De 6 bedste urter til at beskytte ens lever

For at forbedre leverens tilstand er det meget vigtigt, at man udover at anvende disse midler også bevarer en balanceret kost og mindsker ens indtag af fedtstoffer.
De 6 bedste urter til at beskytte ens lever

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ens lever er én af de største organer i kroppen. Og den er vigtig, fordi den udfører en bred vifte af opgaver, som er vigtige for ens liv. I denne artikel får du de 6 bedste urter til at beskytte ens lever.

Dette filter er ansvarligt for at fjerne toksiner fra omkring en liter blod i minuttet. Det ophober sig langsomt, som tiden går.

Ens lever er også involveret i en hormonel aktivitet og udrensningen af bakterier, allergifremkaldende stoffer og kemiske stoffer fra medicin.

Hvis dette ikke er nok, så er ens lever sammen med galdeblæren også ansvarlig for fordøjelsen af proteiner og fedtstoffer samt en korrekt opbevaring af næringsstoffer.

Det anses, at omkring 10% af verdens befolkning lider af leversygdomme, såsom fibrose, cirrhose, kræft og hepatitis.

Disse sygdomme kan sænke patienternes livskvalitet. Og i seriøse tilfælde kan det føre til døden.

Heldigvis er der udover de medicinske behandlinger, som der er blevet udviklet for at bekæmpe dem, også flere krydderurter, som fremmer udrensningen af leveren og forbedrer dens tilstand.

I denne artikel vil vi dele de 6 bedste urter til at beskytte ens lever, så man kan indtage dem regelmæssigt.

1. Marietidsel

Marietidsel

Det er i mange kulturer kendt som “leverens vogter”. Marietidsel er et af de bedste midler til at forebygge og behandle sygdomme i leveren.

Det er blevet bevist, at det hjælper med at rense leveren og galdeblæren. Og det har også anti-inflammatoriske egenskaber, som hjælper dem til at hele.

Regelmæssig indtagelse fjerner affaldsstoffer og danner en beskyttende barriere mod frie radikaler, alkohol, svamp og andre skadelige stoffer.

Det kan også beskytte mod diabetes, højt kolesterol og sygdomme i det kardiovaskulære system.

Man bør ikke overstige 250mg om dagen. Og man kan indtage marietidsel enten gennem te eller i salater.

Se også denne artikel efter “De 6 bedste urter til at beskytte ens lever”:

Naturlige midler mod muskelkramper

2. Artiskok

Denne bitre tonic har aktive ingredienser, som gendanner vævene i leveren. Den forbedrer samtidig fordøjelsen og udrensingen.

Det bliver anvendt til at bekæmpe nældefeber, allergier og forandringer af pH-værdien i ens blod. Artiskok forebygger også hepatitis, nyresvigt og højt kolesterol.

Takket være dets egenskaber regulerer det produktionen af galde i dræningen af ens blære. Dette forebygger, at der dannes sten.

Man kan indtage det i salat, tonic og smoothie.

3. Roden fra mælkebøtter

Maelkeboette

Mælkebøtterod kommer fra en flerårig urte, som stammer fra Nordamerika og flere lande i Europa.

Mange ser denne plante som ukrudt, men rødderne kan blive brugt til at lave kraftfulde midler, som stimulerer kroppens udrensende forløb.

Det hjælper til at undgå ophobning af overskydende væsker i leverens væv samt betændelse.

Det øger produktionen af galde og fremmer udskillelsen af toksiner for at fremme fordøjelsen.

Denne urte indeholder betydelige mængder af A-, C-, og D-vitamin samt mineraler såsom kalcium og jern.

Man kan lave en te ved at anvende roden og drikke det to gange om dagen.

4. Mynteblade

Mynte er en medicinsk urte, som er blevet brugt til at fremme den normale strøm af glade fra leveren til galdeblæren.

Det indeholder vigtige olier, som støtter fordøjelsen af fedt og forbedrer optagelsen af næringsstoffer.

Dets vitaminer og mineraler forbedrer udskillelsen af skadelige stoffer og forebygger skade på ens lever.

Drik det som en te, læskedrik eller smoothie.

5. Gurkemeje

Gurkemeje - beskytte ens lever

Det anses også for at være et krydderi. Gurkemeje er én af de bedste fødevarer til at fjerne toksiner, som er fanget i blodbanen og leveren.

Det aktive stof i gurkemeje, curcumin, har anti-inflammatoriske og antioksidante virkninger. Det gendanner leverens helbred for at opnå optimal ydeevne og funktion.

Som et antioksidant er det en del af at filtrere blodet og hjælpe med at fjerne alle skadelige stoffer.

Gurkemeje bliver anvendt til at behandle tilstande, som påvirker ens blodomløb. Og det er godt for væksten af bakteriel flora.

Det er blevet bevist, at regelmæssig indtagelse af gurkemeje fremmer udrensningen af leveren og sænker væksten af unormale celler.

Man kan tilsætte det til smoothie, suppe, salat og mange andre opskrifter.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “De 6 bedste urter til at beskytte ens lever”:

Gurkemeje og honning kan lindre ledsmerter

6. Svaleurt

Svaleurt er en plante, som bliver anvendt som et bidrag til udrensningen af ens lever og gladeblære. Det indeholder aktive stoffer, som forebygger ophobningen af skadelige molekyler og toksiner.

Ifølge historien så anvendte grækerne denne urte som et udrensende middel for at forbedre blodomløbet og det overordnede helbred.

Denne urte stimulerer produktionen af galde og støtter aktiviten af enzymer i bugspytkirtlen.

Man kan indtage det som en te. Men man bør ikke indtage mere end tre spiseskefulde (30 gram) om dagen.

Det er vigtigt at have i baghovedet, at anvendelsen af urter bør opbakkes af en balanceret og fedtfattig kost.

Gode vaner er nødvendige for beskyttelsen af dette vigtige organ.

Det kan interessere dig ...
Naturlig afgiftning af bugspytkirtlen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Naturlig afgiftning af bugspytkirtlen

Hvis for mange giftstoffer ophobes, fungerer bugspytkirtlen ikke som den skal. Derfor er det godt at afgifte den. I denne artikel vil vi vise dig h...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • al-Sereiti M. R, Abu-Amer K. M, Sen P. Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potential. Indian Journal of Experimental Biology. Febrero 1999. 37 (2): 124-30.
  • Fundación Española de la Nutrición. Alcahofa.
  • García Pagán J. C, Calleja J. L, Bañares R. Enfermedades hepáticas. Jornada de actualización en Gastroenterología aplicada. Gastroenterología Patológica. 2006. 29 (Suppl 3):99-111.
  • Herrera González, Alfredo, et al. “Hígado graso: Enfoque diagnóstico y terapéutico.” Revista Cubana de Medicina 46.1 (2007): 0-0.
  • Martín-Domínguez, Verónica, et al. “Etiopatogenia, diagnóstico y tratamiento de la enfermedad del hígado graso no alcohólica.” Revista Española de Enfermedades Digestivas 105.7 (2013): 409-420.
  • Trujillo, Karem Justhin Rodas. “Propiedades terapéuticas de la Curcuma longa relacionadas con la prevención y tratamiento de enfermedades crónicas.” In Crescendo Ciencias de la salud 3.2 (2016): 171-177.
  • Vázquez Frías R, Reyes García J. G, et al. Silimarina, ácido alfa lipoico y seleniometionina en el tratamiento del hígado graso: revisión sistemática de la literatura. Anales Médicos. Enero-Marzo 2013. 58 (1): 37-46.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.