Seks ideer til at gøre din krop mere alkalisk

Hvis du regulerer din krops pH-niveau, vil du alkalisere den og hjælpe dig med at nyde et sundere liv.
Seks ideer til at gøre din krop mere alkalisk
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Høje syreniveauer i kroppen kan være usundt og farligt. I denne artikel tager vi et kig på de kostændringer, der kan gøre din krop mere alkalisk.

Nøglen er at regulere din krops pH-niveau, som langsomt hjælper dig med at alkalisere din krop.

For at gøre dette skal du ændre et par af dine vaner og følge visse tips, så din pH-værdi ikke er sur eller neutral. Med disse retningslinjer øger du din alkalitet og lever et sundere liv.

1. Start med en god morgenmad for at gøre din krop mere alkalisk

Det første tip til at gøre din krop mere alkalisk er at starte din dag med en god morgenmad. I den vestlige verden er morgenmaden ofte dagens mest sure måltid, selvom det skifter fra land til land.

Sunde madvarer.

Nogle lande bruger denne tid til at spise mere, end de gør i resten af deres måltider, mens andre ikke spiser helt lige så meget.

I de lande, der traditionelt ikke anser morgenmad for at være dagens vigtigste måltid, består morgenmaden af brød, morgenmadsprodukter, kaffe, syltetøj, smør, appelsinjuice, kager eller småkager. Hvis du mener, at dette måltid er vigtigere, kan du endda tilføje bacon, stegte æg eller omeletter.

Størstedelen af disse fødevarer er sure, hvilket er præcis, hvad der stopper din krop fra at blive alkalisk.

Hvis du vil ændre denne situation og gøre din krop mere alkalisk, skal du først starte dagen på den rigtige måde.

Først, før du kommer ind i dit køkken, skal du drikke et glas vand eller alkalisk vand, vand med citron eller urtete. Derefter rehydrerer cellerne sig og fylder sig selv efter mange timers søvn og immobilitet og hjælper med at øge din krops alkalinitet.

2. Træk vejret rigtigt

Kvinde i den frie luft.

Mange mennesker ignorerer de fordele, som dette giver dig, men du kan ikke sætte denne vigtige faktor til side. Udfør jævnligt følgende øvelse:

  • Indånd i 4 sekunder.
  • Hold vejret i 8 sekunder.
  • Ånd ud i 2 sekunder.

Du kan proportionelt øge tiden, hvis du vil. Under alle omstændigheder må du ikke gøre det for længe i begyndelsen, hvis du ikke er vant til det.

Måske vil du kunne lide: Opdag 4 vejrtrækningsteknikker mod stress

3. Drik nok vand for at gøre din krop mere alkalisk

Korrekt hydrering er afgørende for god kropsfunktion. Et lille tab i kropsvæske kan medføre store energitab.

Kvinde drikker vand.

Vand udrenser giftig syre og får dit stofskifte til at accelerere.

Derudover kan din krop forvirre følelsen af tørst og sult, og derfor kan du føle, at du skal spise mere. Dette medfører en stigning i vægt, der ikke anbefales, når du forsøger at fjerne syre og opnå en alkalisk pH-værdi.

4. Spis sunde fedtstoffer

Laks og skalddyr.

En anden måde at hjælpe med at alkalisere din krop på, er at indtage flere vigtige fedtsyrer, som omega-3. Disse er meget vigtige for de kemiske reaktioner, der opstår i din krop.

Derudover hjælper de med at styrke din krops immunsystem, forbedre din fordøjelse og forhindre for tidlig aldring.

5. Få en god massage til at alkalisere din krop

Udover komfort og afslapning giver en god massage din krop mulighed for at komme sig, gøre den stærkere og frigive den spænding, der akkumuleres hver dag.

Massage.

Plus det gør det muligt for din krop at sætte sig i selv igang. Det vækker de nødvendige mekanismer for at lade din krop fjerne de syrer, der er lagret i dine muskler.

Læs også: 5 måder til at sætte dit stofskifte i sjette gear

6. Pas på din hud

Holde huden ren, glat og fri for urenheder giver din krop en enorm fordel. Det bidrager også til dit pH-niveau, hvilket er grunden til, at det enkle tip med regelmæssigt børstning af din hud giver dig forskellige fordele:

  • Børstning af din hud eliminerer ofte døde hudceller, hvilket holder dette organ aktivt og hjælper det med at generere nye celler.
  • Det forbedrer også din blodcirkulation og hjælper den med at nå alle lag i huden.
Det kan interessere dig ...
Sådan finder du ud af, om du har blindtarmsbetændelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan finder du ud af, om du har blindtarmsbetændelse

Hvis du har ondt i højre siden af maven kan det være, at du har blindtarmsbetændelse. I dag viser vi dig, hvordan du selv kan genkende symptomerne.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296. doi: 10.7762/cnr.2018.7.4.291. Epub 2018 Oct 31. PMID: 30406058; PMCID: PMC6209729.
  • Zaccaro A., Piarulli A., Gemignani A., How breath control can change your life: a systematic review on psycho-physiological correlates of slow breathing. Frontiers in Human Neuroscience, 2018.
  • Ishihara T, Yoshida M, Arita M. Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. Int Immunol. 2019 Aug 23;31(9):559-567. doi: 10.1093/intimm/dxz001. PMID: 30772915.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.