Omkostningerne ved at give alt du har i et forhold

At give alt hvad du har, når den anden person ikke forpligter sig som du gør, kan være ødelæggende for dit psykologiske velbefindende. Vær forsigtig!
Omkostningerne ved at give alt du har i et forhold

Sidste ændring: 09 august, 2022

At give alt hvad du har i et forhold kan have en voldsom psykologisk pris. Men det er noget, vi gør meget mere, end vi måske tror, ​​fordi det er det, vi har lært.

Nogle gange er det at give alt i et forhold næsten en forpligtelse, vi stiller os selv. Hvis vi ikke gør det, vil folk bebrejde os. Hvis forholdet fejler, føler vi, at det er vores skyld.

At give alt du har i et forhold på grund af socialt pres

Det er hårdt at føle at du giver alt du har, mens din partner intet giver igen

En af de overbevisninger, der presser mange til at give alt i et forhold, er den falske tro på, at vi skal give 100% af os selv for at vise den anden person, at vi elsker dem med hele vores hjerte.

Det store problem er, at du kan give 100% det meste af tiden, men hvad med den anden person? Nogle gange giver de ikke engang 20%!

Dette slider på dig. Du forsøger at holde dit fundament stabilt, et fundament som før eller senere vil bryde sammen.

Derefter når du et bristepunkt. Du kan ikke være den eneste, der giver i et forhold. I sidste ende vil det blive ødelagt, og du vil være den, der føler sig skyldig.

Alt det sociale pres, der presser os til at ofre os så meget for vores forhold skaber en blindhed i os, hvor vi ikke ser, at den anden person ikke gør noget for forholdet, og at det kan være tid til at afbryde forbindelsen.

Du bærer en enorm vægt på dine skuldre. Derudover kan det endda være, at du ikke er i stand til at åbne dine øjne for at se, hvordan et ideelt forhold skal se ud: et forhold, hvor hver person giver 50%. Dette er et sundt niveau for begge, der kan føre til et tilfredsstillende forhold.

At elske nogen behøver ikke at betyde at man skal ofre. Det betyder ikke, at du skal give af dig selv, indtil der intet er tilbage at give af.

At elske en person er ikke det samme som at kæmpe en kamp. Det betyder ikke konstante demonstrationer af kærlighed, så ingen kan tro andet. Kærlighed – sand kærlighed – gør aldrig en person utilpas.

Læs også:

Forventninger trækker os ind i en nedadgående spiral af smerte

Mange af os tror på, at kærlighed overvinder alt

Sammen med alle de overbevisninger, vi måske har om parforhold, har vi også forventninger. Mange af dem er påvirket af vores miljø, men andre kommer fra den kærlighedsfase, hvor vi putter blind for øjnene.

For eksempel har mange af os urealistiske forventninger. Dette inkluderer forventningen om, at et forhold kan overvinde enhver hård tid, eller at alt vil gå godt på trods af alle vores problemer. Dette kan gøre os til slaver af vores egne forhold.

Vi åbner ikke vores øjne for at se disse problemer. Ofte behandler vi al modgang på samme måde, uden at skelne forskellene.

Vi drømmer om, at vi vil fortsætte med at bevæge os fremad, fordi kærligheden overvinder alt. Men kærlighed kan ikke overvinde alt. Enten er det der, eller også er det der ikke. Kærlighed er ikke en kamp eller en konstant kilde til smerte.

Når et forhold løber ud i sandet og bliver et stort ansvar, er det vigtigt at åbne øjnene og stoppe og se, om vi er på den rigtige vej.

Fordi kærlighed skal være smuk, ikke sandt?

Læs også:

At give alt du har: I kærlighed er tingene tydelige

Kærlighed skal ikke være destruktivt

Vi er nødt til at slippe af med de tro og forventninger, der er mejslet i vores sind, som får os til at se kærlighed som noget smukt men destruktivt.

Kærlighed er ikke ensbetydende med ofre eller kamp. Hvis det er tilfældet, taler vi ikke om kærlighed. Konsekvenserne kan være lavt selvværd, lav selvtillid og endog depression.

At elske en person betyder ikke at give 100% af dig selv, mens den anden person ikke giver noget.

Før eller senere vil du enten kræve, at de ændrer sig og begynder at give det samme, du giver, eller du vil blive så træt, at forholdet vil svækkes og svækkes, indtil det til sidst går i stykker.

Du skal reflektere over, hvad det virkelig betyder at “give alt i et forhold”. Det lyder godt i filmene, men det er helt anderledes i det virkelige liv.

Du er nødt til at lære at se kærlighed som noget, der ikke behøver at gøre ondt. Tag bindet væk fra øjnene, én gang for alle!

Illustrationer af Daniel Segrove. Hovedbillede takket være wikiHow.com.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.