7 fordele ved at drikke varmt vand på en tom mave

At drikke en kop med varmt vand på en tom mave er et godt alternativ for dem, der ikke tolererer surhedsgraden af citronjuice tidligt om morgenen. Det hjælper nemlig din krop med at fjerne toksiner
7 fordele ved at drikke varmt vand på en tom mave

Sidste ændring: 07 december, 2018

Fordelene ved varmt vand på en tom mave er talrige og at drikke en kop om dagen er en nem og sund opgave, som er værd at tilføje til din daglige rutine. Du vil blive overrasket over, hvordan noget så simpelt kan have så mange fordele og nul bivirkninger.

Desuden, hvis du har prøvet at drikke varmt vand med citronsaft på tom mave, og synes det er for stærkt, eller at det bare ikke ligger godt, så skal du ikke tøve med at erstatte det med et glas varmt vand i stedet.

Sørg for at tjekke de følgende 7 gode grunde til hvorfor du bør begynde at anvende denne simple daglige vane. Giv den en chance i mindst 15 dage!

 

Liste over fordelene ved varmt vand på tom mave

1. Det hjælper dig med at tabe dig

Du vil selvfølgelig ikke tabe dig ved kun at drikke varmt vand. Det er en nem og sund måde at supplere en ordentlig kost, da det fremmer din krops naturlige afgiftning, og hjælper med at regulere din vægt.

Fordelene ved varmt vand omfatter:

 • et boost i din metabolisme
 • hjælper med at skylle toksiner ud
 • forbedret fordøjelse
 • bekæmpelse af forstoppelse

Når du forbedrer disse grundlæggende processer, holder du din krop i balance, og når det er suppleret med en sund kost og øvelser, kan du forbedre din figur.

2. Det balancerer dit nervesystem

Varmt vand på tom mave

 

En fantastisk måde at forbedre dit nervesystem er en af de mest overraskende fordele ved varmt vand på tom mave. De første øjeblikke af formiddagen er ideelle til dette, fordi din mave er mest modtagelig.

Hvis du kun drikker en kop kaffe om morgenen i stedet for morgenmad, for eksempel, er det rigtigt, at det giver dig energi, men du ændrer også pH balance i din krop ved at gøre det mere surt.

 • Høj surhedsgrad har en tendens til at forårsage kroppen til at ophobe toksiner, bevare væsker og overstimulere nervesystemet.
 • En af fordelene ved varmt vand på en tom mave er desuden, at det forbereder din krop til at absorbere næringsstoffer. Dette skaber et miljø, der er fri for giftstoffer, og derfor forbedrer dit nervesystems sundhed.
 • Så tøv ikke med at starte dagen med en kop varmt vand. Vent i 20 minutter og følg derefter op med en god morgenmad der er rig på fibre og protein.

3. Behandling af menstruationssmerter

Der er ingen tvivl om, at du også lider af disse månedlige kramper, der er målrettet mod dit underliv og mave. Måske kan du kun finde lindring mens du sidder ned eller står op, og din ubehag kan være så stor, at det endda forhindrer dig i at deltage i normale aktiviteter.

 • Nogle gange kan noget så simpelt som at drikke varmt vand fungere som et fantastisk beroligende middel til at lindre kramper.
 • Prøv at drik en kop varmt vand hvor du nipper til det langsomt, for at finde lindring.

4. Forbedring af fordøjelsen

Én ting værd at nævne er, at drikkevand mens du spiser ikke anbefales. Maden ankommer nemlig til maven blandet med vand, som kan overbelaste sin funktion.

Den bedste ting at gøre er at drikke vand før du spiser, og jo varmere det er jo bedre. Det er nemmere for din mave og tarme, og forbereder dem til at modtage de fødevarer, du spiser og behandle optagelsen af næringsstoffer.

5. Bekæmp for tidlig aldring

Det vil måske overraske dig at høre, at varmt vand kan bekæmpe for tidlig aldring. Som nævnt i begyndelsen, er dette ment som et supplement af en daglig rutine, der fremmer en generel god sundhed.

 • Drikkevand frigiver toksiner fra kroppen, og en krop der er fri for bakterier og andre skadelige elementer, er bedre i stand til at bekæmpe virkningerne af frie radikaler, der forårsager for tidlig aldring.
 • Husk også at din hud skal være ordentligt hydreret for at holde sig elastisk og tonet. Varmt vand, mere end koldt eller lunkent vand, øger hydrering og den effektive afskaffelse af toksiner.

Det er værd at huske!

6. Beskytte dig mod infektion

Hvis det er forkølelse, influenza eller halsbetændelse sæson, så begynd at drik varmt vand på en regelmæssig basis. Det vil hjælpe dig med at bekæmpe overbelastning og betændelse og samtidig medvirke til at behandle enhver infektion.

Varmt vand fjerner virusser, toksiner, bakterier og behandler betændte og syge væv. Det renser dem, og reducerer smerte niveauer. Husk at drikke varmt vand langsomt i små slurke.

7. Forbedre sundheden for dine urinveje

Urinveje

Én måde at bekæmpe urinvejsinfektioner og forbedre sundheden for dine nyrer er at drikke varmt vand. Der er intet bedre end at starte din dag med en kop varmt vand.

Når du sover, er det normalt, at en masse urin hober sig op, som indeholder giftstoffer og bakterier, der kan knytte til væggene i din blære. Varmt vand hjælper med at udvise disse skadelige stoffer.

 • Når du tømmer blæren, slipper du dem lettere.
 • Dette renser fuldstændig dine urinveje og har også en urindrivende effekt for at fjerne væskeophobning.

Så hvad tænker du… vil du begynde at drikke varmt vand på tom mave morgen? Dit helbred vil takke dig!

Det kan interessere dig ...
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Når du drikker mere vand hjælper det med at fjerne toksiner og rense dine nyrer. Læs om alle de gode virkninger ved vand her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296. doi: 10.7762/cnr.2018.7.4.291. Epub 2018 Oct 31. PMID: 30406058; PMCID: PMC6209729.
 • Wittbrodt MT, Millard-Stafford M. Dehydration Impairs Cognitive Performance: A Meta-analysis. Med Sci Sports Exerc. 2018 Nov;50(11):2360-2368. doi: 10.1249/MSS.0000000000001682. PMID: 29933347.
 • Palma L, Marques LT, Bujan J, Rodrigues LM. Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015 Aug 3;8:413-21. doi: 10.2147/CCID.S86822. PMID: 26345226; PMCID: PMC4529263.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.