Lag på lag: Sådan anvender du denne stil rigtigt

At lægge et lag tøj oven på et andet er ikke længere kun brugt i koldt vejr. Find ud af alt om denne populære trend med lag på lag her!
Lag på lag: Sådan anvender du denne stil rigtigt

Sidste ændring: 13 maj, 2023

Lag på lag er en måde at klæde sig på, som ikke kun gælder i koldt vejr. Faktisk er det også muligt om sommeren at bære mere end ét lag tøj uden at drukne i varme. Trenden omfatter også brugen af både formelle eller mere afslappede stykker tøj.

Det er ikke umuligt at kombinere en kjole med en oversized skjorte eller at turde bære et par bukser med en nederdel. Når det gælder denne stil, kan du desuden også udnytte tøj, som du normalt ikke ville bære på visse tidspunkter af året.

Den dristige stil er sprunget fra catwalken til de sociale medier og gaderne. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad det indebærer, og hvordan du opnår det bedste lag på lag.

Eksplosionen af lag på lag

Lag på lag forstås som tendensen til at lægge noget tøj oven på andet, forklarer den spanske Ordliste for mode. I praksis handler det om at lægge lag på lag og lege med delene, så outfittet bryder ud af det konventionelle.

Hvis det er koldt, er det nyttigt at have varmt tøj på. Når temperaturen er høj, er det tilrådeligt at kassere frakker og i stedet lægge kølige veste ovenpå og prioritere materialer, der opfylder formålet med lag på lag, uden at forårsage ubehag.

Idéen er, at dit udseende viser forskellige niveauer og er kreativt. Alle typer tøj er brugbare. Det omfatter endda fodtøj, så du kan f.eks. bære tykke og høje strømper med sandaler eller højhælede sko.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 7 moderne negleteknikker

Sokker i sandaler

De grundlæggende anbefalinger til at forsøge sig med lag på lag

Selv om der ikke er nogen strenge regler, er der nogle overvejelser, der udgør de mest vellykkede muligheder. Man skal sørge for, at grundstykket er synligt, enten ved håndleddene eller halsudskæringen.

Hvis du ikke ønsker at skabe volumen, så vælg ikke så løst tøj og supplér det med bælter. Andre anbefalinger til succes med denne stil? De er anført nedenstående:

  • Bryd kedsomheden ved at bruge forskellige teksturer.
  • Overdriv ikke antallet af dele. Brug højst 3.
  • Harmonisér farverne i dit outfit, mens du tager hensyn til tilbehøret.
  • Bær beklædningsgenstande, der varierer i længde, så de skiller sig ud fra hinanden.
  • Gå fra let til tykt: For eksempel flannel, en tykkere skjorte og en cardigan ovenpå.
  • For at undgå uforholdsmæssigt store kropsdele kan du balancere det på følgende måde: Hvis du har flere lag på foroven, skal du have stramt tøj på for neden og omvendt.

Sådan bærer du lag på lag

For at sammensætte outfits i denne stil skal du have trøjer, blazere og jeans samt mere grundlæggende tøj i dit skab. En kjole er et stykke tøj, der tillader flere forvandlinger.

Det slående strejf gives af din fantasi. Nu vil vi vise dig flere måder til at anvende lag på lag med succes.

Kjoler med bukser

Udnyt lange kjoler med slidser i siderne eller skjortekjoler til at inkorporere et par bukser. Reducér vidden ved at tilføje et bælte, så du blødgør den lidt.

Veste med kjoler

I tilfælde af skjortekjoler ser de godt ud ved at tilføje en vest. Dette er et look, der grænser op til det romantiske og afslappede og er velegnet til hverdagen. Du kan modificere det lidt med en jeansjakke.

Gennemsigtige materialer og skjorter

Halvgennemsigtige materialer er velegnede til denne stil, især om sommeren. Bodysuits eller strømpebukser med en tylskjorte ovenpå er et alternativ, som er iøjnefaldende med både nederdele og bukser.

Kjoler over kjoler

Det er ikke at lægge en gennemsigtig kjole ovenpå en anden, men snarere at bære tylkjoler over en anden, der er lavet af et mere uigennemsigtigt stof. De kan være lige lange eller måske kortere. Idéen er, at den ensfarvede nuance kan ses under det gennemsigtige.

Skjorter og trøjer

En bred T-shirt, der bæres over en trøje, er også en god idé. Det kan også lade sig gøre at bære en skjorte og lægge et lag med en trøje. Til underdelen er jeans helt fint. Faktisk kan de passe til næsten alle kombinationer.

Kvinde viser eksempel på lag på lag

Nederdele og bukser

Hvis du vil have et mere vovet outfit, kan du endda bære et par bukser med en miniskørt over. Ovenpå kan du bære ekstra lange skjorter med prangende farverige prints.

Toppe eller skjorter med kjoler

Dette er en lignende kombination som kjoler med veste, blot opnås lagene med toppe med tynde stropper, hvilket er ideelt over kjoler med korte eller lange ærmer.

På den anden side er kjoler med høj halsudskæring meget gode til denne stil. Du skal blot tilføje kortærmede skjorter, så længe de er åbne og lader brystet være synligt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 8 modefejl, du kan begå i efteråret

Et afsluttende strejf til dine lag på lag: Tilbehør

Intet outfit i denne stil er fuldendt uden tilbehør. Som det fremgår af en artikel fra designområdet i Foundation for Educational Development, er disse elementer med til at omforme stilen, er forbundet med moderne og glamourøst og giver et strejf af originalitet.

Halskæder i trioer og i forskellige længder, ensfarvede eller detaljerede bælter, chokers, armbånd og andre accessories er en fantastisk måde at tilføje et strejf af glamour til dit udseende. Medmindre der er tale om en meget formel lejlighed, er der ingen begrænsninger for sko, når det gælder sneakers, støvler eller stiletter. Det er op til dig at vælge både fodtøj og hele dit outfit.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.