7 fødevarer der kan give kræft

Ernæring er årsagen til ​​35% af alle tumorer. Raffineret mel kan øge din risiko for at udvikle brystkræft med 220%
7 fødevarer der kan give kræft

Sidste ændring: 29 juli, 2019

Selv hvis forbindelsen ikke er helt klar med hensyn til, hvilke fødevarer, der er relateret til kræft. Så er faktum at undersøgelser har vist nogle fødevarer kan være relateret til denne sygdom. Selvom hver persons krop er anderledes, er eksperter enige om, at hyppig indtagelse af disse fødevarer øger din risiko for at udvikle kræft. I denne artikel vil vi nævne 7 fødevarer der kan give kræft.

I betragtning af at 35% af alle tumorer skyldes fødevarer, så lad os se på nogle af de fødevarer, som forskningen har forbundet med denne sygdom.

Forarbejdet kød

Tyktarm

Det meste forarbejdede kød som pølser, skinke og bacon indeholder kemiske konserveringsmidler, kunstig farve og et højt fedt- og salt-indhold,  så de kan se friske og appetitlige ud. Disse kemikalier, som blandt andet natriumnitrat og nitrit, øger risikoen betydeligt for at udvikle tyktarmskræft.

Raffineret hvidt mel

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af Cancer Epidemiology: Mile Markers and Prevention. Så kan hyppig indtagelse af raffinerede kulhydrater øge risikoen for at udvikle kræft med 220%. Dette skyldes at fødevarer med højt sukkerindhold forårsager at blodsukkeret stiger hurtigt, hvilket direkte nærer væksten og spredningen af ​​kræftceller i kroppen.

Raffineret sukker

Sukker

Ligesom med raffineret mel, kan raffineret sukker fremme væksten og spredningen af ​​kræftceller i vores kroppe. Sødestoffer, der er rige på fruktose, som kræftceller hurtigt og nemt omsætter, er de værste syndere. Populære fødevarer som cookies, kager, tærter, sodavand, saft og saucer indeholder alle høje niveauer af raffineret sukker, og er relateret til udviklingen af ​​kræft.

Anbefalet læsning efter “7 fødevarer der kan give kræft”:

Hvordan kan du opdage æggestokkræft tidligt?

Genetisk modificerede fødevarer

Forbrug af transgene eller   genetisk modificerede fødevarer   udgør en større risiko for at udvikle forskellige typer kræftmen denne påstand er endnu ikke fuldt evalueret. Du vil finde mange af disse fødevarer i din indkøbskurv som majs og majsprodukter, tomater, bønner og raps.

Stegt mad og junkfood

JunkFood - kan give kraeft

Stegt mad og junkfood, anbefales ikke i nogen kost. Udover at være forbundet med kræft, forårsager disse typer af fødevarer også andre sundhedsproblemer som hjertesygdomme og fedme. Pommes frites, chips og snacks som almindeligvis findes i supermarkeder og restauranter, kan indeholde høje niveauer af acrylamid. Det er en kræftfremkaldende substans, som kan findes i al mad,  der er opvarmet til en temperatur på over 120°C. Men pommes frites og andre slags junkfood har et højere niveau af dette stof.

Desuden indeholder disse fødevarer høje niveauer af transfedtsyrer, natrium og sukker, der også er relateret til udviklingen af ​​kræft.

Light

“Light”-versioner af mad og drikkevarer forekommer ofte at være en god mulighed for en sund kost til at tabe sig og kontrollere vægten, men det er ikke helt rigtigt. Det er rigtigt at disse fødevarer har lavere fedt-, sukker-, kalorie- og kulhydratindhold og andre stoffer, der medfører at man tager på. Imidlertid er etiketterne ofte misvisende og kan forlede forbrugerne til at tro at de er den sundeste vej til at holde vægten nede. Ud over at vildlede forbrugerne, er det blevet konstateret, at disse typer af såkaldte sunde produkter indeholder aspartam. En af ​​de mest almindelige kunstige sødemidler, som er ansvarlig for at forårsage alt fra fosterskader til kræft.

Læs også denne artikel efter “7 fødevarer der kan give kræft”:

8 tidlige tegn på halskræft du ikke må ignorere

Dåsetomater

Størstedelen af ​​konserves indeholder BPA, der fungerer som østrogen i kroppen og forstyrrer den normale hormonaktivitet. Forskning har forbundet dette stof med hjertesygdomme, skader på tarmene, infertilitet og andre problemer, specielt i forplantningssystemet. Det er også blevet konstateret, at hvis man ofte spiser konserves, øger det din risiko for kræft, men dåsetomater udgør den største risiko. Fordi deres høje syreindhold hjælper med til at frigive mere BPA.

Det kan interessere dig ...
De første hormonelle tegn på kræft i bugspytkirtlen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De første hormonelle tegn på kræft i bugspytkirtlen

Kræft i bugspytkirtlen er en kræftform, som har den værste prognose, fordi den øger produktionen af hormonerne i organet, som kan få alvorlige kons...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.