Find ud af hvilke frugter, der fremmer vægttab

Ligesom der er madvarer, man bør undgå hvis man vil tabe sig, er der også frugter, der kan gøre det lettere og mere effektivt.
Find ud af hvilke frugter, der fremmer vægttab
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er kompliceret, at tabe sig. Måske sætter du ud i det med en masse motivation og beslutsomhed, men samtidig har du lyst til at spise noget lækkert. Det er ikke altid let at opnå en balance mellem disse to modstridende faktorer. Her er frugter, der fremmer vægttab nyttige.

Den gode nyhed er, at der er mange frugter, der vil hjælpe dig på vej med vægttab. Så du vil helt sikker finde en, du godt kan lide.

Husk, at det er vigtigt at følge en afbalanceret kostplan, der vil gøre dig sundere og sikre, at du får al den ernæring, du har brug for. Så det er bedst at spise et bredt udvalg af forskellige frugter i løbet af dagen, især dem, der er i sæson. Sådan sikrer du dig, at din frugt er frisk, du sparer samtidig penge, og du får den krop, du drømmer om.

Frugter, der fremmer vægttab

Avocado

Avokado der er skåret ud

Avocado topper vores liste over de bedste frugter, der fremmer vægttab, fordi den er lækker, alsidig, og fantastisk sund. Avocadoer indeholder gode fedtsyrer, der giver dig hurtigere stofskifte samt mere energi, og forbrænder fedt.

Derudover hjælper de med at hydrere din hud, grundet deres naturlige fedtstoffer. Du behøver ikke bekymre dig om din hjerte-kar-sundhed, når du spiser avocadoer, siden de indeholder gode, nærende fedtstoffer.

Det bliver anbefalet, at man spiser avocado en gang om dagen, men hvis du virkelig holder af dem, kan du spise dem oftere. Du kan bruge avocado som erstatning for cremede, kalorieholdige fødevarer.

 • For eksempel, har du en trang til is, kan du lave avocado mousse i stedet eller bruge det som basis for en smoothie.
 • Hvis du vil have lidt ekstra fylde, så tilføj nogle korn såsom havregryn, eller endnu en frugt fra denne artikel.

Citron

Citroner hjælper med vægttab

Citron er nummer to i listen over frugter, der fremmer vægttab. Den bliver ofte anbefalet som en sundhedsfremmende tilføjelse til din kost. Udover at citroner er billige og lette at blande ind i maden, indeholder de også høje mængder af riboflavin, fosfor, B-vitaminer, C-vitamin, og magnesium.

Du kan tabe de pinlige ekstra kilo ved at drikke citronjuice. Drik denne fantastiske drink dagligt på tom mave.

Ingredienser

 • 1 citron
 • 1 glas varmt vand (200 ml)

Fremgangsmåde

 • Pres citronen direkte over glasset med vand, bland godt og drik med det samme.

Den skal drikkes omgående, fordi citron oxiderer hurtigt og derved mister sine gode egenskaber. Du kan drikke det dagligt uden nogle problemer, så glem ikke at gøre det.

Vandmelon

Vandmeloner: en af de frugter, der fremskynder vægttab

Endnu en af de frugter, der fremmer vægttab er vandmelon. En 250-ml kop naturlig vandmelonsjuice indeholder kun 250 kalorier. Vandmelon indeholder også A-, B- og C-vitaminer, samt lycopen, en kraftig antioxidant.

Alt dette gør vandmelon til en fyldestgørende og hydrerende frugt, der forebygger kræft og hjerteproblemer. Husk dog, at vandmeloner har et højt sukkerindhold. Selvom det er naturligt sukker, så skal folk med sukkersyge stadig kontrollere, hvor meget de spiser.

 • Det bliver anbefalet, at man spiser en mellemstor skive vandmelon to eller tre gange om ugen. Du kan også prøve denne te:

Ingredienser

 • 1 mellemstor skive vandmelon
 • 4 kopper varmt vand (1 liter)
 • 1 presset citron
 • 5 mynteblade

Fremgangsmåde

 • Skær vandmelonen i små firkanter, der er lette at håndtere.
 • Bland vandmelon-firkanterne, den pressede citron, myntebladene og vandet. Lad det stå i køleskabet en time. Du kan også tilføje isterninger, hvis du gerne vil drikke det med det samme.
 • Du kan tage det med og drikke det i løbet af dagen.

Grapefrugt

Grapefrugt, en af de frugter, der fremmer vægttab

Grapefrugt er den sidste af vores frugter, der fremmer vægttab. Udover at den er lækker og gør dig mæt, burde du spise den ofte af følgende grunde:

 • Grapefrugt har et lavt sukkerindhold, så det er ikke noget problem at spise den hvis du er diabetiker.
 • Dens høje fiberindhold forbedrer fordøjelsen.
 • Du kan nemt bruge den i smoothies.

Hvilken af disse frugter, der fremmer vægttab, er din yndlings? Kendte du allerede til dens sundhedsfremmende egenskaber?

Det kan interessere dig ...
Tab dig med disse 5 fantastiske frugtsmoothies
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tab dig med disse 5 fantastiske frugtsmoothies

Når du tænker på vægttab, er det eneste du tænker på, hvor svært det er ikke at spise visse fødevarer. Her kan du tabe dig med 5 fantastiske frugts... • Fulgoni VL., Dreher M., Davenport AJ., Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination survey. Nutr J, 2013.
 • Adam CL., Gratz SW., Peinado DI., Thomson LM., et al., Effects of dietary fibre and/or increased protein (casein or pea) on satiety, body weight, adiposity and caecal fermentation in high fat diet induce obese rats. PLoS One, 2016.
 • Naz A., Butt MS., Sultan MT., Qayyum MMN., et al., Watermelon lycopene and allied health claims. EXCLI J, 2014. 13: 650-660.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.