Fra Megan Fox til Dua Lipa: "Barbiecore"-stilen trender blandt kendisserne

Megan Fox, Dua Lipa, Zendaya og Ryan Gosling er nogle af de berømtheder, der har ladet sig fortrylle af "Barbiecore"-stilen. Lær alt om den her!
Fra Megan Fox til Dua Lipa: "Barbiecore"-stilen trender blandt kendisserne

Skrevet af Editorial Team

Sidste ændring: 18 september, 2023

Det er ingen overraskelse, at “Barbiecore” er blevet en af besættelserne i 2023. Den seneste Barbie-film, instrueret af Greta Gerwig, er kommet i biograferne, og det har fået berømtheder til at blænde med deres bedste outfits i lyserøde nuancer i deres offentlige optrædener og billeder på de sociale medier.

Det er rigtigt! Denne trend er kommet til garderoberne for at bevise, at det er muligt at se stilfuld ud, ligesom den ikoniske Mattel-dukke.

Det berømte modeshow i lyserøde nuancer af det berømte italienske modehus, Valentino, gjorde det klart, at Barbie-æstetikken ikke er en forbigående dille. Og berømthederne har heller ikke været sene til at tage denne trend til sig.

Et eksempel er Megan Fox, som har taget ånden fra den ikoniske dukke til sig ved at farve sit hår lyserødt og bære en minikjole ved præsentationen af sin partner Machine Gun Kellys dokumentarfilm Life in Pink.

På den anden side legemliggør Dua Lipa en autentisk disco-Barbie i sit videoklip Dance the Night. Her ser vi hende iført en halterneck-top fuld af glitter og et metallisk miniskørt med en iøjnefaldende slids til benene. Hendes udseende er en klar erklæring om, at ud over fuchsia og pastelfarver vil pailletter også være det helt store.

Vil du vide mere om berømtheder, der har taget “Barbie-core” til sig? Så læs videre! Det er meget sandsynligt, at deres stil vil inspirere dig og give dig lyst til at turde bære denne trend.

Hvad er “Barbiecore”-stilen?

“Barbiecore” er en stil, der er baseret på hyper-femininitet, og hvor farven pink er dominerende. Den har sine rødder i moden i 1990’erne og begyndelsen af 2000’erne. Formålet er at efterligne Barbie-dukkens udseende og supplere tøjet med skinnende, gyldent og gennemsigtigt tilbehør.

“Barbie kom ind på skønheds- og modescenen i 1959 og har siden spillet en spændende rolle i at påvirke personlig stil på tværs af generationer, omfavne trends og sætte dem.”

-Kim Culmone, senior vice president og global design director for Barbie and Fashion Dolls

Pierpaolo Piccioli, kreativ direktør for det prestigefyldte italienske mærke Valentino, er ansvarlig for den furore, som pink har udløst i modeverdenen. Hans efterår-vinter 2022-kollektion med titlen PP Pink blev en ode til fuchsia med cut-out-design, upåklagelig skræddersyning og æreskjoler med flæseærmer.

Til hans overraskelse erobrede pink, som engang blev anset for at være forbeholdt kvinder, også mændenes jakkesæt.

Donatella Versace betager os med sin Cruise La Vacanza-kollektion, der viser, at “Barbiecore”-æstetikken fortsat vil være en trend i ferierne i 2024.

I dette forslag, der er skabt i samarbejde med Dua Lipa, omfatter højdepunkterne stramme kjoler, bodysuits, toppe med spænder og printede bermudashorts, der er en hyldest til Y2K-stilen. Derudover fanger de tætsiddende silhuetter og metalliske detaljer perfekt essensen af Barbie-dukken.

Denne stil er ikke helt ny. Det har været en yndlingstrend for Hollywoods filmstjerner som Elle Woods i Legally Blonde eller Eve i Lifesize. Den har også gjort sig bemærket i musikverdenen med Nicki Minaj og Paris Hilton som de vigtigste referencer.

Mød de kendte, der bærer “Barbiecore”-stilen

“Barbiecore”-æstetikken kommer på det rigtige tidspunkt til at udfordre stereotypen om, at det kun er blondiner, rige og slanke, der kan bære den. Se, hvordan de kendte bærer den, og find den inspiration, du har brug for til dit eget look.

Margot Robbie er hovedpersonen, når det kommer til “Barbiecore”-stilen

Margot Robbie repræsenterer Barbiecore

Barbie-stjernen strålede ved filmens photocall i Los Angeles på Four Seasons Hotel iført en polkaprikket Valentino-kjole med udskæringer. Ifølge hendes stylist, Andrew Mukamal, var outfittet, som inkluderede en gul håndtaske, en hyldest til den originale dukkes ikoniske udseende. Hvide sko fra Manolo Blahnik og Assael-perler satte prikken over i’et på et blændende ensemble.

Udskæringer gør din stil sexet. De hjælper også med at slanke figuren.

Dua Lipa

Et opslag delt af DUA LIPA (@dualipa).

Den britiske popstjerne har ved utallige lejligheder vist sig at være en ægte Barbie-pige. Under premieren på filmen i London strålede hun iført en lyserød kjole med print fra Versace. For at fuldende outfittet satte hun håret op i en elegant hestehale og bar øreringe og en choker med det ikoniske Medusa-hoved, som kendetegner modehuset.

Hvis du ikke vidste det, så spiller Lipa havfrue-Barbie i filmen.

Megan Fox

Megan Fox repræsenterer Barbiecore, her set sammen med Machine Gun Kelly

Efter en Machine Gun Kelly-koncert i Madison Square Garden imponerede den amerikanske skuespillerinde alle med sit udseende: Et metallisk ensemble sammensat af en halterneck-top og en tubenederdel med rynkede detaljer fra det italienske mærke Andamane.

Som tilbehør bar Fox en minitaske med krystaller fra L’Alingi og elegante sandaler med remme fra Femme LA. Men det, der tiltrak sig mest opmærksomhed, var hendes glatte hår med lyserøde striber.

Karol G

Et opslag delt af KAROL G (@karolg).

Den colombianske sangerinde strålede ved verdenspremieren på Barbie iført et Pucci-signature look. Hendes outfit bestod af en top i form af et omvendt langt blad, broderet med glitter og en lang nederdel, der kombinerede pastelrosa, creme og orange nuancer.

I det centrale område af taljen var toppen V-formet, hvilket fremhævede hendes flade mave.

Hvis vi taler om tilbehør, valgte sangeren lange øreringe og en ring med lyserøde sten. Hendes hår var sat med bløde krøller.

Zendaya

Zendaya i pink repræsenterer Barbiecore

Zendaya gjorde en fantastisk optræden ved Valentinos Fall-Winter 2023 modeshow under Paris Fashion Week, iført et slående sæt i fuchsia. Hendes sæt bestod af en blomstret dragt og en elegant matchende lang frakke. For at fuldende det bar hun plateausko i samme farve.

Som accessories valgte hun chunky ringe og kæder, der gav hendes stil et dristigt strejf. Med hensyn til sin makeup fremhævede hun sine øjne med en grafisk eyeliner, mens hendes læber var en nude pink.

Ryan Gosling: Den mandlige hovedperson i “Barbiecore”-stilen

Et opslag delt af Ryan Gosling (@ryangoslingoffical__).

Den canadiske skuespiller, som spiller Ken, strålede ved verdenspremieren på Barbie i Los Angeles i et pastelrosa skræddersyet jakkesæt fra Gucci. Hans udseende omfattede også en lyserød skjorte, hvide sko og en kæde med et vedhæng med bogstavet “E” i Mattel-dukkens signaturtypografi.

Hans sofistikerede og legesyge stil fangede essensen af den ikoniske figur.

Brad Pitt

Brad Pitt i pink jakkesæt

Brad Pitt er en anden mandlig berømthed, der afmystificerer idéen om, at pink udelukkende er for kvinder. Under presseturen for filmen Bullet Train imponerede han alle ved at bære et slående pink jakkesæt, designet af Haans Nicholas Mott. Han kombinerede det med en hvid T-shirt med rund hals og sneakers i lyserøde og orange nuancer.

Harry Styles: “Barbiecore”-stilen på scenen

Harry Styles på scenen i fuld barbiecore

I april 2022 gjorde den britiske sanger Harry Styles, der er berømt for sin dristige og farverige stil, sig bemærket på Coachella-festivalen i et outfit fra modehuset Gucci. Hans look bestod af en ekstra lang frakke og metallisk pink bukser med vinyl-effekt.

Sebastian Stan

Et opslag delt af Sebastian Stan (@imsebastianstanstan).

Skuespilleren deltog i MET Gala iført et sæt af Valentino. Hans outfit var fremhævet af en overdimensioneret oversize jakke som han kombinerede med skræddersyede bukser og matchende sneakers.

Tør du gå i pink?

I “Barbiecore” er udskejelser tilladt. Selvom lyserød er den ubestridte hovedperson, kan du også inkorporere fluorescerende nuancer for at tilføje en frisk og sjov halvfemserfornemmelse til dine looks.

For at bære det til perfektion foreslår vi, at du vælger tætsiddende tøj, der fremhæver din figur, eller dem, der er broderet med glitter og pailletter for at tilføje et strejf af glamour. Hvad angår fodtøj, vil plateausko og stiletter give elegance og forlænge silhuetten.

Derudover må du ikke glemme et par store solbriller for at give det retro strejf, der er så karakteristisk for Barbie, og selvfølgelig en lyserød manicure for at fuldende looket.

Nu hvor du kender disse retningslinjer, tør du så klæde dig som en ægte Barbie eller Ken og fordybe dig i magien ved denne trend?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.