7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab

Det er aldrig nemt at afslutte et venskab, men hvis alt forholdet gør, er at sænke din selvtillid og få dig til at tvivle på dig selv, er det tid til at finde en anden måde. Læs om de 7 tegn på, at det er tid til at afslutte et venskab for at tage et positivt skridt fremad i dit liv.
7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab

Sidste ændring: 30 oktober, 2018

Hvis et venskab er ubalanceret og du indser du giver mere end du modtager, kan det være tid til at tænke over, om det faktisk er det værd. I dag får du 7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab.

7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab

Ung kvinde der graeder

At tage beslutningen om at afslutte et venskab kan være en rutschebane af følelser. Men når man tænker logisk over det, vil du indse, at gå hver til sit kan være det sundeste valg.

Som du går gennem livet, er det naturligt at møde nye mennesker og skabe relationer med et par udvalgte.

Nogle gange er det bedst at være opmærksom og være forsigtig med, hvem du lader ind i din vennekreds.

Husk på at det kan være svært at være nødt til at ende et venskab, selvom det ikke hjælper dig med at vokse, men i virkeligheden bringer dig ned.

Du bør ikke skamme dig over at distancere dig selv fra folk, der ikke er gode for dig. Efter alt, så ændrer folk sig, og du kan ende på en helt anden vej end dine venner.

Dette kan være en smertefuld situation, men hvis du bemærker følgende tegn i dit venskab, er du bedre stillet med at afslutte det så hurtigt som muligt.

1. Dit venskab er ensidigt

Når et venskab er ude af balance, og du kan ikke finde en vej tilbage, så sætter din ven sandsynligvis ikke så meget pris på dig, som du sætter pris på dem.

Konstant forfølgning af en ven er temmelig trættende og kan ende med at såre dit selvværd.

Er du stoppet med at kontakte din ven, men de har ikke gjort noget anderledes for at ændre situationen? Det kan være bedst at stoppe med at bruge din energi og spilde din tid på en person, der har mistet interessen for dig.

2. Din ven manipulerer dig og forsøger at kontrollere, hvordan du agerer

Kvinde der manipulerer en anden

Du skal ende et venskab, når du føler at du ikke kan se hvem du virkelig er, og du ikke er autentisk, når du er sammen med dem.

Et sundt venskab handler om, at begge personer deler deres indre jeg, uden at de drager fordel af hinanden. Hvis dette ikke er tilfældet, så revurder forholdet og tænk over, om det er værd at fortsætte.

3. De trækker dig ned med dem

Når du begynder at føle dig ansvarlig for din vens adfærd, fordi de er opfører sig på en tvivlsom måde, er det muligt de kan trække dig med ned.

Husk på: det er normalt for folk at tro, at fugle af samme fjerpragt flokkes sammen.

Det betyder, at hvis din ven har et negativt image, så vil andre se på dig på samme måde. Endnu værre, du kan selv begynde at opføre dig som dem.

Husk på, at den menneskelige natur betyder instinktivt at efterligne de mennesker, der er omkring dig for at passe ind og overleve. Det er derfor afslutning af et venskab der påvirker, hvordan du opfører dig er den bedste beslutning.

4. Der er jalousi, misundelse, og konkurrence mellem jer

Kvinde der er jalou på en anden

Føle behovet for konstant at bevise, at du er bedre end din ven kan blive udmattende.

Et venskab, der ikke er baseret på gensidig støtte og lykke for deres personlige vækst er negativt for begge parter.

Venskab handler om at finde en måde for begge mennesker til at vokse og blive bedre sammen, ikke om én person der er stjernen, og den anden, der er en birolle.

5. Det bedste ved venskabet hører fortiden til

Tænk på at afslutte et venskab, hvis du holder fast på det, bare fordi du forbinder det med en god tid i dit liv.

Lev i nuet. Dette er en tid, hvor man kan leve anderledes, end du gjorde i din barndom.

Den sidste ting, du bør gøre er at holde fast i et forhold, der var godt i fortiden, men nu ikke er andet end historie.

6. Din ven bidrager ikke med noget positivt til dit liv

Det er vigtigt, at du kan samle dig op, når du er nede, men du skal ende et venskab, hvis alt det gør er at drukne dig.

Det er her, du skal respektere dig selv og lade den anden person gå.

Venner bør være en naturlig forlængelse af dit liv, ligesom du skal være i deres liv.

Med andre ord, bør i opmuntre hinanden og inspirere hinanden til at være glade og sunde. Det vigtige er, at i bidrager med noget positivt til hinandens liv.

7. De sårer dit selvværd

Sande venner danner et afgørende støttesystem, især når vi taler om at håndtere belastningerne ved et moderne liv.

Hver gang du har et problem, vanskeligheder, eller spørgsmål, bør dine venner tilbyde moralsk støtte og opbygge dit selvværd.

At afslutte et venskab er aldrig let, men hvis alt forholdet gør, er at sænke din selvtillid og få dig til at tvivle på dig selv, så er det tid til at finde en anden vej.

Det kan interessere dig ...
Sandt venskab: De bar deres handicappede ven rundt over hele verden
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sandt venskab: De bar deres handicappede ven rundt over hele verden

Vi fandt et eksempel på sandt venskab hos 29-årige Kevan Chandler og hans venner Tom Troyer, Philip Keller, Benjamin Duvall og Luke Thompson.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.