Frugt der reducerer oppustethed

For at forhindre eller behandle oppustethed naturligt er det vigtigt, at du indtager en sund, afbalanceret kost. Du bør spise masser af frugt, der er rig på fiber og har rensende egenskaber.
Frugt der reducerer oppustethed

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Der er fødevarer, der øger forstoppelse, betændelse og luft i maven. Der er dog andre, der hjælper os med disse problemer. I denne artikel vil vi dele de bedste frugter til at bekæmpe oppustethed.

Tilføj disse til din kost i dag!

Frugter: Allierede mod oppustethed

Skaal med blandet frugt

Store måltider, for mange kulhydrater, fedtstoffer og snacks på forskellige tidspunkter af dagen er kun nogle af de ting, der forårsager oppustethed.

Dårlige spisevaner kommer med mange komplikationer. De påvirker dig lige så meget fysisk som de påvirker dit helbred.

Udover oppustethed, luft i maven eller forstoppelse får de dig til at føle dig “tung”. Dette kommer med manglende motivation til at gøre noget. Det er også lidt deprimerende, når du prøver at tage tøj på foran et spejl.

På grund af dette er det altid vigtigt at opretholde en sund kost. Frem for alt bør den være fyldt med fibre, der hjælper kroppen med at slippe af med affald og fedt.

Den første ting du bør ændre er et dårligt valg af næringsstoffer.

Anbefalet læsning efter “Frugt der reducerer oppustethed”: Seks drikke med jordbær til din slankekur

Derefter skal der tilsættes flere friske og naturlige fødevarer.

Frugt har for eksempel fremragende fordøjelsesegenskaber, et lavt fedtindhold, og det er fantastisk til hydrering. Samtidig giver det en stor mængde fibre, der hjælper kroppen med at slippe af med toksiner.

Det magiske nummer er fem stykker frugt per dag. For eksempel kan det betyde, at du spiser et til morgenmad, et til en formiddag snack, et efter frokosten, et til en eftermiddag snack og et efter aftensmaden.

Det er en god idé at skifte mellem de frugter, du bedst kan lide. Det er også en god idé at vælge både sæsonbetonede og lokale frugter. Frugten du køber bør være økologisk, hvis det overhovedet er muligt for at hjælpe med at opretholde dets næringsstoffer.

Hvad er de bedste frugter til at bekæmpe oppustethed?

Frugtskaal

Alle frugter er gode til at hjælpe med dette problem!

Der er dog bestemt nogle slags, der er mere effektive end andre. Hvis du vil bekæmpe oppustethed, forstoppelse og luft i maven, anbefaler vi følgende:

Citrusfrugter

Appelsiner og grapefrugter er 90% vand. På grund af dette er de perfekte til at slippe af med væskerne, som din krop bevarer. Væske tilbageholdelse er et naturligt kropsligt forsvar for at forhindre dehydrering.

Citrus slipper også af med den natrium, vi indtager, når vi spiser.

Citron er et vanddrivende middel og et naturligt afføringsmiddel, hvis du blander det med lunkent vand og drikker det til morgenmad. Det kan også tilføjes til mad som en hjemmelavet dressing. Dette er meget sundere end mayonnaise og lignende krydderier.

Vandmelon, ferskner og melon

Vandmelon

Vandmelon er en anden frugt, der er fuld af vand. Når vi nyder den, kan vi slippe af med væskeretention i maven.

I denne gruppe af naturlige vanddrivende midler findes også ferskner og meloner. Alle disse hjælper med at slippe af med væskeretention og natrium. Som følge heraf reducerer de betændelse.

Avocadoer

Mange gange er oppustethed forårsaget af en manglende evne til at fordøje visse fødevarer ordentligt. Det kan dog skyldes en intolerance overfor bestemte fødevarer.

Hvis dine mave enzymer af en eller anden grund ikke kan gøre deres arbejde ordentligt, så tager fedt og kulhydrater længere tid om at blive fordøjet. Dette forårsager betændelse og luft i maven.

Avocadoer har et enzym kaldet lipase. Dette enzym har evnen til at nedbryde fedtstoffer. Avocadoer giver os også en masse kalium, som slipper af med vandet tilbageholdt i maven.

Ananas

Ananas består af 85% vand. Det har også et fordøjelsesenzym kaldet bromelain. Dette enzym nedbryder proteiner, som du finder i din mave.

I århundreder er denne frugt blevet brugt i Latinamerika til at behandle fordøjelsesbesvær. Og fordi det er mættende, så hjælper det dig med at spise på skæve tidspunkter.

Læs også denne artikel efter “Frugt der reducerer oppustethed”: Find ud af hvilke frugter, der fremmer vægttab

Æbler

Rig på både vand og pektin, giver æbler vores kroppe flere fordele. Disse fordele omfatter at slippe af med tilbageholdt vand, reducere oppustethed og mætte os.

Hvad mere er, så har æbler evnen til at “smelte” fedt, øge urinproduktionen og afgifte din krop.

Æbler har også en masse fibre og aminosyrer. Disse er mættende og de forbedrer din fordøjelse

Hvis dette ikke var nok, er det en frugt, der forhindrer huller og bleger tænder. Det forhindrer endog hjertesygdomme! Dette skyldes, at det renser fedt (kolesterol) fra dit blod.

Det anbefales at spise æbler med skrællen (efter at have vasket dem godt) for fuldt ud at udnytte disse fordele.

Granatæble

Granataeble - oppustethed

Både frugtsaften og frøene er stærke allierede. De hjælper os med at tabe os og reducere oppustethed.

Spise et granatæble om dagen i en måned hjælper dig med at tabe mavefedt. Dette gælder især for overvægtige kvinder, der går gennem overgangsalderen.

Jordbær

Dette er et lækkert bær, der kombinerer den perfekte mængde sødme og surhed. Som en stor kilde til fiber og vand er jordbær perfekt til kontrollering af vægt og fordøjelse.

Antallet af kalorier, de har, er næsten nul (for at holde dem på dette tal, må vi spise dem uden sukker eller noget andet!). Derudover fungerer de også som et kraftigt vanddrivende middel og renser også din krop.

Kiwi

Endelig giver denne frugt en stor mængde af C vitamin. Dette har evnen til at slippe af med op til en tredjedel af fedtet, der er lagret i din krop.

Denne frugt stimulerer også et stof kaldet carnitin. Dette stof laver fedt til energi ved at forbrænde det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Seo AY, Kim N, Oh DH. Abdominal bloating: pathophysiology and treatment. J Neurogastroenterol Motil. 2013;19(4):433–453. doi:10.5056/jnm.2013.19.4.433
  • Foley A, Burgell R, Barrett JS, Gibson PR. Management Strategies for Abdominal Bloating and Distension. Gastroenterol Hepatol (N Y). 2014;10(9):561–571.
  • Lacy BE, Gabbard SL, Crowell MD. Pathophysiology, evaluation, and treatment of bloating: hope, hype, or hot air?. Gastroenterol Hepatol (N Y). 2011;7(11):729–739.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.