Fire tricks til at holde kakerlakker væk uden insekticider

Kakerlakker er for mange nogle af de mest modbydelige og irriterende insekter derude.
Fire tricks til at holde kakerlakker væk uden insekticider
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Nogle gange er det uforklarligt, hvordan et sådant lille insekt kan forårsage så meget frygt hos nogle mennesker. Hvis det ikke er frygt, er det afstødning. Bare at have dem omkring er ulækkert. Vidste du, at du kan holde kakerlakker væk uden at bruge insekticider? Hvis du vil vide hvordan, så læs videre.

Kakerlakker er et af de mest almindelige insekter. De er også skadedyr og har mulighed for at gemme sig på svært tilgængelige steder og så reproducere hurtigt.

De foretrækker fugtige og mørke steder, især hvis de er også er lidt beskidte. De bruger også deres antenner til at finde vej i de rum de beboer, da de næsten er blinde.

Hvis du vil vide om der er kakerlakker i dit hjem, er det første sted du skal kigge bag eller under dit køleskab og din vaskemaskine. De har også en tendens til at hænge oven over diverse møbler.

Mange mennesker søger efter måder at holde dem væk fra deres hjem. Heldigvis er der naturlige midler, som du kan bruge til at afvise disse insekter.

Farer ved at have kakerlakker derhjemme

Det er ikke bare et spørgsmål om panik fra små dyr eller at være lignende. Faktisk repræsenterer kakerlakker reelle sundhedsrisikoer. Her er de vigtigste:

  • Transmissionssygdome: Faktisk transporterer de også mikroorganismer som bakterier, virus, protozoer, svampe og æg. De kan forårsage tilstande som maveinfluenza, salmonella, leptospirose, kolera, tyfus og madforgiftning.
  • De forurener nemt mad, da de bærer bakterier på deres fødder. Dette er vigtigt, fordi de normalt bor i køkkene, hvor de ofte går på jagt efter madrester.
  • Deres affald kan forårsage allergier som f.eks. nældefeber, nysen og vandige øjne.

Anbefalet læsning efter “Fire tricks til at holde kakerlakker væk uden insekticider”:

Slip af med irriterende insekter naturligt

Sådan holder du kakerlakker væk uden brug af insekticider

Her er nogle metoder til at afstøde kakerlakker uden at bruge insekticider med helt naturlige billige produkter. I modsætning til kemikalier er disse produkter ikke giftige eller sundhedsskadelige.

1.- Laurbærblade

Bladene fra dette aromatiske europæiske træ er gode midler til kakerlakafstødelse. Det eneste du skal gøre er at efterlade dem på steder, hvor disse insekter strejfer omkring om natten.

Du skal selvfølgelig rense disse steder først for at sikre, at dette virker.

2.- Natron og sukker

Natron kommer til vores redning igen! Du vil være i stand til at slippe af med kakerlakker, hvis du blander en kop af dette produkt med en kop sukker og drysser denne blandingen rundt omkring  dit hus.

Forklaringen er enkel: sukker tiltrækker dem, og natron indeholder dødelige gasser.

3.- Citronella

Dette er en yderst effektiv plante, der ikke kun afviser kakerlakker, men også myg og andre insekter. Du skal bare følge følgende trin:

  • Hæld citronellaolie på nogle bomuldskugler og læg dem derefter ligge rundt i dit hus.
  • En anden mulighed er at blande en halv kop vand og 5 dråber citronella olie koncentrat og 10 dråber mynteolie. Sprøjt derefter dette der, hvor kakerlakkerne har en tendens til at dukke op.

4.- Borax

Borax bruges til mange ting, herunder at slippe af med skadedyr som kakerlakker. Du skal bare sprede det omkring de steder, hvor disse insekter strejfer. Når de rører ved det, dehydrere de og dør.

Læs også denne artikel efter “Fire tricks til at holde kakerlakker væk uden insekticider”:

Bekæmp insekter derhjemme uden giftige kemikalier

5.- Diatoméjord

Den sidste metode til at holde kakerlakker væk uden at bruge insekticider er diatoméjord. Dette er et stærkt organisk element, der også hjælper med at eliminere andre husdyr skadedyr.

Doed kakerlak

Det giver i grunden den samme virkning som borax: Det dehydrerer insekter. Det bedste ved det er, at det er harmløst, så du kan anvende det tæt på mad.

Det eneste du skal gøre er at sprede det rundt på gulvet. En meget praktisk måde at gøre dette på er at bruge en sok fyldt med diatoméjord og passere den omkring den ønskede overflade for at efterlade små spor af dette hvide stof.

Som et sidste tip er det vigtigt at vide, at der er visse produkter, som du bør gemme godt og holde øje med for at holde kakerlakker væk. Nogle af dem er: Mel, korn, kød, sukker, ost, lim, læder og planter, men også mange andre.

Dette vil sammen med god hygiejne hjælpe dig med at holde kakerlakker væk uden at bruge insekticider. Når denne proces er afsluttet, vil du sove fredeligt ved at vide at der ikke er nogen insekter der går rundt i dit køkken.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.