Genopvarm aldrig disse 7 fødevarer

Mange fødevarer frigiver giftstoffer når de genopvarmes. Det er bedre at bruge dem i salater eller kolde retter for at undgå sundhedsrisici.
Genopvarm aldrig disse 7 fødevarer

Sidste ændring: 26 august, 2022

I dit hjem er du mere tilbøjelig til at følge reglen om ikke at lade mad gå til spilde. Hver dag smides tonsvis af fødevarer væk, mens folk i andre dele af verden sulter og får ikke tilstrækkelig næring. Det anbefales altid: opbevar mad i køleskabet og genopvarm det en dag eller to senere, så det ikke ender i skraldespanden.

Imidlertid er ikke mange mennesker klar over at der er nogle fødevarer, som du aldrig bør genopvarme fordi de kan give sundhedsproblemer. Ved du hvilke fødevarer det drejer sig om?

Genopvarm aldrig følgende fødevarer:

Kylling

Kylling er en af de mest almindeligt nedkølede fødevarer, fordi det holder godt og bevarer sin smag efter at være blevet genopvarmet. Dog bør kylling spises frisk tilberedt eller koldt.

Selvom du måske ikke er i stand til at se det, skifter genopvarmet kylling proteinsammensætning, som kan føre til problemer med fordøjelsen. Hvis den ikke spises lige efter tilberedningen, kan den genopvarmes, men kun ved lave temperaturer.

Champignon

Genopvarm aldrig champignon

Der er så mange forskellige måder at tilberede dem på og genopvarmning af dem lyder som en god idé. Imidlertid,  spises de bedst frisk tilberedte, når de stadig har deres gode egenskaber og sunde fordele.

Hvis du har et stykker til overs, er det bedre at spise dem kolde. Champignoner undergår også ændringer i sammensætningen, når de genopvarmes og kan forårsage mavesmerter og oppustethed.

Kartofler

Kartofler er fulde af næringsstoffer og selvom de kan opbevares i køleskabet i et par dage, bør du aldrig genopvarme dem. Genopvarmning ændrer deres smag, deres egenskaber og kan endda gøre dem giftige.

Den bedste ting at gøre med tiloversblevne kartofler er at bruge dem i pureer eller kolde salater.

Genopvarm aldrig spinat

Spinat2

Denne grønne grøntsag anbefales i din kost, men du bør ikke genopvarme denne fødevare, fordi den indeholder meget nitrat, som når det udsættes for høje temperaturer omdannes til nitrit. Nitrit er ikke sundt og kan få alvorlige indvirkninger på din sundhed. Du bør altid spise spinat frisk.

Rødbeder

Rødbeder indeholder også nitrater, der bliver til skadelig nitrit når de genopvarmes. Dette er en anden fødevare, som du bør undgå at genopvarme, hvis du ikke vil have helbredsproblemer. I virkeligheden, for  at udnytte fordelene ved rødbeder maksimalt, bør de spises i salater eller smoothies.

Genopvarm helst ikke selleri

Sellerisuppe

Hvis din suppe indeholder selleri, så undgå genopvarmning af den, for at forhindre skader på din krop. Som med de ovennævnte fødevarer, indeholder selleri nitrat, der omdannes til nitrit, når det genopvarmes.

Det betyder at det kan blive til en potentiel kræft-kost når den genopvarmes. Derfor, bør du prøve at tage sellerien op af suppen, inden du genopvarmer den.

Genopvarm ikke æg

Æg genopvarmes normalt ikke, fordi det ændrer deres aroma og smag. Men for tilfældet er det vigtigt at vide, at genopvarmning af æg kan være skadeligt for dit helbred, da forbindelser, de indeholder, kan blive giftige, når de udsættes for høje temperaturer.

Hvordan kan jeg trygt genopvarme mad?

Mikroovn2

Selvom de ovennævnte fødevarer aldrig bør genopvarmes, betyder det ikke, at du ikke kan genopvarme andre rester.

For at genopvarme mad sikkert, hold disse følgende tips i tankerne:

  • Genopvarmning skal ske hurtigt for at bringe temperaturen op til 65 °C i centrum af fødevarerne.
  • Genopvarm kun den mængde, du kommer til at spise.
  • Kogte fødevarer bør ikke komme i kontakt med rå fødevarer for at undgå krydskontaminering.
  • Husk, at alle ingredienser er forskellige og bliver ikke genopvarmet på samme måde. Ved genopvarmning af mere end en type af mad, så dække dem så de vil blive opvarmet jævnt.
  • Hvis du ikke tror, du vil være i stand til at spise maden inden for 4 dage, er det bedre at fryse den.
Det kan interessere dig ...
Perfekte fødevarer til fedtforbrænding
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Perfekte fødevarer til fedtforbrænding

Hvem vil ikke gerne finde fødevarer til fedtforbrænding, der kan hjælpe os med at tabe de der ekstra kilos. Læs her hvilke fødevarer du bør inkorpo...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.