7 fordele ved at være single og glad

Det er et valg at være single. Ligesom det også er et valg at have en partner i livet. Problemet er, at vi ofte ikke er i stand til at tolere frygten om at være alene.
7 fordele ved at være single og glad

Sidste ændring: 23 november, 2018

Det er interessant, at på trods af tiden, der går, så fortsætter vi med at lave de samme fejl som før. I dagens indlæg vil vi gennemgå 7 fordele ved at være single og glad!

Nu til dags er der mange personer, som ikke er i stand til at være glade uden at have en partner. Dette foruroliger mange personer. Og for andre forårsager det seriøse problemer.

Et af disse problemer er ofte kendt som følelsesmæssig afhængighed. Det trækker os ind i giftige forhold. For andre er kernen af problemet ens selvværd. Det er nogle gange så lavt, at vi har brug for nogle, der elsker os.

Det er almindeligt at være bange for at være single i en verden, hvor kærlighedsforhold har så meget betydning, måske alt for meget.

På trods af det er der mange personer, som ved, hvordan man nyder singlelivet. Det kan du også gøre. Det er på tide at komme af med frygten for at være single.

Det er muligt at være single og glad

Blomster hjerte

Hvis man er en person, som mener, at den største glæde er at have en partner, så har man måske lavet fejlen med at lægge sin lykke i andres hænder. Man har gjort den anden person ansvarlig for ens velvære.

Man er ikke klar over, at man bliver nødt til at være glad i sig selv.

I dag gennemgår vi 7 fordele ved at være single og glad. De vil kunne åbne ens øjne for muligheden for at være single og glad uden behovet for at være i et forhold.

Ingen bør bestemme vores lykke. Mere end noget andet har mange af os brug for at lære at være alene, fordi vi aldrig har været i den situation.

1. Man kan lære sig selv at kende

Måske tænker man, at man allerede kender sig selv. Og at man ikke skal bruge tid på at komme til det. Hvis det er det, man tror, så ved man i virkeligheden intet om sig selv.

Med tiden, der går, forandrer vi os. Og derfor bliver vi nødt til at opdatere os selv hele tiden og opdage den person, vi nu er blevet til. Så hvis man tror, man kender sig selv, bør man tilbringe lidt mere tid alene. Man vil opdage, at man ikke kender sig selv så godt, som man troede. Dette kan være svært, hvis et forhold lige er slut. Man har tilbragt nogle år af ens liv med en anden person, oplevet begivenheder i livet, påtaget sig ansvarsområder… men nu er man alene.

Mange begynder et forhold med en ny person lige med det samme på grund af tomheden. De ved ikke, hvem de er nu, fordi de har mistet deres anden halvdel. Man bør være tålmodig. Den følelse vil forsvinde, eftersom det blot er et trin i overgangen.

Man bør drage nytte af dette. Gå tilbage, lære sig selv at kende og finde ud af, hvem man er. Det vil føre til gode ting.

2. Nyde sin egen tid

Husker du den tid, hvor du kunne gå hjemmefra uden at skulle forklare noget? Slippe dig selv fri hvor som helst, afbryde kontakten til omverden og ikke være forpligtet til at holde din partner informeret, fordi de er bekymret.

At være single er en situation, som man bør drage nytte af. For man får aldrig de samme oplevelser, når man er single, som når man er sammen med en partner. Nu kan man have det sjovt alene og få tid til sig selv!

3. Man kan afsætte sit liv fuldstændigt til en selv

Kvinde der skriver dagbog paa en eng

Ligesom vi allerede har nævnt. Nu har man al verdens tid til sig selv. Hvad hvis man beslutter sig for at tage på en tur, som man altid har drømt om? Man bestemmer selv!

Det er det bedste tidspunkt til at vokse professionelt og forkæle sig selv på. Man behøver ikke bekymre sig om andre end sig selv. Og dette er en positiv ting. Man bør ikke spilde sin tid og ikke kaste dette øjeblik ud af vinduet.

4. Man er meget stærkere nu

Har du bemærket, at når man er vant tl at være i et forhold, og man lige pludselig ikke er det, så føler man sig hjælpeløs? Man ved ikke, hvad man skal gøre. Eller hvordan man skal komme videre. Ved du, hvorfor dette sker?

Vores tryghedszone er blevet ødelagt, og vi har forladt den. Ved at acceptere denne situation og vide, hvordan man kommer ud af den, kan man være en meget stærkere person uden den tryghedszone.

Man bør tænke over alle fordelene, man har, ved at være single. Nu behøver man ikke at bekymre sig om nogen anden. Det lyder måske koldt, men det er en lettelse! Til tider gør det gode ting for os at være single, så man må ikke spilde chancen.

5. Man er mere afslappet og sover bedre

Måske savner man krammene og putteriet, når man ligger alene i sengen, men bør se det på den gode side. Man kan gå i seng og stå op, lige når det passer en, uden at man behøver at svare på nogen spørgsmål eller tage hensyn til nogen.

Kan du huske de skænderier, som gjorde, du ikke kunne sove? Hvad med de situationer, som fik dig til at ligge og vende og dreje dig hver aften? Jalousi, skænderier, misforståelser… alt dette høret til fortiden! Man vil sove bedre, tror du ikke?

6. Man vil lære at værdsætte sande venskaber

To veninder der ligger paa en bil

Når vi begynder at date en person, får det os til at tage afstand fra vores venner. Det er en fejl, som mange af os har lavet.

De venner støtter en ubetinget, når man sætter dem til side. Vi bliver derefter nødt til at genskabe venskabet, og vi bør aldrig nedgradere dem til andenpladsen igen. Partnere kommer og går, men venner er for evigt. Derudover bør man lære, at ingen partner bør optage ens tid 24 timer i døgnet. Dette er ikke retfærdigt overfor nogen eller for en selv.

7. Man lader sig selv møde nye mennesker

Ung kvinde der holder balloner

Som et par er mulighederne for at møde nye personer mindre. Man kan ikke altid være sammen med de personer, som man har lyst til, og man er ikke altid i stand til at gøre, som man vil.

Det kan være tilfældet, at man som et par har en vennekreds. På grund af det bør man drage nytte af at være single og glad ved at rejse, besøge nye steder, udleve de oplevelser, som man ikke kan nyde som et par, og have det sjovt med den frihed, man nu har.

Det er muligt, at man tror, at det ikke er for alle at være single og glad. Men man tager fejl. Frygten for tiden, der går, og at vi ender op alene, ødelægger os. Det får os til desperat at søge en partner i livet.

Hvem har nogensinde sagt, at man ikke kan være lykkelig uden en partner? Er det ikke godt at blive gammel med gode venner, men uden en partner ved sin side? Selv i dag lader det til, at det ser dårligt ud at være single, fordi det er “normalt”, at vi alle ønsker at have en partner.

Man bestemmer selv, hvor ens liv fører en hen. Og derfor vil man undgå frustrationer og at føle sig alene, fordi alle omkring en er i et forhold undtagen en selv.

Faktisk selvom de er i et forhold, så er man selv sammen med sig selv. Og man udnytter den tid, hvor man ikke skal tænke på andre end sig selv.

Man bør lære at elske sig selv, gøre hvad man vil, kende sig selv, prøve nye ting, nyde livet og eksperimentere. Livet kan ændre sig fra det ene øjeblik til det andet, så man bør nyde nuet.

Nogle gange er vi ikke klar over de gode ting, vi kan gøre for os selv ved at være alene i længere tid og dedikere alt til os selv. Det er ok at være single og glad!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.