8 gode planter til at sætte rundt om en pool

Sommer er synonymt med swimmingpools, men solens stråler kan være en plage. Find ud af, hvilke planter du skal placere omkring poolen for at gøre din nydelse komplet.
8 gode planter til at sætte rundt om en pool

Sidste ændring: 25 august, 2022

Sommeren er den perfekte tid på året til at nyde poolen, men solens stråler kan være trykkende. Hvad kan du gøre ved det? Det er enkelt. Vælg nogle planter til at sætte rundt om en pool. Disse er ideelle til at afhjælpe situationen, mens du stadig nyder sæsonens varme.

Ikke alle planter er beregnet til sommerklimaet. Vær opmærksom på dette. Et forkert valg vil få dem til at gå til grunde hurtigt.

Derfor bør valget dreje sig om planter, der kan tåle høje temperaturer. Vi nævner nogle af dem, så du kan indrette dit område omkring poolen

3 hårdføre arter til at sætte rundt om en pool

Poolen bliver husets yndlingshjørne om sommeren, så det er normalt, at du søger at indrette den for at gøre den mere attraktiv for familien. Gør det med planter. Vi giver dig et udvalg, så du kan vælge dine favoritter.

1. Træer med ikke-invasive rødder

Plant dem ikke ved siden af poolen. Det anbefales at gøre det i nærheden. Disse eksemplarer, hvis rødder er ikke-invasive, og hvis blade og frugter er lette at plukke, er de rigtige.

Her er nogle af dem:

 • Laurus nobilis, også kendt som laurbær.
 • Ligustrum lucidum: Det er et eksemplar, der kan blive op til 15 meter i højden. Bladene er modsatte og mørkegrønne og op til 15 centimeter lange. Ligustrum modstår frost ned til -18 grader Celsius.
 • Magnolia grandiflora: Dette stedsegrønne træ kan blive 35 meter højt, og i en lav højde begynder det at forgrene sig. Dens blade er prangende, ligesom dens hvide blomster på op til 20 centimeter i diameter. Det kan tåle temperaturer helt ned til -18 grader Celsius.
Laurbærblade

Du kender måske kun laurbærbladene, men de kommer fra en stor plante.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: En grundlæggende guide til at lave en have i ørkenstil

2. Prangende klatreplanter

En ideel plantetype til at skabe privatliv i området. Med dem kan du lave en slags skærm af forskellige typer blade og muntre blomster rundt om en pool. Du skal bare vælge den, du bedst kan lide.

Vi giver dig nogle muligheder:

 • Jasminum officinale: Det er en klatrende art, der bevarer sit løv hele året og kan tåle frost ned til -4 grader Celsius. Den almindelige jasmin, som den også er kendt som, kan blive op til 6 meter høj. Dens blade er sammensat af 5 til 9 grønne follikler.
 • Passiflora caerulea: Passionsblomst er en stedsegrøn plante, der tåler frost på -5 grader Celsius. Den bliver op til 20 meter høj og har grønne blade og op til 8 centimeter lange blomster.
 • Trachelospermum jasminoides eller stjernejasmin: Det er en plante, der blomstrer hele året rundt og kan blive omkring 7 meter høj. Den har meget velduftende hvide blomster og ovale, mørke, enkle blade og kan tåle temperaturer helt ned til -12 grader Celsius.

3. Nåletræsplanter til at sætte rundt om en pool

Man kan sige, at nåletræsplanter er søstre til træer, takket være deres udseende. Men de producerer også smukke blomster hele året rundt. Deres blade er tynde og læderagtige.

Vi nævner nogle af dem:

 • Abies alba: Det er en stedsegrøn granart, der bliver mellem 20 og 50 meter høj og 6 meter i diameter. Den har en søjleformet stamme og en pyramideformet krone. Dette eksemplar kan modstå temperaturer ned til -18 grader Celsius.
 • Almindelig cypres: Med en højde på 25 til 30 meter og i nogle tilfælde 42 meter giver denne cypresart ingen prangende blomster. Til gengæld har den kegleformede frugter. Den tåler frost ned til -18 grader Celsius.
 • Sort taks eller almindelig taks: Denne stedsegrønne art, der kan blive op til 28 meter høj, har mørkegrønne lancetformede blade. Den producerer røde frugter, der minder meget om bær, og som er omkring 15 millimeter lange. Den tåler temperaturer helt ned til -18 grader Celsius.

5 planter til at sætte rundt om en pool

Når du har beskyttet privatlivets fred i din pool med nogle af de plantevalg, vi har foreslået, bør du gå i gang med at dekorere stedet. Opdag nogle meget prangende planter, som f.eks:

 1. Buske, såsom buksbom: Ideelle til at afgrænse poolen med dem. De giver et moderne udtryk til haven.
 2. Camellia: De er meget smukke og flerårige planter. Deres blomster udskiller ikke dufte, så de tiltrækker ikke insekter.
 3. Papyrus: Det er en vandplante, der kræver konstant vanding, men da den blomstrer om sommeren, vil den give et meget eksotisk præg til stedet.
 4. Aralia: En art, der klarer sig meget godt i varmen og har blanke og flotte blade. Desuden laver den ikke noget rod, når den blomstrer om sommeren.
 5. Yucca desmetiana: Det er en plante, der gror hele året rundt, da den kan tåle temperaturer helt ned til -4 grader Celsius. Den bliver op til 1 meter høj og er forsynet med læderagtige blade af en smuk blågrå farve.
Røde blomster på busk, som kan placeres rundt om en pool

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 7 idéer til at indrette med planter på badeværelset

Skab en oase rundt om din pool med dette udvalg af planter

Husk, at du ikke må glemme, at planter er levende væsener, hvis projektet skal give det ønskede resultat. Derfor kan klorvand ende med at ødelægge dem.

Du bør derfor plante dem på et sted, hvor de er beskyttet mod eventuelle stænk. Hvis poolen er bygget under jorden, vil invasive eller aggressive rødder ligeledes bringe poolens struktur i fare. Vælg stedsegrønne planter, hvis pragt er givet i løbet af sommeren.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.