Sådan giver du dine børn råd

Et af grundlagene for et sundt forhold til dine børn er effektiv og kærlig kommunikation, ud over den tid, du bruger sammen med dem. Få mere at vide her.
Sådan giver du dine børn råd

Sidste ændring: 22 november, 2020

At uddanne dine børn, så de kan udvikle deres maksimale potentiale og spille deres rolle i samfundet er ikke en nem opgave. Til dette skal du lære hvordan du lettest nærmer dig dine børn. På den måde kan du rådgive dem og forhindre dem i at lave fejl. Så hvordan giver du dine børn råd? Læs videre og find ud af det.

Hvis du ikke lærer at nærme dig dem, når du vil tilbyde dem råd eller hjælp, som de ikke har bedt om, vil de måske afvise dig. Derfor er det vigtigt at opretholde god kommunikation med dine børn og finde ud af, hvordan giver du dine børn råd uden at ødelægge jeres bånd.

Hvordan giver du dine børn råd

I skal lære at kommunikere som en familie, for at udtrykke jeres mening og for empatisk at forstå dine børns følelser. Derefter kan du fremme et bånd bygget på grundlaget af kærlighed.

Det er vigtigt at lære at nærme dig dine børn, når de er små. Hvis du ikke dedikerer tid og ikke skaber plads til samtale, mens de er unge, er det usandsynligt, at du kan deltage i ærlige og produktive dialoger med dem, når de når ungdomsårene.

Tips til at komme tættere på dine børn

Mor der sidder med sin soen
  • Hvis du har flere børn, er det en god ide at snakke med hver især, separat og dedikere tid til at begge får plads. Dette skal gøres regelmæssigt.
  • Når de er små, er det en god måde at komme tæt på dem, hvis du leger med dem. Når vi leger med vores børn, bemærker og føler vores interesse som forældre over for dem og deres aktiviteter.
  • At se en familiefilm hjælper også dig med at få ting til fælles med dine børn. Dette åbner også døren til samtaler om, hvad de tænkte på, hvad de så og kende deres synspunkter, kende deres måde, hvordan de ser ting og deres personlighed.
  • Kram og kys dine børn. Undgå fysisk kontakt. Det er grundlæggende at styrke det følelsesmæssige bånd, som bringer os tættere på dem.

Du skal være varm og empatisk, når du taler med dine børn. Den hengivenhed, som du sender til dem, når du taler med dem med din stemme, dine ord og din gestus er afgørende for, at kommunikationen er naturlig og indbydende.

  • Dereudover bruger i tid sammen som en familie. Den tid, de bruger foran fjernsynet eller spiller videospil alene, skal være kort. Ellers bliver de let isolerede.
  • Giv dine børn en sund og værdifuld gave som bøger og spil, der ud over at udvikle deres evner, får dem til at lege sammen og skabe en øjebliketlig følelsesmæssig forbindese.

Andre vigtige tips til at komme tættere på og hvordan giver du dine børn råd

  • Lav familiemåltider mindst to gange om ugen. Middag eller frokost i weekenden hjælper med at forene familien. Det er også vigtigt, at dine børn samarbejder i forberedelsen af maden. Met dette vil de lære at lave mad og værdien af samarbejdet.
  • Det er vigtigt at planlægge ture eller familieudflugter for at tilbringe tid sammen og få nye oplevelser. Dette forener jer også meget som en familie.
  • At lære dine børn sport såsom at stå på skateboard, cykling eller svømning er en værdifuld oplevelse for dem, som også styrker forbindelsen mellem forældre og børn.

Prøv også:

Aldersforskel

Hvad vi ikke bør gøre med vores børn

En mor med sine to boern

Generalisére og sig at de altid gør noget forkert, eller at de aldrig gør noget godt, det sænker deres selvværd. Med disse slags bekræftelser kan dine børn komme til at tro, at de virkelig ikke er gode til noget.

På samme måde har latterliggørelse eller brug af sarkasme og ironi en lige så negativ inflydelse, selvom det er utilsigtet. Sandheden er, at mere end at underholde dem, det vil få dem til at føle sig dårligere og ydmyget.

En anden ting, du ikke bør gøre, er at give autoritative ordrer gentagne gange, uanset om dine børn har nogen form for indsigelse. Dette fremmer følelsen af at du ikke forstår dem, og at de skal følge voksenbestemmelserne uden at være i stand til at stille spørgsmålstegn ved dem under alle omstændigheder.

Vi må heller ikke råbe af dem og argumentere for problemer, der allerede er løst, der ikke er relateret til de nuværende. På samme måde forhindrer prædiktive udseende normalt dialog med vores børn.

På den anden side, betyder mærkning af dem ved at konvertere en negativ adfærd, til et personlighedsdrag helt afgjort fuldstændig afvisning.

Derudover bør du aldrig diskreditere dine børn eller prædike dem på upassende tidspunkter. I stedet, kald på deres opmærksomhed så i kan snakke i enrum på en korrekt måde uden at fornærme dem.

Reflektioner

Det bedste, vi kan gøre som forældre, er at forsøge at bevare roen, når vi snakker med vores børn. Det er vigtigt at huske på, at hvis vi altid er i dårligt humør, vil det være meget svært at snakke med dem.

At have diskutioner med vores børn i den negative følelsesmæssige tilstand vil føre os til at udtrykke os dårligt, hvilket fører til at sige ord, vi kan fortryde. Hvis vi tillader det at ske, vil vores børn lukke mere af for vores selvskab, og endnu mere til vores råd.

Vi håber du har fået nogle ideer til hvordan giver du dine børn råd. Det giver noget stof til eftertanke og vil måske kræve små ændringer i hverdagen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.