4 grunde til at drikke varmt vand i stedet for koldt vand

Mens koldt vand endda kan forårsage migræneanfald, hjælper varmt vand dig med at øge fordøjelsen og opmuntrer til fjernelse af toksiner. Prøv det!
4 grunde til at drikke varmt vand i stedet for koldt vand
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Folk drikker normalt koldt vand, især i de varme måneder. Du kan dog begynde at ændre den måde du drikker denne væske på og måske prøve at drikke varmt vand.

At drikke varmt vand i stedet for koldt vand har mange gode fordele. Vi tager et kig på dem i denne artikel.

1. Prøv at drikke varmt vand for dit fordøjelsessystem

Fordoejelsessystem

Varmt vand kan være en stor hjælp for dit fordøjelsessystem.

Koldt vand hjælper med at størkne fedtet i mad. Det forsinker også din fordøjelse. Men varmt vand virker på den modsatte måde.

 • Hvis du vælger at drikke et glas varmt vand, bliver det meget lettere for dig at fordøje din mad hurtigt. Ved at gøre dette optimerer du processen med næringsabsorbering. Du undgår også andre problemer, som forstoppelse.

2. Det er ideelt til at tage sig af dit åndedrætssystem

Drikke varmt vand kan være meget sundere for dit åndedrætssystem end koldt vand.

Koldt vand inflammerer din slimhinde. Det øger også din risiko for at lide af infektioner i åndedrætssystemet såvel som lide af halsproblemer.

 • Varmt vand vil derimod lindre halsen og reducere irritation.
 • Dette er nyttigt, hvis du har respiratoriske sygdomme. Det virker også, hvis du kun forsøger at slippe af med mundtørhed, der normalt forekommer om morgenen.

3. Det stimulerer til korrekt funktion af dit immunsystem

Roede blodlegemer

Drikker koldt vand får dine blodårer til at trække sig sammen. På den anden side får drikning af varmt vand dine blodkar til at udvide sig.

Som følge heraf øges blodcirkulationen i dine organer og dit væv. Takket være denne nemme handling kan du slippe af med toksiner meget hurtigere og rense din krop.

4. Varmt vand og dit nervesystem

Hovedpine forårsages undertiden af lavere temperaturer. Og det har vist sig, at at drikke koldt vand kan have en lignende virkning.

Hvis du har en tendens til at lide af migræne, så risikerer du ved at drikke koldt vand at forårsage en krise.

På den anden side vil varmt vand hjælpe dig med at lindre smerter og reducere kramper.

Andre overvejelser om at drikke varmt vand

Kvinde der drikker vand

Du skal huske på, at du dagligt skal drikke den anbefalede mængde vand (6 til 8 kopper).

 • Hvis du ikke drikker den anbefalede mængde, gør du det vanskeligere for forskellige organer at arbejde eller endda udføre deres opgaver. Disse omfatter din lever, nyrer, dit fordøjelsessystem og immunsystem.
 • Takket være vandet vil du smøre dine led. Du vil også øge dine ledbånds resistens.
 • Ligeledes, hvis du er sikker på at drikke den anbefalede mængde vand hver dag, reducerer du sandsynligheden for at lide af nyresten.

Samtidig reducerer du også forekomsten af ​​urinvejsinfektioner.

 • Vand er også en stor allieret for folk, der følger en diæt. Dette skyldes, at det er i stand til at reducere deres appetit. Samtidig hjælper det kroppen med at forbrænde fedtstoffer på en effektiv måde.

  Anbefalet læsning:

  Fordele ved at drikke varmt vand med honning

Drikning af en kop varm vand 10 minutter før du spiser lader dig spise uden stor længsel efter mad. Det er også den bedste allierede mod væskeretention.

Samtidig kan drikning af vand hjælpe dig med at forhindre flere problemer. Hvis din krop ikke er tilstrækkeligt hydreret, forårsager det en højere koncentration af giftige stoffer og kræftfremkaldende stoffer.

Men disse elimineres gennem din urin, hvis du forbliver korrekt hydreret.

At være ordentligt hydreret hjælper dig med at beskytte din krop. Det hjælper dig også med at opretholde passende surhedsniveauer. Dette sænker aldringsprocesserne i din krop.

Så tag det til efterretning. Sundhedseksperter anbefaler at drikke 6 til 8 kopper vand om dagen. Dette er den bedste måde at holde din krop hydreret på og korrekt fungerende.

Og det er bedre, hvis du drikker varmt vand!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Iglesias Rosado C., Villarino Marín A. L., Martínez J. A., Cabrerizo L., Gargallo M., Lorenzo H. et al . Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutr. Hosp.  [Internet]. 2011  Feb [citado  2018  Nov  06] ;  26( 1 ): 27-36. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112011000100003&lng=es.
 • Mattsson, P. (2001). Headache Caused by Drinking Cold Water is Common and Related to Active Migraine. Cephalalgia21(3), 230–235. https://doi.org/10.1046/j.1468-2982.2001.00211.x

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.