Sådan kan du forebygge årebetændelse med 5 midler

Årebetændelse kan blive farligt, hvis det ikke behandles i tide, hvorfor du bør træffe foranstaltninger for at undgå komplikationer, der kan sætte dit helbred i fare.
Sådan kan du forebygge årebetændelse med 5 midler
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Årebetændelse er en sygdom, der påvirker din blodcirkulation og kan medføre mere alvorlige komplikationer i din krop. Som med de fleste smerter kan du forebygge årebetændelse ved at forblive aktiv og sund. Men der er genetiske årsager, der er sværere at bekæmpe.

For dem der har denne sygdom, er der flere naturlige løsninger, der er meget effektive til behandling af årebetændelse.

Hvad er årebetændelse?

Ben med tydelige årer

Betændelse i en vene er en sygdom kaldet årebetændelse. Det påvirker ofte ældre mennesker.

Der er forskellige typer af årebetændelse: overfladisk årebetændelse, som påvirker venerne mellem lagene af huden. Det er godartet og udgør ikke en stor risiko. Der er også tromboflebitis, som består af betændelse i blodpropperne.

Dyb årebetændelse eller thrombophlebitis er kompliceret, og du risikerer at blodpropperne bevæger sig til resten af ​​din krop. Dette kan forårsage en obstruktion i din blodgennemstrømning, der forårsager døden af ​​noget væv og kan endda tage livet af personen.

Hvad forårsager årebetændelse?

Årebetændelse er forårsaget af blodpropper, der bliver betændt i dine årer. Dette forårsager derfor problemer som smerte, følelsesløshed, en brændende fornemmelse, rødme i din hud og feber. Når disse symptomer er til stede, skal du straks kontakte lægen for at påbegynde behandlingen.

Årsagen til årebetændelse kan variere. I mange tilfælde spiller genetiske faktorer en vigtig rolle. At have en stillesiddende livsstil er en anden årsag, da folk, der arbejder mange timer siddende, har tendens til at udvikle denne sygdom. Dette skyldes manglende cirkulation i dine årer.

At have en tyk opbygning af toksiner i dit blod er også en årsag til årebetændelse. Slag, infektioner eller overvægt bidrager også til blokerede vener.

Sådan kan du forebygge årebetændelse

 • At drikke mindst 1,5 til 2 liter (6 til 8 kopper) vand pr. dag er meget gavnlig for din krop, da det holder dig hydreret og kan forebygge årebetændelse.
 • En god og afbalanceret kost er nødvendig. Det anbefales at inkludere flere fødevarer, der forbedrer din blodcirkulation som fibre og antioxidanter.

Fødevarer, der er rig på transfedt, alkoholholdige drikkevarer og cigaretter kan også forårsage skade på din krop. Undgå at forbruge dem for at forhindre denne sygdom.

Dette, ud over en god træningsrutine og gang, reducerer din risiko og forbedrer din blodcirkulation.

5 naturlige løsninger til at forebygge årebetændelse

For de fleste sygdomme kan du finde en løsning i naturen, og årebetændelse er ikke en undtagelse. I denne artikel vil vi vise dig de 5 mest effektive:

1. Kold eller varm komprimerer

Klud på hånd

Denne behandling er god til at anvende til overfladisk årebetændelse. Hvis du har nogle kompressioner til at lindre hovedpine eller muskelkramper derhjemme, kan du også bruge dem til at bekæmpe årebetændelse. Et varmt bad kan også hjælpe lige så meget til at lindre symptomerne.

Hvad du har brug for

 • Varme eller kolde kompressioner

Hvad skal man gøre

 • Sæt nogle gasebind eller bomuld kompressioner i varmt eller koldt vand og påfør dem på det berørte område for at lindre betændelse.
 • Lad dem være på i mindst 10 minutter.

2. Arnica

Glas med perler

Arnica er en blomsterplante, der har smertelindrende og anti-inflammatoriske egenskaber. Derudover er det i stand til at reaktivere blodgennemstrømningen. Fra det kan du få en meget nyttig olie, der er ideel til behandling af årebetændelse.

Hvad du har brug for

 • Arnica olie (hvor meget du har brug for)
 • 1 spiseskefulde eddike (15 ml)

Hvad skal man gøre

 • Brug den mængde arnica olie, du vil have, og tilføj den til en spiseskefuld eddike.
 • Påfør blandingen på det berørte område i 5 til 10 minutter og skyll det derefter af med vand.

Bemærk: Undgå at anvende det på din hud, hvis du ikke har åbne sår.

3. Ginkgo Biloba Te

Te

Den høje mængde flavonoider og antioxidanter, som ginkgo biloba indeholder, giver en perfekt løsning til at forbedre blodcirkulationen. Det forhindrer også blodpropper i at danne sig.

Hvad du har brug for

 • 2 spiseskefulde ginkgo biloba blade eller tilberedte teposer (30 g)
 • 1 kop varmt vand (250 ml)
 • Et sødemiddel, som honning (efter smag)

Hvad skal man gøre

 • Kog bladene eller teposerne i varmt vand, indtil det gør te. Tilsæt honning eller andet sødemiddel, hvis du vil have en sødere te.
 • Vi anbefaler at du drikker en te fra denne plante mindst to gange om dagen.

4. Padderokke Te

Rosmarin te

Den antiinflammatoriske virkning fra denne plante giver flere fordele for den menneskelige krop. Blandt andet forhindrer det din blodårer i at hærde, mens du forbedrer blodcirkulationen.

Hvad du har brug for

 • 2 spiseskefulde padderokke (30 g)
 • 2 kopper vand (500 ml)
 • Honning (efter smag)

Hvad skal man gøre

 • Tag bladene på hestetræets plante og lad dem stejle i varmt vand. Hvis du skal drikke det, kan du tilføje lidt honning.
 • Det anbefales at du drikker 2 kopper hver dag af denne te eller tag et varmt og afslappende bad med padderokke te.

5. Spis ananas for at forebygge årebetændelse

Ananas

Ananas har et enzym kaldet bromelain, der kan nedbryde protein. Derudover har det vist sig at være et meget vellykket naturligt anti-inflammatorisk middel.

Det er også blevet brugt i postoperative behandlinger, fordi det ud over at forebygge betændelse reducerer smerte.

Ingredienser

 • 4 skiver ananas
 • Vand eller naturlig juice

Hvad skal man gøre

 • Fjern skrællen fra ananasen og skær dem i skiver.
 • Spis omkring fire skiver og suppler det med vand eller hvilken som helst slags juice, du vil have.
 • Generelt anbefales det at spise ananas om morgenen før morgenmaden og inkludere det i din daglige kost.

Som du kan se, kan årebetændelse forebygges gennem forskellige naturlige produkter. Disse vil hjælpe dig med at kontrollere det og endda eliminere det helt.

Det kan interessere dig ...
5 midler der hjælper dig med at bekæmpe en skæv storetå
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 midler der hjælper dig med at bekæmpe en skæv storetå

Nogle lægemidler som lavendel har antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at bekæmpe ubehag forårsaget af en skæv storetå. • Dziwenka, M., & Coppock, R. W. (2016). Ginkgo biloba. In Nutraceuticals: Efficacy, Safety and Toxicity. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-802147-7.00049-8
 • Alves, R. S., Leite, N. S., & Fernandes, R. P. M. (2009). Estudos bioquímicos da enzima bromelina do Ananas comosus ( abacaxi ). Scientia Plena.
 • Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.