8 regler du skal følge, hvis du vil kurere åreknuder

Sunde vaner er vigtige når målet er at kurere åreknuder. Selv om der er mange professionelle terapier, der eliminerer dem, forhindrer alle disse råd dem i at komme igen.
8 regler du skal følge, hvis du vil kurere åreknuder
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Behandlingen for at kurere åreknuder bør omfatte en række sunde vaner, der understøtter et bedre blodomløb i kroppen. Selvom der er mange procedurer og kosmetiske produkter, der giver dig mulighed for at minimere dem, bør du følge nogle grundlæggende “regler”, der er vigtige, hvis du vil helbrede dem helt.

Bortset fra at være et æstetisk problem, indikerer disse udbulende blodårer også, at der er problemer med blodcirkulationen i kroppen. Derfor har de, ud over deres uskønne udseende, også en tendens til at give en følelse af tyngde og smerte i benene.

Hvorfor opstår denne tilstand? Hvordan kan du behandle åreknuder naturligt?

Da mange lider af dette problem, ønsker vi at give dig nogle sundhedstips til at kurere åreknuder. Husk dog, at disse råd skal anvendes i sammenhæng med hinanden, da der ikke er nogen hurtig, enkel kur.

Hvad er åreknuder?

læge undersøger åreknuder

Åreknuder er udbulende, snoede vener, der dannes, når veneklapperne, som regulerer blodstrømmen, svækkes. Selvom de kan udvikle sig i alle slags vener, opstår de oftest i benene.

De har altid været klassificeret som et kosmetisk problem, da de har et rødligt eller lilla farve, der viser sig på huden. Men for mange er de et sundhedsproblem, fordi de udløser andre lidelser.

Symptomer

De mest karakteristiske symptomer på åreknuder er:

 • Inflammerede, fremtrædende vener
 • En brændende følelse og tyngde i benene
 • Smerter og kramper i benene
 • Kløe omkring de berørte vener
 • Blødning fra åreknuderne
 • Ændringer i huden eller hærdning af ​​venen

Hvor kommer åreknuder fra?

Når veneklapperne holder op med at fungerer korrekt, har blodgennemstrømningen svært ved at vende tilbage fra benene op til hjertet. Da blodet stagnerer, bliver årerne betændte og danner åreknuder.

Selv om mange tilfælde er relateret til genetiske faktorer, bliver de ofte værre ved fysisk overanstrengelse eller fedme. Derudover har de tendens til at forekomme hyppigere blandt ældre mennesker.

De faktorer, der påvirker deres forekomst er:

 • Fedme eller overvægt
 • Graviditet
 • Dårlig kropsholdning, når du går
 • At være stillesiddende og have benene over kors
 • Abrupte hormonelle ændringer
 • Kredsløbssygdomme

Grundlæggende regler for at kurere åreknuder

Opretholdelsen af en sund livsstil er det bedste supplement, både til at helbrede åreknuder og at forsinke deres forekomst. Dette indebærer at foretage nogle ændringer i din daglige rutine, og fjerne nogle “dårlige vaner”, som påvirker cirkulationen.

1. Undgå at forblive i samme position for længe

kvinde bevæger benene

At blive i den samme kropsstilling i lang tid kan forværre åreknuder.

Derfor, hvis du af en eller anden grund bliver nødt til at stå eller sidde meget, er det bedst at tage mindst et par minutter til at flytte dine ben og fødder, eller ændre din kropsholdning hver time eller deromkring.

2. Hæv benene

benene op ad væggen som en måde at kurere åreknuder på

En meget nem øvelse, der hjælper med at helbrede åreknuder, er have benene oppe mod væggen.

Denne aktivitet afslapper musklerne og gør det lettere for blodet at vende tilbage til den øverste del af kroppen. Derfor er det tilrådeligt at gøre det hver dag, efter en lang arbejdsdag.

3. Dyrk motion

Kvinde laver motion

At dyrke motion har mange fordele både for dit blodomløbs sundhed og for din vægt.

Derfor, hvis målet er at kurere åreknuder, er det meget gavnligt regelmæssigt at dyrke sport.

4. Massage af benene

massage på benene

En af de bedste terapeutiske metoder til at stimulere blodtilstrømningen i den nederste del af kroppen er en afslappende massage.

Massage er rigtig godt til at forbedre din blodcirkulation, og er en god mulighed for at minimere fremkomsten af disse udbulende vener.

5. Tag et koldt brusebad

tag et koldt brusebad

At tage brusebad med varmt vand er afslappende. Men at tage brusebad med koldt vand er mere gavnligt for blodcirkulationen.

Faktisk kan den direkte påføring af koldt vand på skinnebenene berolige følelsen af tyngde og betændelsestilstanden.

6. Undgå stramtsiddende tøj

stramme beklædningsgenstande

Tøj, der sidder tæt på kroppen, er ikke tilrådeligt, når du har åreknuder.

Derudover anbefales de generelt ikke, da de trykker på området og forhindrer blodtilstrømningen fra benene til hjertet.

7. Spis bedre

spis bedre

En kost rig på Omega 3 fedtsyrer, antioxidanter og kostfiber kan tage dig langt, når det kommer til at kurere åreknuder.

Fødevarer, der indeholder disse næringsstoffer, optimerer omsætningen og beskytter din kardiovaskulære sundhed.

8. Undgå alkohol og tobak

mand knækker cigaret

Overdreven forbrug af alkohol og tobak har mange negative konsekvenser for kroppen. En af dem er fremkomsten af kredsløbsproblemer og åreknuder.

Deres giftige indhold forværrer blodårenes sundhed og gør det svært for blodet at passere igennem dem.

Konklusion

Sunde vaner er vigtige når målet er, at kurere åreknuder. Selv om der er mange professionelle terapier, der eliminerer dem, forhindrer alle disse råd at de kommer igen.

Derfor handler det ikke bare om at følge disse anbefalinger i et stykke tid, men også om at implementere dem i din livsstil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jawien A. The influence of environmental factors in chronic venous insufficiency. Angiology. 2003;54 (Suppl 1):S19-31
 • Bass A. The effect of standing in the workplace and the development of chronic venous insufficiency. Harefuah 2007;146(9):675-6, 734-5.  
 • Rodrigo JA, Villa R. Guías de manejo de la insuficiencia venosa crónica. Guías Clínicas [en línea]. 2000, vol 2 N°21. [citado el: 15 de Diciembre de 2008]. 

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.