Det er de små ting, der gør forskellen

Generelt er vi ikke klar over at det ikke er de ekstraordinære ting, der er det vigtigste - men snarere de små ting og de mennesker, der omgiver os hver dag - indtil det er for sent.
Det er de små ting, der gør forskellen
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Det er de små ting, der gør forskellen. Ti ud af ti mennesker elsker de små detaljer i livet. Disse små detaljer behøver ikke vigtige møder eller klicheer, og de blomstrer ud af vores daglige liv for at skabe en lang række af grunde til at holde ud. De giver os grund til at føle os ydmyge og hjælpe os med at lære, hvordan vi passer på de mennesker, vi elsker.

Det er fordi det er de små ting, der har den største virkning. De er det, der viser styrken hos andre, og de er det, der bringer store smil over vores ansigter. De små detaljer er altid det vigtigste fordi de er det, der får os til at vokse og blive bedre dag for dag.

De små ting er det, der virkelig gør os forelsket i livet

Familie der sover sammen

Det er de små ting, vi bliver forelsket i, fordi de gør en forskel og de giver livet den status, det fortjener. De er en afspejling af storheden i mennesker og vores evne til at elske hele tiden og betingelsesløst.

Men sandheden er at vi vinder i lotteriet hver dag, hvert sekund og i hver lille detalje. Detaljer som at stå op hver dag og have en, du elsker ved din side. Detaljer som at bryde ud i et anfald af latter, samtaler, der varer til 03:00, eller synet af solnedgangen.

Hvad der er virkelig vigtigt, og hvad der holder os i live, dagligdagen. Men du kan kun realisere dette, hvis du mister noget, eller hvis noget går galt. Dette sidste punkt er meget vigtigt, fordi når noget går galt, når du er skuffet, er der stadig noget, der kommer til live indeni.

Anbefalet læsning efter “Det er de små ting, der gør forskellen”:

Forskellen mellem kærlighed og besættelse

Små detaljer gør store øjeblikke

Familie dagligdag

Følge en slankekur, gå til gymnastik eller være produktiv på arbejdet er alle store daglige mål, men det udelader noget, der er endnu vigtigere:  Du skal blive en samler af følelsesmæssige øjeblikke.

Det er fordi følelsesmæssige øjeblikke er det, der bringer lykke i livet. For at vænne sig til dette kunne du starte med at skrive en følelsesmæssig dagbog tidsskrift, hvor du notere det ned, som du havde et særligt øjeblik med, som vil afspejle dine følelser og følelser.

Efter nogle få dage med denne type situationer, vil du blive overrasket over, hvordan du bliver mere klar over dine forhold. Takket være de anstrengelser, du gør, vil du styrke dine bånd med andre mennesker, fordi hvis du gør det, kan du skabe store forandringer i livet.

Det kunne også hjælpe dig til at være mere opmærksom på at skabe et “kærlighedskort” for folk tæt på dig. Din hjerne vil gemme disse oplysninger, så du føler dig mere fortrolig med detaljerne i andre menneskers liv.

Par der sidder og nyder stjernene

Detaljer, der skal med på dit “kærlighedskort”

Nedenfor vi vil liste hvad psykolog John Gottman foreslår vi behøver for at vide, når du opretter vores liste over små detaljer:

 • Din elskedes livret.
 • Deres yndlingsfilm, TV-shows og bøger.
 • Mindst to mennesker, som de beundrer dybt.
 • Deres foretrukne dyr.
 • Deres ideelle feriested.
 • Det første, de ville købe, hvis de vandt i lotteriet.
 • Noget, som du kunne gøre for at forbedre dit forhold til ham/hende.
 • Hvad han/hun ønsker at ændre ved dig?
 • Hvad er deres foretrukne måde at tilbringe eftermiddagen derhjemme på?
 • Hvilken aktivitet føler han/hun føler sig mest kompetent i?
 • Hvad er deres hemmelige ambitioner?
 • På hvilken måde ønsker hun/han at forbedre sig selv?
 • Hvad er deres yndlingsrestauranter?
 • Hvilken type litteratur foretrækker han/hun?
 • Hvad er deres favoritaktivitet, når de er syge?
 • Hvad ville deres ideelle fødselsdagsgave være?
 • Hvad bekymrer eller stresser dem i øjeblikket?
 • Hvad er deres foretrukne måde at få din opmærksomhed på?
 • Hvad er deres mest ønskede, uopfyldte drøm?
 • Hvilken aktivitet føler han/hun sig mest kompetent i?

Mænd kan også godt lide små detaljer

Par der hygger sammen - Smaa ting der goer forskellen

En masse gange har folk den forkerte idé, at de fleste mænd ikke interesseret i de små ting. De synes ikke at værdsætte små eller subtile ting, og de anser visse ting for at være spild af tid. Men de sætter pris på de små ting, ligesom kvinder gør.

Det er derfor vi skal forsvare dem at det, de også fortjener ting, der giver dem håb, som ord, kys eller uventede   kram. De ønsker også at blive overrasket, fordi de også fortjener kærlighed.

Uanset om du er en mand eller en kvinde, skal du sætte pris på de mennesker, der er omkring dig hver dag. En god måde at gøre det på er at lægge mærke til deres forskelle i små detaljer, bringe særlig omsorg og opmærksomhed på banen.

Det er absolut nødvendigt, at du får de mennesker, du elsker, til at føle sig specielle. Vis dem, at de betyder noget for dit liv, fordi mennesker fra dag til dag glemmer, at det er vigtigt at vise hengivenhed og få andre til at se, at de er vigtige for dig.

Læs også denne artikel efter “Det er de små ting, der gør forskellen”:

Opgiv ikke kærligheden; opgiv forkerte mennesker

Dette er uden tvivl noget, der holder kærligheden frisk.

Forfatterens bemærkning:

 • Hvis du er interesseret i, hvordan man forbedrer kommunikationen i dine relationer, så læs værker af forfatterne John M. Gottman og Joan DeClaire. Disse bøger kan være utroligt berigende og vil bidrage til at forbedre kvaliteten af dine forhold.
 • Billeder venligst udlånt af Puuung.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.