5 giftstoffer til at udrydde skadedyr

Uanset om du har en have og vil befri dine planter fra insekter, der kan spise dem, eller hvis du tror, at du bor med mus, kan du bruge enkle hjemmelavede metoder til at fjerne dem. Lær mere i dette indlæg.
5 giftstoffer til at udrydde skadedyr

Sidste ændring: 17 oktober, 2018

Giftstofferne som vi har brug for, til at udrydde skadedyrene, afhænger af den type insekter, og også det miljø som de er fundet i. Hvis du er på udkig efter naturlige løsninger til de uvelkommende  gæster, du har i dit hjem, er hvad vi vil fortælle dig meget nyttigt. Fortsæt med at læse hvis du vil lære om, 5 giftstoffer til at udrydde skadedyr.

Giftstoffer til at udrydde skadedyr

På et tidspunkt i vores liv, vil vi blive påvirket af et besøg fra nogle små væsener, der ikke vil være en særlig god fornøjelse. Der er mange typer skadedyr: myrer, kakerlakker og andre insekter, ukrudt og mikrober, eller måske den mest skræmmende mulighed, nemlig mus.

Uanset hvad det er, er det altid godt at have en plan der kan komme til bunds i problemet. Her viser vi dig nogle hjemmelavede løsninger til at skabe giftstoffer til udryddelse af skadedyr, så du ikke behøver at tænke på dem i et godt stykke tid.

Risici ved at bruge pesticider

Når vi står overfor ethvert insekt, der invaderer vores hjem, vil den første løsning sikkert være brugen af pesticider. Men det er derimod ikke den bedste løsning, læs mere om 5 gode giftstoffer til at udrydde skadedyr.

For det første fordi det kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Verdenssundhedsorganisationen har rapporteret, at utilsigtet eller bevidst eksponering af visse kemikalier – selv i mindre mængder – kan være yderst sundhedsskadeligt.

De statistikker, der offentliggøres af denne organisation, beskriver, at selv-forgiftning på grund af forebyggende indtagelse af et pesticid beløb sig til 186.000 dødsfald i 2002.

Dette er ikke den eneste vej. Det kan også forekomme ved at indtage forurenet mad og drikkevarer. Derfor vælger mange mennesker at have økologiske grøntsager. Selvom skadedyr kan påvirke deres produktion, tager de ikke disse metoder i brug.

1. Koriander

Koriander

Koriander er et godt afstødende middel til at dræbe mider. Dens forberedelse er simpel. Du skal koge denne plante i 10 minutter,  si blandingen og spray den på planterne med en spray.

2. Lavendel

Med en infusion af 300 gram frisk lavendelblad og en liter vand kan du slippe af med myrerne. Før du sprøjter skal du tillade, at dette præparat afkøles, så det får effekt.

3. Sukker og bagepulver til at eliminere kakerlakker

Sukker og bagepulver

Det er et af de mest anvendte elementer som giftstoffer til at udrydde skadedyr. Samtidig er det også en af de mest efterspurgte. Kakerlakker er yderst ubehagelige insekter, der gemmer sig i møbler, rør, skuffer, radiatorer, åbninger og revner. For at fjerne dem kan du ty til følgende:

  • I en eller flere beholdere blandes lige store dele af sukker, som vil tiltrække kakerlakker og natriumbicarbonat, som vil dræbe dem. Tilsæt også en lille del vand.
  • Derefter placeres disse beholdere på steder, hvor kakerlakker normalt viser sig, i dit hjem.
  • En anden mulighed er at komme det direkte på gulvet. I dette tilfælde er det bedre ikke at tilføje vand til blandingen.

Selvfølgelig kan du også ty til insektsmidler, fælder og lokkemad, til at befri dig af denne pest. Denne naturlige og økonomiske mulighed kan imidlertidig være lige så effektiv som dem.

Ud over denne løsning er det nødvendigt at opretholde orden og hygiejne i huset for at forhindre kakerlakker. Prøv derfor at få et rent og ventileret hjem, forsegle revnerne i væggene og lad ikke tallerkner med mad forblive i vasken, da dette tiltrækker dem.

4. Hvidløg, et kraftigt insektmiddel

Det er en fantastisk måde at holde dine planter ude af rækkevidde af alle slags insekter. Hvidløg er et stærkt afskrækkende middel. Med en simpel forberedelse kan du være sikker på at din have ikke vil lide.

For at lave denne infusion, skal du knuse et hvidløgshoved, sammen med nogle hvidløgsfed og to glas vand. Når du får en god blanding, skal den stå i 24 timer.

Til sidst tilsættes 3 liter vand til dette præparat. Sprøjt det på dine planter og du kan glemme alt om de insekter du havde.

 

Læs også: Sådan gror du dit eget hvidløg derhjemme

 

5. Eliminer mus med natriumbicarbonat

Bicarbonat

Utvivlsomt, den pest, der giver os mest besvær. Derudover er mus nattedyr, der kommer frem om natten. Det ville ikke være mærkeligt for dig at høre små piv og lyde fra væggene, mens du forsøger at sove.

Hvis du vil fjerne mus naturligt, kan natriumbicarbonat hjælpe. Du skal blande det med mel og sukker. Sidstnævnte – sukker bør blandes i større mængde end de andre (ca. 50% mere).

Placér dette præparat i små beholdere, som gnavere kan spise af. Efter at have indtaget det, vil de dø på grund af de gasser, som carbondioxid genererer, når de kommer i kontakt med mavesyre.

Bekæmpelsen af skadedyr er et emne, især når de allerede er bosat i et rum. Hvis du har prøvet vores giftstoffer til at udrydde skadedyr og du simpelthen ikke kan slippe af med dem, er det bedst at ringe til en professionel. De vil vide, hvordan man skal håndtere situationen ved hjælp af produkter, der ikke er så skadelige for dit helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Plenge, F. Sierra, J. Castillo, Y. (2007). Riesgos a la salud humana causados por plaguicidas. Tecnociencia.
  • Barrera, J. F. (2007). Manejo holístico de plagas: más allá del MIP. XXX Congreso Nacional de Control Biológico-Simposio Del IOBC.
  • Matas, S. J. (2013). Comportamiento de plaguicidas persistentes en el medio ambiente. Centro Interdisciplinario de Investigación Para El Desarrollo Integral Regionla Unidad Durango Del Instituto Politécnico Nacional.
  • Chapagain, R. (2011). Regulación internacional del uso de pesticidas: la experiencia de Costa Rica. Rev Costarr Salud Pública.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.