3 situationer hvor du bør undgå at dyrke sport

Motion er yderst gavnligt for kroppen og derfor en nødvendig daglig vane. Der er dog visse situationer, hvor at undgå at dyrke sport er den bedste beslutning.
3 situationer hvor du bør undgå at dyrke sport
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 december, 2022

Motion er ikke en moderne vane: Den fysiske aktivitet har altid været vigtig for samfund. Her får du 3 situationer hvor du bør undgå at dyrke sport.

Siden antikken i det antikke Grækenland blev der udført fysiske aktivitetsprogrammer. At spille sport blev betragtet som en prioritet for sundhed, for ikke at nævne, at kulten af ​​det æstetiske billede var en måde at udtrykke magt på.

Hvorfor skal du motionere?

Sport forbedrer ydelsen på hjerte-kar-niveau, da det aktiverer hæmodynamiske, hormonelle, neurologiske og metaboliske forandringer. Derfor forbedrer det funktionen i åndedrætssystemet. Fysisk aktivitet giver balance for dit helbred.

At være i bevægelse forhindrer osteoporose, rygsmerter og skade forårsaget af dårlig kropsholdning. Det kan dog ikke altid være en sund aktivitet at deltage i sport. Det afhænger af den form, det tager, og betingelserne for hvor det praktiseres.

Hvornår skal du undgå at dyrke sport?

Det er klart, at udøve overdrevent eller forkert sport kan være modproduktivt. For eksempel bør personer med forhøjet blodtryk undgå at dyrke sport overdrevent, da dette kan gøre deres tilstand værre. Men der er også visse omstændigheder, hvor at undgå sport er den bedste mulighed.

Anbefalet læsning efter “3 situationer hvor du bør undgå at dyrke sport”:

Svømning: En sport der træner hele kroppen

Her er tre situationer, hvor du bør undgå at dyrke sport:

1. Efter ikke at have fået nok søvn

Efter at have tilbragt en nat med søvnløshed, kan vi undertiden tro på, at fysisk aktivitet er den bedste måde at vågne os op på.

Forkert!

At udføre en øvelsesrutine efter ikke at have hvilet godt øger stressniveauet. Udover det er immunforsvaret i dette scenario ikke forberedt på indsatsen, så dets forsvar forsvinder.

For ikke at nævne, at det vil belaste vores muskler på grund af manglen på energi, hvilket øger risikoen for skade. Du spænder dine muskler, fordi du ikke kan bevæge sig på samme måde som du ville have gjort, hvis du havde hvilet godt natten før.

Men hvis du ikke har sovet godt natten før og ikke ønsker at gå glip af din øvelsesrutine, kan du altid gå en tur, jogge eller gøre halvdelen af ​​det du normalt ville gøre.

2. Efter at have drukket alkohol

Personer der skaaler - dyrke sport

Groft sagt, så vil det at drikke alkohol ikke holde dig fra at dyrke sport, medmindre det er en fysisk aktivitet, der kræver præcision. Dette skyldes, at alkohol påvirker ydeevne og styrke, men især koordinering. Ethanol gør alkoholdrikkere til en euforisk tilstand og derefter til en depressiv tilstand, som mindsker vores reflekser i enhver situation.

Desuden er det vigtigt at huske, at alkohol har diuretiske virkninger, som kan forårsage dehydrering, når man laver fysisk aktivitet. Dette skyldes tab af væsker, vitaminer og mineraler.

Etanol forhindrer også, at næringsstoffer absorberes regelmæssigt, hvilket fremmer en stigning i kropsvægt.

Læs også denne artikel efter “3 situationer hvor du bør undgå at dyrke sport”:

Den bedste diæt til kvinder der dyrker elitesport

3. Efter at have lidt skade

Det er meget almindeligt for atleter at udvikle skader, mens de laver sport. Nogle af de typiske årsager er:

 • Ikke bevæge sig korrekt
 • Ikke varme op korrekt
 • Træne mere end normalt
 • Være iført upassende sko
 • Manglende beskyttelse

Typer af skader

Blandt de hyppigste skader for atleter er:

 • Akutte traumer. Dette omfatter brud, forstuvninger, skæringer osv. De kan opstå som følge af et slag eller overdreven kraft.
 • Overbelastede skader som brud på grund af overdreven brug eller betændelse i sener. De udvikler sig efter at have udført en gentagen rutine.

Symptomer

Nogle af de mest almindelige symptomer i tilfælde af skade er:

Hvis du har nogen af ​​disse symptomer, bør du undgå at dyrke sport.

Det er dog også vigtigt, at du går til en læge. Derefter skal du informere din træner om din skade og behandling, og derefter gradvist begynde terapeutiske øvelser.

Anbefalinger til træning

 • Sæt dig selv i en certificeret sportsspecialists hænder for at udføre en krævende fysisk aktivitet.
 • Vær opmærksom på teknik og fokuser ikke på styrke, da det er ubrugeligt at løfte en stor vægt, hvis du gør det forkert.
 • Vær konsekvent og undgå at overbelaste dig selv, da en overdreven mængde motion på kort tid ikke giver dig de resultater, du kan få over tid.
 • Opvarmning. Det er virkelig vigtigt at strække ud, før du starter en fysisk aktivitet for at forhindre skader og forbedre ydeevnen.
 • Start med en aerobisk rutine, hvis du vil tabe dig. Men det er også vigtigt at løfte vægte, da det styrker dine muskler.
 • Oprethold en afbalanceret kost, der er rig på vitaminer og mineraler.
 • Drik rigelige mængder vand, da det er den eneste måde at genoprette din krop fra fysisk anstrengelse. Det er vigtigt at drikke vand før, under og efter træning.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.