De mange fordele ved tid alene

Vi har altid været lavet til at tro, at ensomhed er for fejl, når det virkelig er noget der hjælper os med at vokse og gør det muligt for os at opdage det bedste af os selv. Vi har alle brug for alene tid.
De mange fordele ved tid alene

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vidste du, at der er mange fordele ved at have tid alene? 

Du må ikke. Det samfund, vi er vokset op i, prioriterer i høj grad romantiske relationer. Hvis du ikke er i et forhold, eller du ikke kan opretholde et på lang sigt.  Prioriterer du tid alene anses du hurtigt for en person som fejler i livet.

Alt dette kan medføre alvorlige problemer. Vi kan ende op afhængigt af, at en partner er glad.  Eller at vi lever i konstant angst på udkig efter den person, med hvem vi kan overholde samfundets standarder.

Fordelene ved tid alene er mange, selvom de er skræmmende

ensomhed

Prisen på ensomhed kan være skræmmende i starten. Konsekvenserne af at vælge at være alene er præcis det: at være alene, der står over for overgivelse.

Du er sikkert klar over, hvor mange mennesker ydmyger sig for at undgå at miste den person, de elsker. Du har set, hvor meget nogle tolererer, så den person, der giver mening til deres eksistens, ikke forlader dem.

Når det kommer til stykket, bliver de tomme, og de ved ikke, hvad de skal gøre. Men fordelene ved ensomhed vil overraske dig.

Selv om mennesker er sociale væsener, betyder det ikke, at vi skal være afhængige af andre for at være lykkelige eller mere definitivt at leve.

Nogle mennesker er så afhængige, at de føler sig tabte. De mangler deres egne meninger, og de knytter sig så meget til deres partner, at de holder op med at være dem selv.

Opdag:  Bliver du i et forhold grundet skyld, frygt eller medlidenhed?

“Hvem er jeg?”, “Hvad vil jeg?”, “Hvad kan jeg lide?”  Dette er spørgsmål, tror det eller ej, mange mennesker ved ikke, hvordan man skal svare. Hvis de gør det, kan deres svar godt være, hvad deres partner er eller hvad deres partner kan lide, gør eller ønsker.

Takket være ensomhed kan du opdage dig selv igen. Du kan virkelig være dig selv. 

Du har camoufleret dig selv, og du er holdt op med at være dig selv på grund af en frygt, der ikke er mere end det: en ubegrundet frygt.

Du behøver ikke nogen andre til at leve et godt liv; du har kun brug for dig selv.

Ingen forstår dem, der vælger at have tid alene

ensomhed-inaturen

Prisen på ensomhed er meget svær at bære. Det vil jo være svært at finde folk omkring dig, der støtter dig. Mange vil tro på, at du er mærkelig, at du er blevet en vild eneboer, eller at du har nogen form for traume.

Forvent ikke, at nogen forstår dig. Vær forberedt på mange mennesker, som du betragtede som ” venner ” der vil distancere sig fra dig.

Desuden kan du opdage, at når du tager afstand fra dem, var de alligevel ikke rigtige venner. Det er dog en god ting at opdage.

Når vi forbliver alene, og vi giver plads til dem, vi elsker eller tror vi elsker, indser vi, hvor meget vi har givet dem, og hvor lidt vi har kompenseret for det.

Derudover bliver vi opmærksomme på, at vi var ved roret i vores relationer,  og at så snart vi slipper skibet synker.

Hvorfor antog vi dette store ansvar? Hvorfor nedsatte vi os i relationer, der ikke var helt ægte eller sande?

Svaret findes i vores store frygt for at være alene . Dette forvirrede vores vision og fik os til at give 100% af os selv til dem, der gav knap 15% for os. Fordelene ved ensomhed er mange og vigtige.

Betydningen af ​​at dedikere tid til selvkendelse

Tid alene til at tænke over tingene

Ovennævnte er en stor opdagelse, men hvad der er større, er, når vi indser, hvem vi virkelig er. Fordi,  selvom vi tror, ​​at vi kender os selv, er det normalt ikke rigtigt tilfældet.

Vi lever i en verden fuld af støj. I denne verden er banale samtaler og hykleriske venskaber rigelige og omgiver os. Vi trykker på “automatisk pilot” -knappen, og vi går som zombier uden at smage eller opleve livet i sin fulde essens.

Prisen på alenetid er ikke så negativ som det kan virke, fordi du åbner dine øjne for virkeligheden af ​​både dine relationer og dig selv.

Du vil indse, hvor meget du ikke vidste om dig selv og hvor meget tid du har brug for for at give dig selv at kende dig selv bedre.

Derudover vil du også blive opmærksom på, at ingen er forpligtet til at opfylde dit behov for kærlighed, fordi du kan give det til dig selv .

Prisen på alenetid er en fantastisk vej, som du forstår at afhængigt af, at nogen har en tung pris: din lykke. Fordelene ved ensomhed; ikke banke det, før du prøver det.

Billeder med tilladelse af Luca Hollestelle, María Tudela, Austin Tott, Laura Williams.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.