Fire ting du kan gøre med gamle parfumeflasker

Her er nogle vidunderlige ideer til at bringe de gamle parfumeflasker, du ikke længere bruger, tilbage til livet. De er virkelig originale; tag et kig på dem!
Fire ting du kan gøre med gamle parfumeflasker

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du også elsker parfumer har du sikkert massere af parfumeflasker der ligger rundt omkring. Flaskerne er tit smukke og kommer i alle former og størrelser. Så hvorfor ikke genbruge dine gamle parfumeflasker?

Parfumeflaske

Hvis dette er dig, er her nogle ideer til, hvad du kan gøre med dem, for selvom du aldrig har tænkt på det før, kan de faktisk genbruges og gøres til smukke hus dekorationer. Plus, der er ikke noget mere tilfredsstillende end at gøre noget gammelt til noget nyt – især hvis du gør det med dine egne to hænder!

Sådan kan du lave gamle parfumeflasker om til praktiske og smukke dekorationer

Bare lad fantasien få frit løb. Du behøver ikke bekymre dig at have nok ideer. Hvis du genbruger dine gamle parfumeflasker, vil du ikke bare gøre dit hjem smukkere. Du vil også genbruge noget, du ikke længere bruger. Det er også en sjov aktivitet at lave med børn eller alene.

Sådan laver du en blomstervase ud af en parfumeflaske

En af de enkleste måder at genbruge gamle parfumeflasker på er at omdanne dem til små blomstervaser. Sådan gør du det:

 • Bestem hvilken flaske du vil bruge.
 • Tag toppen sammen med sprøjten af.
 • Placer matchende blomster i den, sørg for at de passer i flasken.
 • Tilsæt vand for at holde dem friske længere.
 • Eventuelt kan du bruge tørrede blomster, så de holder så længe, som du ønsker.

 

Læs også: 5 fejl du begår, når du dekorerer dit badeværelse

 

Terrarium

Hvis dine parfumeflasker tillader det, kan du også lave små dekorative terrarier med sten, sand og miniatureplanter.

Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge kunstige blomster. På den måde behøver du ikke bekymre dig om at tage dig af dem. Du kan også tilføje vand, hvis du vil lave det om til et miniakvarium. Der er alle mulige måder at gøre det på. Kom op med noget der passer til dit hjem!

Parfumeflaske kan bruges til mange ting.

Gør-det-selv luftfrisker

Hvis du er en af de mennesker, der kan lide et hjem, der altid lugter dejligt og frisk, så brug din gamle parfumeflasker ved at skabe en luftfrisker, mikado stilen. Den vil naturligt og kontinuerligt give en dejlig duft. Alt den kræver er:

 • Alkohol
 • Vand
 • Æterisk olie efter eget valg
 • Rørblad eller bambuspinde

Processen er ret simpel. Først tilsæt to dele alkohol til en del vand til din flaske, og tilsæt derefter et par dråber æterisk olie. Du kan også tilføje et par små stykker citron eller appelsinskal. Hvis du kan lide urtelugt bedre, så prøv lavendel, rosmarin, timian eller mynte.

Til sidst, tilføj rørbladene. Hvis du ikke har nogen (de sælges normalt med luftfriskere i butikken), kan du bruge træspidser fra grillen og skære dem til i størrelse. Når de er i væsken, vil træet absorbere det og sprede duften gennem rummet. Husk at vende stængerne fra tid til anden for at genoplive duften.

Parfumeflasker som dekoration

Da parfumeflasker er så flotte, kan du bruge dem som dekoration, afhængigt af deres størrelse, form og mærke. Hvis du vil give dem et nyt, smukt liv, her er nogle nemme ideer:

 • Fyld dem med farvet vand. Brug madfarve eller fortynd din foretrukne farvemaling.
 • Mal ydersiden for at give dem et personligt preg.
 • Fyld dem med paljetter, glitter eller perler.
 • Kom lidt potpourri på med varm lim.
 • Skift mellem forskellige farver, teksturer og mønstre af bånd.

Læs også: 5 originale sengeborde

Du kan vælge det udseende, som passer bedst til din personlige stil og dit værelse, medmindre du kan lide et eklektisk udseende, hvor tingene ikke stemmer overens. Bare kig indad og brug din fantasi! Gør dine gamle parfumeflasker til ægte kunstværker.

Det kan interessere dig ...
5 kreative ting, du kan lave med skumpap
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 kreative ting, du kan lave med skumpap

Skumpap er et materiale, du kan bruge til mange forskellige kreative ting. Her er nogle ideer til ting, du kan lave med skumpap.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.