8 fordele ved at spise ananas dagligt

Når du indtager ananas, får du masser af vitaminer, mineraler og fibre, som kan forbedre dit helbred på mange måder, men overdriv det ikke. 200 gram om dagen er nok.
8 fordele ved at spise ananas dagligt
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ananas er én af de mest velsmagende tropiske frugter, man kan finde. Udover den fremragende smag er der flere gode grunde til at spise ananas, og i dag vil vi dele dem med dig.

Én af de bedste ting ved ananas er, at du kan tilføjde det til din kost på flere forskellige måder:

 • Frisk
 • Som juice
 • Tilberedt
 • På dåse

Når du indtager ananas, får du vitaminer, mineraler, opløselige og uopløselige fibre samt bromelain.

Alt dette hjælper ens krop med at fungere ordentligt. Derudover støtter de én på de følgende måder:

1. De forbedrer ens immunforsvar

En portion ananas indeholder 130% af den anbefalede daglige mængde af C-vitaminer. Det gør det til én af de rigeste naturlige kilder til C-vitaminer.

C-vitaminer er kendt for at mindske sandsynligheden for sygdomme ved at stimulere ens immunforsvar og bekæmpe frie radikaler som et kraftfuldt antioksidant.

Glem ikke at læse denne artikel efter “8 fordele ved at spise ananas dagligt”:

Hvorfor detox kan bruges til vægttab

2. Forebyg kræft

Ananas smoothie

Udover beskyttelsen mod frie radikaler, som man får fra C-vitaminer, kan ananas hjælpe en i kampen mod kræft. Udover de mange antioksidanter, som det indeholder, finder man:

 • A-vitaminer
 • Beta-caroten
 • Bromelain
 • Forskellige flavonoider
 • En stor mængde mangan

Det er vigtigt at bemærke, at den mangan, der er at finde i ananas, kan hjælpe med at bekæmpe effekterne fra frie radikaler på ens celler.

Det forhindrer sunde celler i at blive omdannet til kræftramte celler, især dem, som forårsager kræft i munden, halsen og brystet.

3. Det forbedrer ens fordøjelse

Ligesom mange andre frugter er ananas rig på både opløselige og uopløselige fibre. Ved at spise den rigtige mængde ananas kan man af den årsag blive beskyttet mod:

 • Forstoppelse
 • Diarré
 • Irritabel tarmsyndrom
 • Åreforkalkning
 • Blodpropper
 • Højt blodtryk

Udover det stimulerer indtagelsen af ananas peristaltiske bevægelser og frigivelsen af mavesyre, som hjælper en med at fordøje maden bedre.

4. Bekæmpe forkølelser og influenza

Ananas i en skaal

Indholdet af bromelain i ananas mindsker mængden af slim, som ophober sig i luftvejene og bihulerne.

Af den årsag hjælper ananas en med at undgå sygdomme, som forårsager disse symptomer. Og det støtter ens krops udskillelse af slim for at mindske sandsynligheden for infektioner.

5. Opretholde stærke knogler

Det store indhold af kalcium og mangan i ananas gør det ideelt til at styrke ens knogler, hjælpe med at gendanne dem, når de er skadede og forbedre væksten af dem.

Mangan er det mineral, der er mest af i ananas. At indtage en portion af denne frugt vil give én mere end 70% af den daglige anbefaling af dette vigtige mineral.

6. Bevare øjnenes gode helbred

Ananas i skiver

Synet er én af de vigtigste menneskelige sanser. Og ananas gør et godt stykke arbejde, når det kommer til at hjælpe en med at passe på det.

Det skyldes, at indtagelsen af ananas er tæt forbundet med forebyggelsen af øjensygdomme, som kan være forårsaget af aldring.

Makuladegeneration påvirker typisk ældre. Men det beta-caroten, der er i ananas, kan hjælpe med at undgå problemer med synet.

Hvis du er påpasselig med at inkludere den rigtige mængde beta-carotener i din kost, vil du fortsætte med at kunne se verden ordentligt, til du bliver gammel.

7. Det regulerer blodtrykket

Husker du, da vi nævnte, at kalium er blandt de mange næringsstoffer, der er at finde i ananas? Det er én af de vigtigste mineraler for kroppen. Kalium er en primær vasodilator.

Det betyder, det holder ens blodårer frie fra stress og overbebyrdning. Det fremmer også et bedre blodomløb.

Når ens blodårer er afslappede, sker det følgende:

 • Højt blodtryk bliver holdt under kontrol
 • Man undgår propper, som kan blokere blodets strømning
 • Man mindsker ophobningen af plak i ens pulsårer
 • Man undgår seriøse sygdomme, såsom åreforkalkning, hjerteanfald og slagtilfælde

Ønsker du at vide mere: 9 fødevarer, som renser dine pulsårer

8. Håndtere og kontrollere pulsårer

Ananas og selleri - at spise ananas

Dette er måske én af de mest velkendte anvendelsesmuligheder af ananas, når det kommer til ens helbred. At spise ananas  kan hjælpe med at mindske irritation i leddene og muskelvævene, især blandt dem, som er påvirket af leddegigt.

Takket være bromelain, hvilket typisk er forbundet med at nedbryde proteinkomplekser, har ananas glimrende anti-inflammatoriske effekter.

Det kan forebygge intens smerte og mindske ubehag. Man bør være i stand til at udføre sine daglige aktiviteter mere behageligt som et resultat.

Undgå overdrevne mængder, når du spiser ananas

Selvom det er rigtigt, at ananas er en frugt, som har utallige fordele, må man ikke glemme, at det også er rigt på sukker. Det er derfor, det er vigtigt, at man måler sine portioner, før man spiser dem.

En portion ananas er lig med det, man kan fylde i en lille kop. Hvis man drikker det som en juice, er det en god idé at kombinere det med nogle grøntsager.

Det kan interessere dig ...
Mango mod forstoppelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Mango mod forstoppelse

Mango er en frugt, der kan hjælpe med at bekæmpe symptomerne, der sænker fordøjelsen. Bruger du mango mod forstoppelse, kan du undgå kemiske laksan...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.