fysisk fejlfri er synonymt med social succes.

Hvordan kom vi her til? Hvorfor føler en teenager uden den nyeste mobiltelefon sig frustreret? Hvorfor hader vi os selv, når vores kropsmål ikke passer på det “ideelle”?

Måske har vi det forkerte fokus.

Vi skal omformulere vores tankeprocesser for at give os selv mulighed for at være mere fri, mere følsomme over for, hvad der virkelig betyder noget os.

Vi foreslår at reflektere over dette. Vi inviterer dig til at tænke på 5 dimensioner, der helt sikkert vil hjælpe dig med at få et rigere og lykkeligere liv.

Her er de 5 skridt til overflod i dit liv

1. Kontroller dit behov for kunstig overflod

Blomst

Vi forsøger alle at dække de dimensioner, der udgør byggestenene i Maslows behovspyramide.

 • Aspekter som sikkerhed i et hjem, mad at spise, tøj og ressourcer til at vokse og have et godt helbred er afgørende, sande prioriteringer.
 • Men i det moderne samfund er der en indtræden af et andet aspekt: forbrugerisme.
 • Vi lever i en virkelighed, hvor vi ofte forsømmer det, vi allerede har, og i stedet fokuserer vores interesse på det, vi mangler.

Og nogle gange, er det vi mangler bare den nyeste mobiltelefon, en mere avanceret bil, trendy tøj…

 • Alt dette fører til det, vi tidligere nævnte: Udseendet af succes eller status.

Vi vil have det, som andre har for at føle os “inde”, som om vi er en del af det kunstige forbrugersamfund, der er så almindelig i vores verden i dag.

Tænk over dette: Overvej om dine nuværende behov er kunstige, eller om de er autentiske.

Tjek også denne artikel ud efter “Følg disse 5 skridt til overflod i dit liv”:

Skadelige personligheder: 5 “spredere”af skyld

2. Lær at udøve taknemmelighed

En måde at skabe plads til et autentisk liv af overflod er ved at være taknemmelig for, hvad du allerede har. Det er noget, vi ikke tænker meget over, noget vi ikke værdsætter så højt, som vi burde.

 • Først og fremmest så vær taknemmelig for din egen integritet. Vær taknemmelig for din egen eksistens: At leve og være i denne verden er en fantastisk ting, og hver dag du er klar over dette, vil nye muligheder komme til dig. Med denne tankegang kan du ikke andet end at være glad.
 • Gør dig selv klar over, hvilke strålende ting du har rundt omkring dig: Familie og venner, sande skatte, der giver dig autenticitet, dagligdags overflod.

3. Overflod er i de enkleste og mest grundlæggende ting i livet

Kvinde der sidder op af et trae

Overflod betyder ikke, at tallet på din bankkonto har masser af nuller bag sig.

Det betyder heller ikke at samle venner på de sociale netværk eller samle tøj i dit skab, smykker i skuffen eller biler i din garage.

 • Hemmeligheden til lykke kan findes ved at sætte pris på de enkleste og mest grundlæggende ting. Ting der kommer frem i dit daglige liv: et dejligt øjeblik, der er delt med en ven, gøre noget godt og være stolt af dig selv eller endda bare tage en tur alene og nyde naturen.

Dette er det rum, hvor vi udlever autentiske, rige liv.

Læs også denne artikel efter “Følg disse 5 skridt til overflod i dit liv”:

det er de små ting der gør forskellen

4. Stop med at fokusere på, hvad du mangler i dit liv

Vi ved at anvendelse af denne tankeproces i din hverdag ikke vil være let. Det er ikke let, fordi vi lever i trænge tider, om vi kan lide det eller ej.

 • Godt arbejde er der ikke rigeligt af, og social ulighed er en almindelig i mange byer rundt om i hele verden.
 • At have dit eget hjem er ofte et privilegium eller en aspiration, der kræver et stort offer eller en stor investering.
 • Måske har du ikke en perfekt krop, det ideelle forhold eller et job, der lader dine evner og talenter komme frem.
 • Men lad os gøre det klart: Du må ikke kun fokusere på, hvad du mangler i dit liv. Hvis du gør dette, så vil du drukne din virkelighed i alvorlig utilfredshed.

Værdsæt hvad du har, vær taknemmelig for det, og se din virkelighed i et nyt, håbefuldt lys. Livet er fuld af muligheder, og du vil kun se dem, hvis du føler dig værdig, rolig og har et godt selvværd.

5. Frem en anden form for bevidsthed rettet mod velstand

Pige og sommerfugle

Hvad mener vi med velstand? Velstand gør det muligt for en ny tid at begynde. En tid med positivitet til at bekræfte dine drømme, ønsker og forhåbninger.

Et indre liv med overflod er sådan, at du kommer derhen. Det kan tage lidt tid at komme derhen, men med træning, kan du ændre din tankegang.

Fordi kun når du er sikker på dig selv, fuld af selvkærlighed og respekt for dig selv, vil du være i stand til at bevæge dig hen imod opnåelse af disse dimensioner.

Sæt det i praksis: Lær at udvikle den overflod, der allerede er i dig.

https://bedrelivsstil.dk/du-aeldre-indser-du-kampe-ikke-vaerd-kaempe/


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.