Ildvejrtrækning i yoga: 6 fordele

Ildvejrtrækning er en yoga vejrtrækningsteknik, der er meget gavnlig for kroppen, men det skal ske med forsigtighed. Hvis du ikker har prøvet det før, skal du prøve at trække vejret ved hjælp af en yoga instruktør.
Ildvejrtrækning i yoga: 6 fordele

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Pranayama eller ildvejrtrækning er en vejrtrækningsteknik i yoga. Det består af forskellige vejrtrækninger, der supplerer asanas eller positioner af hver yoga-modalitet. Åndedræt er en af ​​disse pranayamas og har flere fordele for kroppen.

En af de vigtigste faktorer i yoga er vejrtrækningen, fordi det giver yogien mulighed for at slappe af og trække vejret dybt mens vedkommende laver asanas. Det beroliger sindet, frigør spændinger og sender ilt til hjernen.

Hvad er ildvejrtrækning?

Sanskritnavnet til dette er “kapalabhati”. “Kapala” oversættes til kranium og “bhati” oversættes til “rengøring”. Dette henviser til en rensning af sindet.

Øvelsen hjælper med at kontrollere angst, nerver, bekymring, tristhed, smerter, frygt osv. Den mest almindelige stilling til at udføre dette er lotus stillingen.

Hvordan gøres det?

  • Til nybegyndere består ildvejrtrækningen af ​​at trække vejret blødt og dybt gennem næsen, indtil du fylder dine lunger. Udånd derefter med kraft for at udvise al luften.
  • Desuden skal du spænde i maven gennem din rygsøjle, da dette stimulerer membranen.
  • Forøg rytmen i overensstemmelse med dine erfaringer.

Hvad er fordelene ved ildvejrtrækning?

Praktisering af ildvejrtrækning har flere fordele. Hovedsagelig giver det en bedre forståelse af følelser og den overordnede vejrtræknings sundhed. Derudover kan vi også finde følgende fordele:

1. Iildvejrtrækning hjælper med at kontrollere stress

Vejrtrækning på en kontrolleret måde forbedrer koncentrationen og renser sindet fra negativ energi og stress.

Når vi er stressede, kontraheres vores membran, området ved solar plexus. Det er her, vi holder vores følelser.

Ved ildvejrtrækning kan følelser strømme frit og forlade kroppen. Dette balancerer kroppen og forbedrer din mentale og fysiske sundhed.

Glad kvinde

2. Det renser blodet og frigiver toksiner fra lungerne

Ildvejrtrækning forbedrer blodcirkulationen og hjælper med at rense blodet på grund af mængden af ilt, det modtager.

Det hjælper også med at rense dit åndedrætssystem. Ved at udvise al luften er der ingen rester tilbage i systemet. Ny og renere luft kommer ind i lungerne, når du indånder igen.

Du kan måske også lide: Fire smoothies der renser kroppen for toksiner

3. Det forbedrer lungekapaciteten

Mennesker har ikke tendens til at bruge deres lunger til deres maksimale kapacitet, fordi de trækker vejret på en begrænset måde. Vi tager ofte små vejrtrækninger, der ikke fylder vores lunger.

Ved at praktisere ildvejrtræknng ofte, bliver lungerne vant til gradvist at optage mere luft.

4. Det styrker den tredje chakra

Chakraer

Denne chakra, også kaldet Manipura, har ansvaret for at fokusere på følelserne. Det er det største og stærkeste af alle chakraer og relaterer til vores handlinger og følelser.

Har du nogensinde følt en tomhed i din mave, når du er bange eller trist? Dette skyldes sandsynligvis manifestationen af ​​en tredje chakra ubalance i kroppen.

5. Det hjælper på hukommelsen og koncentrationen

Dyb vejrtrækning ilter ikke kun blodet, men også hjernen.

Dette forbedrer vores kognitive kapacitet og koncentration, fordi det hjælper hjernen med at fungere korrekt.

6. Det stimulerer funktionen af ​​fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet er aktiveret på grund af den konstante bevægelse af membranen, mens du laver denne vejrtrækning.

Ved at gøre dette oplever vi også forbedret fordøjelse og forhindrer maveproblemer.

Læs også: Fire naturlige midler til at berolige mavesmerter

Forholdsregler

  • Hvis du lige er begyndt med ildvejrtrækningen, så skal du altid gøre det under tilsyn af en instruktør, indtil du behersker det. Det er en sart teknik, der kræver tid og tålmodighed.
  • Undgå at trække vejret så hurtigt, at du bliver svimmel. Dit åndedrætssystem er ikke vant til at indånde og udånde en så stor mængde luft så hurtigt. Lad systemet blive vant til det på en progressiv måde, så du ikke overdriver det.
  • Hvis du bliver svimmel, så stop med at motionere. Fortsæt ikke, hvis du begynder at føle dig utilpas. På grund af den gentagne påvirkning af luften i lungerne kan de blive trætte, og dette kan få dig til at besvime.
  • Lyt til din krop. Det er vigtigt altid at træne på en sund måde.
Kvinde mediterer

Kontraindikationer

Denne øvelse er ikke til kvinder, der er gravide eller menstruerende. Det anbefales heller ikke til dem, der har epilepsi, forhøjet blodtryk, emfysem eller hjerteproblemer.

Ildvejrtrækning er uden tvivl en teknik, der er gunstig for helbredet, fordi det forbedrer både det mentale og lungekapaciteten.

Det er dog en øvelse, du bør udføre med forsigtighed, hvis du lige er begyndt. Vær også forsigtig, hvis du har gjort det før, men vil kræve lidt mere fra din krop. Nøglen til yoga er tålmodighed. Du vil ikke se fremskridt fra en dag til den anden, men fremskridtene vil ske gradvist.

Fortsæt at træne med ansvarlighed og tålmodighed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.