Sådan genbruger du dit gamle tøj

I denne artikel er der nogle gode ideer til genbrug af gammelt tøj og gøre det endnu bedre end før. Fortsæt med at læse:
Sådan genbruger du dit gamle tøj

Sidste ændring: 22 december, 2022

Bare se det i øjnene, alle bliver trætte af nogle skjorter, bukser, tørklæder og andre beklædningsgenstande. Det er et stort besvær at have alle dette tøj hængende i dit skab, fordi det tager meget plads. Du kan stadig bevare det, men du bruger slet ikke. Således er det nødvendigt at komme op på forskellige måder at genbruge dit gamle tøj på.

Det første du skal gøre for at genbruge en gammelt forlagt beklædningsgenstand er at se, hvilken tilstand den er i. Du kan naturligvis genbruge den, hvis den ikke er helt slidt. Brug din fantasi til at hjælpe med at tænke på forskellige måder at genbruge dette tøj på, som kun tager plads i dit skab.

I denne artikel er nogle måder at genbruge dit gamle tøj på. Før du kommer i arbejde, så tænk på hvor lang tid det har været siden sidste gang du brugte en bestemt beklædningsgenstand. Hvis det har været mere end et år siden, er det helt sikkert tid til at genbruge det.

Sådan genbruger du dit gamle tøj

Kreativ tøj
  1. En måde at genbruge dit gamle tøj på er at sætte dem tilbage til livet. Du kan farve, ændre eller justere dem blandt andet. Alle disse er billige muligheder. Du kan fortsætte med at bruge et gammelt beklædningsgenstand regelmæssigt bare ved at foretage en simpel ændring. For eksempel farv en gammel T-shirt, og den vil være så god som ny.
  2. En anden ide er at omdanne en beklædningsgenstand til en anden. For eksempel kan du lave en kjole til en todelt kjole. Du kan lave hovedbånd, armbånd, halskæder, tørklæder osv. Med de resterende stofstykker. Der er mange online tutorials, der viser, hvordan man genbruger gammelt tøj. Vidste du, at du kan folde en skjorte, så den ligner en nederdel?
  3. Sommer tøj: Et par klip og knuder i en gammel skjorte eller en anden slags beklædning, er alt, hvad der er nødvendigt for at lave ny sommerbeklædning. Alt du skal gøre er at klippe skuldrene af en gammel skjorte eller bluse. Du kan lave en bue med stoffet fra venstre over ærmerne.

Vil du vide mere? 6 tips til at fjerne deodorantpletter på dit tøj

Andre mulige anvendelser

Sådan laver du en skjorte om til en kjole.

Nogle gange kan du lide en beklædningsgenstand, men det kan være ude af mode, eller du kan bare ikke lide hvordan den ser ud på dig mere. Derfor kan du bruge det til at skabe hjemmetilbehør, såsom puder og små duge.

Mange bruger tøj til at pynte op andre ting. For eksempel kan du bruge et par gamle jeans til at lave pude lommer. Du kan også lave en kopholder og bue for at binde nogle gardiner med samme stof. Det handler om at lade fantasien løbe vildt.

Ligeledes kan du tilføje nye elementer til en kedelig beklædningsgenstand. Dette sker normalt med kedelige ensfarvede eller neutrale trykte toppe, kjoler og nederdele. Hvis du har stofrester, bånd og snørebånd derhjemme, kan du sy en af disse ting på beklædningen for at få den til at se helt ny ud. Nu hvor, fletninger er moderne, kan du gøre brug af snørebåndene ved at tilføje dem til dit tøj.

Ændrede t-shirts og shorts.

Du kan bruge et snørebånd til at en beklædningsgenstand til en dejlig natkjole. Du kan også ændre kraven eller manchetten på dine skjorter. Hvis du har en almindelig beklædningsgenstand, kan du tilføje forskellige farvede kraver eller kraver med prints. Du kan også ændre knapperne og tilføje knapper af forskellige farver og former.

Sådan gør du: Se yngre ud med den helt rigtige frisure og hårpleje

Lad din fantasi få frit løb

Gamle t-shirts lavet om til andre ting.

Du skal være dristig for at komme op med forskellige måder at bruge gammelt tøj på. Overvej at omdanne de gamle jeans til nogle shorts, en sommerpose eller en bærepose. På samme måde er der mange bomuldstekstiler, som du kan bruge til at lave nye tørklæder og andet tilbehør. Vær ikke bange for at genbruge dit gamle tøj!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pérez, Patricia Gudiño, and Arturo Sánchez Martínez. “Reciclar moda.” Órgano de difusión del Colegio de postgraduados del CIDE, AC (2017): 223.
  • Verdugo, Vtctor Corral, and Francisco Zaragoza. “Bases sociodemográficas y psicológicas de la conducta de reutilización: un modelo estructural.” Medio Ambiente y Comportamiento Humano 1.1 (2000): 9-29.
  • Vilnitzky, Mariana. “Mucho más que un reciclaje de ropa.” Alternativas económicas 51 (2017): 52.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.