Sommerblomster: Seks muligheder til din have

Kender du blomsterne, som kan tåle sommerens varme? Der er mange forskellige sommerblomster, som stadig kan gøre din have smuk i løbet af den varmeste periode på året. Opdag seks af dem her!
Sommerblomster: Seks muligheder til din have

Sidste ændring: 26 august, 2022

Om sommeren, kan du begynde at se terrasser, haver og altaner fulde af planter. Afhængig af klimaets karaktertræk, formår ikke alle planter, dog, at overleve meget varme områder. Kender du til de bedste sommerblomster, som kan klare varmen?

Nogle varianter formår at modstå denne sæsons høje temperaturer. De er faktisk perfekte til at gøre udendørs omgivelser mere behagelige og smukke. De kræver dog særlig pleje.

Opdag dem her!

Seks typer sommerblomster, som kan gøre din have smuk

Sommer er den perfekte mulighed for at nyde udendørsområder som aldrig før. Klimaet og den gode energi ved denne sæson er ideelt til at tilbringe mere tid med ens familie, venner og partner.

Hvis du beslutter at drage nytte af områder såsom din have, så er det godt at vide på forhånd, hvilke blomster der kan modstå de høje temperaturer om sommeren. På den måde, kan du bruge dem til at dekorere og opnå en mere harmonisk og indbydende atmosfære.

Du vil måske også synes om at læse: De fem bedste blomster til altanen

1. Påfugleblomst

Orange påfugleblomst

Påfugleblomster er slående på grund af deres smukke farver. På den anden side, modstår de ekstreme temperaturer, såsom sommerens varme.

En af de sommerblomster, der er mest populære, på grund af sine flotte farver, er påfugleblomsten, hvis botaniske navn er Gazania rigensDette er en plante med oprindelse i Sydafrika, som bliver mellem 30 og 35 cm. 

Dens primære karaktertræk er, at dens blomst kun åbner sig op, hvis der er skyfri himmel. Du vil, derfor, højst sandsynligt kunne se dem i haver og på terrasser på årets varmeste dage.

Det mest interessante faktum om dem er, at du kan finde dem i flere forskellige farver: Gul, orange og rød, blandt andet. Hvilken farve kan du bedst lide?

2. Storkenæb, smukke sommerblomster

Storkenæb er blevet en af favoritblomsterne til at dekorere haven og udendørsområder. Dette er en plante, der stammer fra Middelhavet, og kan nå en højde på op til 60 cm. Dens farverige blomster skiller sig ud om sommeren i alle sine farver: Rød, hvid, orange og pink.

3. Solhat

Pinke sommerblomster

Denne plante har klare farver, som skiller sig ud i haver. Den har også medicinske anvendelsesmuligheder.

Selvom mange kender den for sine medicinske anvendelsesmuligheder, er faktum, at solhatten er den perfekte plante til at dekorere ens have udenfor. Denne blomst stammer fra den østlige del af Nordamerika, men den bliver nu dyrket i mange dele af verden.

Den vokser ofte i haver, som er eksponeret for sollys. De kan også nå en højde på op til 2 meter. Denne blomst er en af de smukkeste sommerblomster, eftersom dens lilla farve skiller sig ud i grønne haver.

4. Lavendel

Der er mange grunde til at dyrke lavendel i sin have. For det første, modstår dens blomster de høje temperaturer om sommeren, fordi de stammer fra Middelhavsområdet, som har varme, tørre somre.

På den anden side, har de andre vigtige anvendelser i hjemmet, fordi de, udover at afvise insekter i haven, også kan bruges til at lave forskellige naturlige midler og dufte, blandt andet.

Denne blomst kan blive op til 50 cm høj og er kendt for sine lilla blomster, som også har en behagelig duft.

Du bør helt sikkert ikke gå glip af: Sådan kan du genbruge glasflasker som dekoration i haven

5. Nelliker, en af de smukkeste sommerblomster

Smukke nelliker

På grund af deres størrelse, kan man plante nelliker i bede eller i krukker. De kommer i forskellige farver og er meget modstandsdygtige.

Nelliker er perfekte valg til personer, som godt kan lide små sommerblomster. Du kan finde dem i farver, der varierer fra pink-lilla til rød, hvid, gul eller grøn. Farven på pletterne skiller sig også ud på deres lange, grønne blade.

Noget af det bedste ved denne blomst er, at den ikke kræver særlig meget pleje. Den er derfor perfekt til personer, som ikke har særlig meget tid, de kan dedikere til deres haver.

6. Guldblomst

Dimorphotheca sinuata, også kendt som guldblomst, er en plante, der stammer fra den sydlige del af Afrika. Den er kendt for at være en meget stærk og uudholdelig plante og er passende både til at dyrke i bede og i krukker.

Guldblomst er blevet temmelig populære sommerblomster, eftersom deres forskellige farver kan bruges til at lave meget slående blomsterarrangementerDe har lange, grønne blade, og deres blomster kan være hvide, pink, orange, gule og lilla, med blå, gule eller orange midtpunkter.

Hav i baghovedet

Selvom disse sommerblomster er modstandsdygtige over for høje temperaturer under denne sæson, betyder det ikke, at de ikke har brug for grundlæggende pleje. For at holde dem sunde og smukke, skal man derfor være sikker på, at man vander dem regelmæssigt (uden at gøre det for meget).

Man skal også prøve at dyrke dem i passende jord, som er rigt på næringsstoffer, så de kan vokse uden besvær. Som det sidste, skal man beskære visne blomster og gule blade for at fremme vedvarende blomstring.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.