Farerne ved at have meget stramt tøj på

Når tøj er meget stramt, tillader det ikke normal blodcirkulation. Dette sker hovedsageligt i benene på grund af iførelse af stramme bukser i flere timer ad gangen.
Farerne ved at have meget stramt tøj på

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Vi ved, at stramt tøj viser vores figur og giver os mulighed for at være trygge i os selv.

Ikke desto mindre giver påklædning af meget stramt tøj visse sundhedsproblemer. I denne artikel snakker vi om vores tøj, og hvordan det relaterer sig til kroppen.

Risikoen ved at have stramt tøj på

Vi tror måske, at dette problem kun vedrører kvinder. Men flere og flere mænd er bekymret over deres udseende og vælger at iklæde sig stramt tøj.

Dette stramme tøj kan sætte vores kropsholdning, blodcirkulation og frugtbarhed i fare.

Nogle af farerne ved denne vane er:

Infektioner

Det mest udbredte problem hos kvinder har tendens til at være vaginale infektioner.

Dette skyldes stofferne, der bruges til at lave bukser eller undertøj, som ikke tillader, at huden ånder, som den skal.

Bakterier og fugt på højere end normale niveauer forårsager en ændring i den vaginale PH-værdi og resulterer i en infektion.

Besøg: Enkle behandlinger til vaginale infektioner

Manglende blodcirkulation

Når tøj er meget stramt, tillader det ikke normal blodcirkulation. Dette sker hovedsageligt i benene på grund af iførelse af stramme bukser i flere timer ad gangen.

Det kan også være farligt, hvis det stramme tøj er nær maveområdet. Følelsen af ​​”stikken og prikken”, følelsen af ​​træthed og hævelse i ekstremiteterne forekommer hyppigt.

Åreknuder

aareknuder ved knaet

Hvis vi vedholder vanen med at bære “stramme jeans” eller tætsiddende tøj i lang tid, bliver årerne kompromitteret endnu mere. Som et resultat er årerne ude af stand til at udføre deres arbejde med at pumpe blod til hjertet. Dette forårsager åreknuder.

Ud over dette ender benene med at danne “kar sprængninger”.

Holdnings problemer

Nogle kvinder bærer mindre størrelser, end de burde for at se tyndere ud, eller fordi de kan lide stilen.

Kjoler, bluser eller bh’er, der er for små, skader ryggen og påvirker rygsøjlen. De kan også forårsage forkert positionering af skuldre, nakke og hoved.

Dårlig fordøjelse

Hvis du bærer rigtig stramt tøj, vil du sikkert føle dig utilpas efter at have spist. Når alt kommer til alt, knapper vi ofte en eller to knapper op i vores bukser, så vi ikke “brister” sømene!

Udover at huske på at ikke spise for meget mad, så skal du vælge løsere tøj, så din fordøjelse ikke påvirkes.

Husk at når du spiser, så udvider maven sig og kræver mere plads. Hvis ikke, kan du lide af fordøjelsesbesvær, refluks eller kvalme.

Åndedrætsbesvær

Hvis tøjet er for stramt, påvirkes brystet, lungerne og membranen kraftigt. Dette skyldes, at de ikke kan udvide sig, som de burde kunne.

Når åndedrætssystemet ikke fungerer korrekt, kan kroppen ikke eliminere kuldioxid og cellerne aldres tidligt.

På grund af dette bør du ikke bære stramme bh’er, bluser eller t-shirts, der presser mod din torso.

Appelsinhud

Appelsinhud

Selvom stramt tøj ikke direkte forårsager “appelsin” hud, er det korrekt, at denne vane kan forværre problemet væsentligt.

Akkumuleringen af ​​fedt i det store væv i dine balder og ben er, hvad der danner appelsinhud. Når huden ikke har plads til at bevæge sig for at have det godt, kan den ikke eliminere toksiner.

Hvis du lider af appelsinhud, skal du være opmærksom på de bukser, du har på dig.

Nerveproblemer

Skinny jeans kan forårsage et syndrom kendt som meralgia paraesthetica, hvilket forårsager intens “stikken og prikken” i benene og ekstrem følsomhed i dette område. Dette sker hovedsageligt i balderne og musklerne.

Pas på, hvis du bruger mange timer i det samme par stramme bukser.

Muskelsmerter

Tøj kan begrænse vores frihed til at gøre visse bevægelser, og de kan få os til at føle os ubehageligt tilpas.

Vi kan gå som robotter eller have dårlig kropsholdning, der kan få os til at få muskelsmerter senere hen. De kan også forårsage spændinger eller tunge fornemmelser i forskellige dele af vores krop.

Forstoppelse

Ofte giver vi skylden til tunge måltider, når vi lider af forstoppelse, men det er ikke den eneste årsag.

Det tøj, du har på, gør situationen værre. Når bukserne eller nederdelen er for stramme, kan tarmene ikke gøre deres arbejde. Dette forårsager luft i maven eller forstoppelse.

Væskeretention

Person der har haender nede omkring foden

Overdrevent stramt tøj forårsager hævelse af læggene og benene, fordi lymfesystemet ikke kan fungere som det skal.

Væskeretention skyldes ikke kun indtagelse af for meget salt eller, at vi ikke drikker nok vand, men også de stramme bukser, som folk iklæder sig.

Tips til at undgå at bære meget stramt tøj

Nu hvor du kender konsekvenserne ved at børe tøj, der er for stramt, er det tid til at kigge dine skabe efter og undgå fremkaldelse af disse sundhedsproblemer.

Her er nogle tips:

  • Hvis du kan lide at bære bukser, skal du vælge leggings. De er lette og klemmer ikke på benene så meget.
  • Køb tøj, der passer dig og vælg ikke ud fra størrelsesvejledningerne. Mange gange er det bedre slet ikke at kigge på størrelsen.
  • Når du køber undertøj, skal du vælge undertøj af bomuld, så disse områder kan svede uden at forårsage infektioner.
  • Hvis du skal bruge mange timer på den samme ting (for eksempel i dit arbejde), skal du vælge tekstiler, der er komfortable og ikke for stramme. Din dag vil være meget sjovere.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Carrillo-Meléndrez, H., Villamil-Cerda, D., Espinoza-Hernández, J., & Lacy-Niebla, R. M. (2015). Prurito vulvar: determinación de las causas más frecuentes y su tratamiento. Ginecología y Obstetricia de México83(03), 179-188.
  • Peralta-Pedrero, M. L., Lagunes-Espinosa, A. L., Cruz-Avelar, A., Juárez-Cedillo, T., Rodríguez-Moctezuma, R., López-Carmona, J. M., & Munguía-Miranda, C. (2007). Frequency of gastroesophageal reflux disease in elderly patients attending a family medicine clinic. Revista Médica del Instituto Mexicano del Seguro Social45(5), 447-452.
  • Sierra, J. M. (2000). Recuperación y reeducación perineal. Clínicas urológicas de la Complutense, (8), 425.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.