Bekæmp insekter derhjemme uden giftige kemikalier

Urter er den nemmeste og mest effektive måde at afværge insekter. Alt du behøver er flere potter med forskellige sorter i dem, som også vil gøre, at dit hjem lugter vidunderligt.
Bekæmp insekter derhjemme uden giftige kemikalier

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Du husker sikkert da du var yngre, hvordan din bedstemor eller mor ville bruge naturlige insektmidler i huset. Mens nogle er tilhængere af de kemiske produkter, foretrækker andre at “skræmme” disse insekter og myg væk, med planter og andre naturlige produkter der findes i køkkenskabet. I dagens artikel vil vi fortælle dig, hvordan du frastøder insekter i dit hjem uden at bruge noget giftigt.

Generelle midler til at frastøde insekter

Disse naturlige teknikker til formål at afværge en række insektarter uden brug af kemikalier, som kan være skadelige for dit helbred eller din familie. Desuden vil de fylde dit hus med lækre aromaer. De bedste muligheder er:

Pyrethrum eller krysantemum

Denne plante anvendes til at frastøde myrer, cikader, mider og bladlus. Den findes omkring frugtplantager og marker, hvor landmænd forsøger at holde disse skadedyr fra at fortære deres afgrøder.

Du kan bruge pyrethrin som et naturligt frastødende middel i din have.

Santa maria

Denne bruges til myg og fluer. For at øge dens virkninger, anbefaler vi, at du blander den med lavendel og citronella. Plant den ved indgangen til dit hjem, især i nærheden af døre og vinduer.

Du kan også dyrke den indendørs.

Basilikum

2-basilikum

Basilikum kan være friskt eller tørret. Det frastøder myg og fluer, mens det er en lækker aroma at have i køkkenet.

Og som en bonus, kan du bruge bladene fra denne plante i en række forskellige opskrifter!

Lavendel

Denne kraftigt lugtende blomst er en ærkefjende for myg, fluer, lopper og møl. Hvis du ikke har nogen lavendel derhjemme, så bare køb en masse og hæng på hovedet indtil de tørre, hvor de fortsat vil skræmme insekter.

Du kan altid plante den i din have (den har brug for et solrigt område).

Citronella

Dette er en velkendt urte takket være dens virkning mod myg og fluer. Citronella kan også anvendes i madlavning og har en udsøgt aroma. Plant den i ethvert område, der har rigeligt med solskin, eller tag en buket med hjem.

Timian

3-urter

Så længe du har denne et solrigt sted, vil den frastøde alle slags insekter. Hvis du ønsker at undgå at blive stukket af myg, kan du skære nogle af bladene af en timianplante og gnide på dine arme og hals.

Test området først, for at sikre det ikke forårsager irritation eller rødme.

Rosmarin

Rosmarin bruges til at slippe af med myg naturligt. Du kan sætte en kvist i køkkenet eller tør den og sæt den på bordet, når du spiser udenfor. En anden god idé er at knuse en håndfuld rosmarin og gnid det på din hud.

Naturlige måder at slippe af med kakerlakker

Du kan fjerne insekter fra dit hjem uden brug af skrappe kemikalier

Uden tvivl er disse nogle af de mest forhadte insekter på planeten. De kommer frem i hjørnerne, lurer i dit køkken og der er endda visse arter, der har evnen til at flyve.

I betragtning af, at nogle undersøgelser har konkluderet, at kakerlakker kan overleve en atomeksplosion, tror du måske, der ikke er nogen måde at stoppe dem. Men du vil blive glad for at vide, at det ikke er tilfældet.

Borsyre er den bedste løsning på dette problem. Det er let at få fat i og have råd til.

Dette produkt hjælper også med at fjerne myrer. Du kan finde det på apoteket og hos købmanden. Brug den sparsomt og i udvalgte områder, især hvis du har børn og kæledyr.

Tag en halv kop vand (100 ml) og opbland det i 2 spiseskefulde borsyre (20 g). Blød et stykke brød i denne blanding og placer det i områder, hvor du kan se kakerlakker.

En anden mulighed er, at blande tre dele borsyre med en del sukker, og drysse rundt i køkkenet eller badeværelset (i hjørner, revner, bag møbler og så videre).

Sukker bliver lokkemaden til at tiltrække dit bytte og borax vil dræbe det

Naturlige måder at dræbe fluer på

Dette insekt er en forfærdelig plage, der lever hvor der er en skraldespand og overfører sygdomme. Udover at rengøre dit hjem grundigt, for at forhindre fluerne fra at komme, er der nogle virkelig effektive hjemmemidler.

Aromatiske planter

Morgenfrue og mynte kan hjælpe med at drive fluer væk, hvis du placerer dem i nærheden af døre og vinduer. Du kan bruge friske eller tørrede kviste. Den gode nyhed er, at udover at tjene deres formål som en frastøder, får de også dit hjem til at dufte forbløffende.

Æteriske olier

5-aeteriske-olier

For at lave dit eget friske fluenet, har du brug for en lille vandflaske og en bomuldsklud (selv en gammel køkkensvamp eller et stykke gaze kan bruges).

Bland 20 dråber af hver af følgende æteriske olier i flasken:

 • Lavendel
 • Eukalyptus
 • Mint
 • Citronella

Blød stoffet ved at placere det i beholderen. Luk låget og lad den være lukket i en dag. Åbn den i områder hvor fluer kommer. Du kan bevare denne væske ved at lukke den, når fluerne er væk.

Æblecidereddike

Den bruges ikke bare for sin bidende aroma, men også fordi det naturligt er antiseptisk.

 • Alt du behøver er ½ kop æblecidereddike (125 ml) og 20 dråber æterisk eukalyptus olie.
 • Brug den på alle overflader du synes. For eksempel kan du anvende noget på køkkenbordet, før du laver mad, eller ved bordet hvor du har tænkt dig at spise.

Urtespray

Dette er en god mulighed, hvis du ikke har nogen æteriske olier ved hånden.

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • ½ kop sprit (125 ml)
 • 2 spiseskefuld mynte, lavendel og citronella (20 g)

Tilberedning

 • Bring alle ingredienserne til kogning i to minutter, lad det køle af, og filtrér derefter.
 • Hæld væsken i en sprayflaske til brug overalt i hjemmet.
 • Du kan anvende denne til enhver overflade samt din hud.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.