Fordelene ved at have en affugter i hjemmet

Et godt indeklima kan gøre meget godt for dig.
Fordelene ved at have en affugter i hjemmet

Sidste ændring: 25 august, 2022

At have en affugter i hjemmet er ikke en luksus, eller et spørgsmål om æstetik. Men hvad er de bedste løsninger?

I de fleste hjem, for ikke at sige alle, er der områder, der har tendens til problemer med fugt. Enten fordi der er for lidt udluftning, fordi der jævnligt flyder vand, eller fordi det er lavet med bestemte materialer. Her ophober der sig fugt, meldug og en ubehagelig lugt. Så kender du fordelene ved at have en affugter?

Selvom mange mener, at en affugter er en luksusgenstand, så er sandheden, at sådan en har flere fordele end at forebygge fugtplamager på væggene. Da den fjerner både skimmel og de husstøvmider, der trives i sådan et miljø, kan en affugter i hjemmet have en positiv virkning på dit helbred.

Som en undersøgelse, trykt i tidsskriftet, Environmental Health Perspectives, har vist, så hænger fugt og skimmel sammen med en øget risiko for allergier og vejrtrækningsproblemer. 

Med dette in mente kan man sige, at det at have en affugter er lig med større velvære. Derfor vil vi her i artiklen beskrive fordelene ved dette apparat, og hvad de bedste løsninger er.

Hvad er en affugter?

En affugter er et apparat, som regulerer den fugt, der ophober sig forskellige steder i hjemmet, især dem med dårlig udluftning. Apparatet har en enhed, i hvilken en luftstrøm passerer, som får fugten til at kondenseres, hvorefter den ledes ned i en tank.

Når luften så tørrer og afkøles, ledes det gennem en kondensator, således at temperaturen i lokalet genoprettes, og mængden af fugt formindskesSom nævnt ovenfor, har alt dette gode virkninger. På den ene side forhindrer det, at flader, møbler og apparater tager skade af fugt. Og samtidig er det med til at holde din familie sund.

Selvfølgelig findes der mange forskellige mærker og modeller på markedet. Men hvis du vil have en effektiv affugter af høj kvalitet, anbefaler vi De´Longhi affugtereDe er også allergivenlige, og har fået certificeringer, der viser, at produktet er egnet til mennesker med astma eller allergi.

Affugteren beskytter dit helbred og dine møbler

Fordele ved at have en affugter i hjemmet

På nuværende tidspunkt har du nok en idé om de gode ting ved at have en affugter derhjemme. Men for at fjerne al tvivl, giver vi dig lige nogle flere detaljer her.

1. Det forbedrer luftkvaliteten

At have en affugter i hjemmet har betydning for dit helbred. Selvom du måske ikke lægger mærke til det, er ophobning af støv, allergener, dyrehår og skimmel noget af det, der kan udløse allergi og vejrtrækningsproblemer. 

Som et skrift udgivet af Centers for Disease Control and Prevention (CDC) påpeger, så kan det også forårsage ubehag i huden og øjnene.

Heldigvis, takket være affugtere som De´Longhi DEX og DDSX, som er cerificerede (undtagen DEX210), kan du rense luften for allergener og støv. Dermed sikrer du et sundere miljø for hele familien. Du reducerer risikoen for hud- og vejrtrækningsproblemer, samt fjerne husstøvmider, skimmel og ubehagelige lugte.

Denne artikel vil måske interessere dig: 6 æteriske olier, der kan dæmpe symptomerne på allergier

2. Tøj tørrer hurtigere med en affugter i hjemmet

Mange hjem har dårligt ventilerede rum til tørring af tøj. Derfor øger man fugtigheden og får den dårlige lugt. På den facon er en affugter også perfekt, for den hjælper til at få tørret tøjet. De´Longhi DDSX modeller får tøjet til at tørre på den halve tid, sammenlignet med naturlig tørring.

 3. De løser større problemer med fugt

En anden stor fordel, man får med moderne affugtere, såsom De`Longi DDSX modellerne er, at de kan løse større problemer med fugtighed i dit hjem. Du undgår således påvirkning fra fugt på husets æstetik, de dårlige lugte, og de mulige helbredsproblemer, der kan opstå.

En affugter i hjemmet kan modvirke grim lugt

4. De er med til at vedligeholde dine møbler og apparater

Når indeklimaet er meget fugtigt, kan både møbler og apparater hurtigere gå til. Fugten nedbryder gradvist metaldele, og ændrer farven på maling, træ og stof. Når du fjerner fugt med en af de kvalitets-affugtere vi har nævnt i artiklen, kan det være slut med det.

Opdag også: Slip af med skimmelsvamp på badeværelset

5. Du kan få en affugter i hjemmet, som er rimelig lydløs

Larmen fra visse affugtere kan genere nogle mennesker, hvis de bliver brugt om natten. Derfor tilbyder De´Longhi alternativer, såsom DNS modellen, som er lydløse. Et godt valg for dem, som går efter komfort.

Konklusion

At købe en affugter en en god investeringer, når man tænker på de vigtige fordele. Det er ikke kun et spørgsmål om æstetik, det er også godt for dit helbred og velvære. Husk på det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Mendell MJ, Mirer AG, Cheung K, Tong M, Douwes J. Respiratory and allergic health effects of dampness, mold, and dampness-related agents: a review of the epidemiologic evidence. Environ Health Perspect. 2011;119(6):748–756. doi:10.1289/ehp.1002410
  • Milne, Richard & Hockey, Hans & Rea, Harry. (2014). Long-Term Air Humidification Therapy Is Cost-Effective for Patients with Moderate or Severe Chronic Obstructive Pulmonary Disease or Bronchiectasis. Value in Health. 17. 320–327. 10.1016/j.jval.2014.01.007.
  • Humidifiers and indoor allergies. (n.d.)
    aaaai.org/conditions-and-treatments/library/allergy-library/humidifiers-and-indoor-allergies
  • Noti, J. D., Blachere, F. M., McMillen, C. M., Lindsley, W. G., Kashon, M. L., Slaughter, D. R., & Beezhold, D. H. (2013). High Humidity Leads to Loss of Infectious Influenza Virus from Simulated Coughs. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0057485

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.