At give slip er at acceptere, hvad der ikke kan ændres

Dagens artikel omhandler betydningen af at give slip, hvilket ikke er ensbetydende med at give op, men at acceptere de ting, som du ikke kan ændre.
At give slip er at acceptere, hvad der ikke kan ændres

Sidste ændring: 24 november, 2018

At give slip er en af de mest naturlige processer i livet. Selv om det sker ofte, så forårsager det i mange tilfælde os smerte og lidelse.

Afslutning af et forhold, miste en elsket og flytte til et nyt hjem er alle “afskedigelser”, som vi vil opleve på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Disse er oplevelser, som ingen har forberedt os på, og vi skal næsten lære at håndtere dem “med magt.”

Der er ingen magisk formel, der vil hjælpe dig med at stå bedre rustet til de situationer, der kræver at du giver slip. Den følelsesmæssige smerter fra at give slip, kan udvikle sig til en depression, hvis den ikke forvaltes ordentligt.

Men i dag ønsker vi at tilbyde dig nogle råd, der vil give dig mulighed for bedre at håndtere disse komplekse øjeblikke.

Giv slip for at kunne modtage

Hvis du tænker over det et øjeblik, vil du indse, at det at “give slip” er det evige soundtrack til baggrunden af dit liv.

Vi anbefaler, at du læser: Sådan genkender du et kronisk offer

Du forstår, at ordene: “Giv slip” ikke udelukkende er knyttet til smerte, tab eller lidelse. Nogle gange betyder det at give slip også mulighed for at blive lidt gladere.

 • At give slip på det, der sårer dig betyder at prioritere dig selv.
 • Giv slip de mennesker, der skader dig for at etablere mental balance og forbedre din fysiske sundhed.
 • Giv slip på visse vaner, tanker og begrænsende holdninger for at omfavne nye muligheder og fremme selv vækst.

Det er vigtigt at huske, at det at “give slip” også er en mulighed for at vokse som person.

Som du også ved, “at give slip” betyder imidlertid også nogle gange at sige et svært farvel og finde styrken til at komme videre. Lad os finde ud af, hvad de bedste strategier er til at håndtere dette.

Sommerfugle baad

 

Giv det massere af tid: smukke ting kommer igen

Når du mister noget eller nogen, kan det føles som om, at en dør er blevet smækket i dit ansigt.

 • Faktisk, er dette sådan du kan have det i mindst to eller tre måneder. I løbet af denne tid, går du igennem den naturlige proces med sorg.
 • Det er vigtigt at forstå, at “give slip” også er en handling forbundet med uovertruffen mod. Ingen kan leve, mens de klamrer sig til lidelse og smerte.
 • Når du mister en person, skal du “lade dem gå” og “sætte dem fri”, så du kan komme videre. Du har ikke glemt, hvad du har efterladt, men det betyder, at du får modet til at smile igen.

Du er nødt til at give det tid. Det er muligt, at intet vil vende tilbage til den måde, det var på før. Men bare fordi det er anderledes betyder det ikke, at det er dårligt. Tværtimod kan det give plads til en ny, glad og smuk situation.

Loeve med sommerfugl paa naesen

Giv slip på det, der ikke ønsker at blive, ikke hvad der holder dig i gang

Der er tidspunkter i dit liv, hvor du bliver besat med den tro, at intet kan ændres. Dette kan omfatte den tanke, at du ikke kan forlade personen ved din side, selvom du ikke længere elsker dem. Dette er ikke den rigtige tankegang at have.

 • Det er vigtigt at huske på, at der ikke er nogen større kilde til lidelse end snæversynet fornægtelse af en realitet. Dette er, når alt smuldrer omkring dig. Men du vender dit blinde øje til for at beskytte dig selv mod det.
 • Du skal give slip på, hvad der ikke længere kan holde dig i gang. Fordi ellers vil du leve i en smertefuld og usikker løgn, hvilket ingen fortjener.
 • Du skal være modig og stå overfor virkeligheden. Hvis nogen ikke længere elsker dig, tig dem ikke efter tjenester eller til at “prøve lidt længere.” Alt dette er direkte sabotage mod dit selvværd.

Lejlighedsvis, selv om det måske synes umuligt. Så er det at give slip på noget, der ikke længere er levedygtig en måde at finde noget bedre på.

Livet vil lære dig, hvad du skal kæmpe for, og hvad du skal give slip på

I denne intense proces med at give slip, åbner du dig til gengæld op for en interessant proces. Hvor du opdager, hvad der virkelig betyder noget.

 • Det betyder ikke noget, hvis du hen ad vejen opdager, at du står tilbage med meget få mennesker omkring dig. Det at have blot et par mennesker ved din side betyder ikke noget, hvis du er fokuseret på de interesser, som i deler.
 • Hvis det er det, der gør dig glad, hvis det er disse mennesker, så er alt det du har givet slip på været umagen værd.

Glem ikke at alt, hvad du har efterladt også har lært dig vigtige ting. Alt, hvad du har oplevet er vigtigt. Selv om de ikke længere er en del af dine fremtidige destinationer, er de en del af din personlige historie.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mateos Rodilla, J. (2002). La relajación. El arte de aflojar y soltar. Revista Rol de Enfermería.
 • Branden, N. (1989). Cómo mejorar su autoestima. Círculo de Lectores. https://doi.org/10.1186/cc1474
 • Pereira, M. (2007). Autoestima : un factor relevante en la vida de la persona y tema escencial del proceso educativo. Revista Electrónica “Actualidades Investigativas En Educación.” https://doi.org/10.15517/aie.v7i3.9296
 • González-Pienda, J. A., Carlos Núñez Pérez, J., Glez-Pumariega, S., & Garcia García, M. S. (1997). Autoconcepto, autoestima y aprendizaje escolar. Psicothema. https://doi.org/10.4161/trla.23980

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.