Gulerodsbehandling mod strækmærker

Beta-caroten og vitamin A hjælper din krop til at gendanne væv, og de andre ingredienser i denne behandling forstærker yderligere denne proces
Gulerodsbehandling mod strækmærker
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

I dag vil vi snakke om en gulerodsbehandling mod strækmærker. Denne simple gulerodsbehandling vil reducere synligheden af de generende strækmærker, som næsten altid fremtræder omkring lår, mave eller bryster.

Strækmærker er ikke kun en kosmetisk sag. For mange kvinder kan de svække deres selvtillid gennem bikinisæsonen, eller når de bærer bestemte typer tøj.

Selvom disse naturlige midler kun kan hjælpe med at reducere synligheden af strækmærkerne, er resultaterne ret positive og helt sikkert et forsøg værd, før man tyr til mere drastiske løsninger, såsom kirurgi.

Du kan også kombinere din normale skønhedsrutine med denne behandling, som vi vil fortælle om.

Vi inviterer dig til at læse de følgende informationer i håb om, at de vil være til gavn for dig.

Gulerodsbehandling mod strækmærker: Når naturen tager hånd om din hud

Person med straekmaerker

Når man taler om gulerødder og deres gavn for huden, er det første man tænker på nok, at det kan hjælpe én til at få en brunere kulør.

Anbefalet læsning efter “Gulerodsbehandling mod strækmærker”:

Sådan slipper du af med røde og hvide strækmærker

Men de gør meget mere gavn for din epidermis end blot at give kulør, og du vil blive forbløffet over de følgende fakta:

 • Strækmærker er forårsaget af brud på de elastiske fibre i huden. Til at starte med har de et rødligt udseende, men vil senere begynde at få lilla eller hvide toner.
 • Gulerødder er blandt de bedste grøntsager, som du kan spise: de renser blodårerne, booster din produktion af røde blodceller (takket være jernindholdet), bekæmper tidlig aldning og detoxer leveren…
 • Når det kommer til strækmærker, derimod, kan gulerødder give en dosis af næringsstoffer til huden, gendanne væv og fjerne pletter.
 • Gulerødder er rige på beta-caroten og vitamin A. Lige efter persille, er gulerødder den grøntsag med flest næringsstoffer, hvilket gør dem fremragende til hudpleje og hjælper med at fjerne pletter samt mindske betændelse.

Sådan forbereder du en gulerodsbehandling mod strækmærker

Gulerodsbehandling

Der skal bruges seks fantastiske ingredienser til at lave denne naturlige behandling mod strækmærker. Læs videre, for at finde ud af hvilke ingredienser det er.

Gulerødder

Der skal bruges to gulerødder for at lave denne creme mod strækmærker, sammen med fem andre ingredienser. Denne creme vil holde en uge, så lad den blive en del af din daglige skønhedsrutine.

Aloe vera

Aloe er en medicinsk plante, der er bedst kendt for sin helende og næringsrige egenskaber, der kan hjælpe med at gendanne skadet og ødelagt hud.

 • Det bekæmper tilstedeværelsen af strækmærker ved at formindske synligheden og samtidig forebygge at nye opstår i de udsatte områder omkring lår og mave.
 • Aloe giver fugt og næring, der gendanner væv takket være dets indhold af magnesium lactat, som hæmmer nedbrydningen af kollagen og fremmer blodomløbet for at undgå røde eller hvide striber på huden.

Læs også denne artikel efter “Gulerodsbehandling mod strækmærker”:

4 måder du kan tabe dig med aloe

Avokado

Avokado

Med en dosis af næringsstoffer såsom vitamin A, C, E og B1 samt kraftfulde antioksidanter, er avokado en standard ingrediens i alle cremer, der påstår at hjælpe med at gendanne huden.

Når du kombinerer det med gulerod, får du en enestående behandling til at fjerne strækmærker.

Æteriske olier

Hyben olie: hyben olie er et naturligt middel til at behandle strækmærker og ar. I denne opskrift er det vigtigt at bruge 100% naturligt hyben olie, der er blevet koldpresset for at bevare al dets oprindelige indhold.

Mandel olie: Mandel olie nærer og reparerer huden, og forsyner samtidig med elasticitet og kulør. Når den kombineres med andre ingredienser vil du se fantastiske resultater.

Padderokke

Padderokke, som er en af de urter med højst naturligt indhold af silicum, er en del af denne behandling mod strækmærker. Takket være dets silicum, stimulerer det produktionen af kollagen og gendanner væv meget effektivt.

Ingredienser til behandlingen

Aloe vera
 • 2 kogte gulerødder
 • 1 spiseskefuld aloe vera gele (15 gram)
 • 10 dråber hyben olie
 • 1 spiseskefuld avokado (30 gram)
 • 2 breve padderokke te
 • 5 spiseskefulde vand (50 ml)

Fremgangsmåde

 • Det første der skal gøres, er at forberede padderokke teen. Til det skal man bruge 50 ml vand, hvilket er lidt mindre end et lille glas vand, da man ønsker det meget koncentreret. Når det er klart stilles det til side.
 • Kog derefter gulerødderne, indtil de er blevet til en tyk cremet konsistens. Kom dem i en blender med avokadoen og aloe vera geleen, og blend til det er jævnt og cremet.
 • Når alle ingrdienserne er cremede, kommes de i en skål med padderokke teen og de æteriske olier.
 • Bland derefter godt med en ske og fyld det i en glasbeholder.

Smør gulerodsbehandlingen på alle områder med strækmærker hver aften. Lad det trænge ind i 20 minutter, før du skyller efter med varmt vand.

Efter et par uger vil du begynde at se resultater.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.