Ægte kærlighed: Par gift i 75 år dør i samme seng

Jeanette begyndte også at lide af helbredsproblemer, da hun kunne se at hendes mand var syg og ikke fik det bedre. Hun blev så syg, at hun selv blev sengeliggende, ligesom hendes livs kærlighed.
Ægte kærlighed: Par gift i 75 år dør i samme seng

Sidste ændring: 26 august, 2022

For mange er “ægte kærlighed” noget, der kun sker i eventyr eller bøger, da de fleste forhold ikke holder, og mange personer er nødt til at møde flere mennesker for at finde den rette person at tilbringe deres liv med og blive forelsket i.

Og selvom det i de fleste tilfælde er sandt, så er der et par utrolige historier, der beviser, at intet er umuligt; to mennesker kan være forelsket i hele deres liv, selv indtil døden.

Dette er tilfældet med et ægtepar, der bor i Californien, der mødtes da de var 8 år gamle og var uadskillelige lige siden. Nu mens de nærmede sig 75 års ægteskab, så det dog ud som at døden endelig ville skille dem.

Ikke engang døden kunne skille dem

Jeanette og Alexander Toczko, et ældre ægtepar fra San Diego, Californien, havde været gift i 75 år. De døde kun få timer fra hinanden. I hinandens arme bekendte de den kærlighed, som havde holdt dem sammen hele vejen til enden.

Denne kærlighedshistorie blev dokumenteret af Aimee Toczko-Cushman, parrets datter, som besluttede sig at dele deres historie og bevæge hele verdenen.

Alexander Toczko og hans kone, Jeanette, begge oprindeligt fra Connecticut, mødtes da de kun var 8 år. I 1940, da de blev myndige, traf de beslutningen om at blive gift.

Anbefalet læsning efter “Ægte kærlighed: Par gift i 75 år dør i samme seng”:

Hvordan ved jeg om det er mit livs kærlighed

Ifølge deres datter, “kunne de ikke lide at være væk fra hinanden. Det var som om deres to hjerter slog som ét.”

Alexander på 95 år elskede at spille golf, indtil hans helbred forværredes som følge af et fald, der skete få uger før hans død. Selvom han blev tilset af eksperter, blev hans helbred ikke bedre, og blev værre som tiden gik.

At opdage hendes mand ikke blev bedre, og kun blev værre, begyndte Jeanette, alder 96, også at opleve helbredsproblemer, der efterlod hende sengeliggende, ligesom hendes mand. Men på trods af begrænset styrke, bad kvinden om, at hendes hospitalsseng blev placeret ved siden af sin mands, for at tage sig af ham til det sidste.

Aeldre par

Parret nærmede sig et kritisk punkt. Han var ude af stand til at komme ud af sengen, og hun var deprimeret. Imidlertid var begge spændte og ventede på den 29. juni, den dato de ville fejre 75 års ægteskab.

Desværre nåede de det aldrig. Alexander døde i løbet af natten den 17. juni og Jeanette døde den følgende morgen. På trods af dette formåede parret at opfylde deres sidste ønske: Han ønskede at tage sine sidste åndedrag i hendes arme, og hun ønskede at være sammen med ham kort efter han gik bort.

Læs også denne artikel efter “Ægte kærlighed: Par gift i 75 år dør i samme seng”:

Hvorfor kærlighed og selvopofrelse udelukker hinanden

Aimee Toczko-Cushman var ved hendes forældres side sammen med sine fire brødre. Hun afslørede også, at hun var ansvarlig for at give nyheden til sin mor. “Jeg fortalte hende, at far var væk. Hun omfavnede ham og sagde: “Ser du? Det er, hvad du ønskede: At dø i mine arme. Jeg elsker dig. Vent på mig, jeg vil snart være med dig.””

Det var der, at børnene forlod værelset, for at give deres mor et øjeblik med den mand, hun havde elsket så højt hele sit liv. 

Billedet blev foreviget på et billede, der er gået verden rundt og bevæget millioner ved klart at vise, at kærligheden holder selv til det sidste.

Jeanette og Alexander Toczko blev begravet sammen i Miramar National Cemetary i San Diego, Californien.

Det kan interessere dig ...
Lær uselvisk at håndtere døden
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lær uselvisk at håndtere døden

Lær uselvisk at håndtere døden. At miste nogen tæt på os er en del af livet. Faktisk, hvis der er noget, der er sikkert i dette liv, så er det død.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Parkes, C. M., Benjamin, B., & Fitzgerald, R. G. (1969). Broken heart: a statistical study of increased mortality among widowers. Br med J1(5646), 740-743.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.