Gulerødder og kokos til hårvækst

En balsam lavet af gulerødder og kokos er et af de mest effektive naturlige midler til at forhindre hårtab og også for at stimulere dets vækst. Faktisk er begge gode for vores generelle hårsundhed!
Gulerødder og kokos til hårvækst
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vidste du, at en balsam lavet af gulerødder og kokos er en god måde at hjælpe med at forhindre hårtab?

Hårtab er et æstetisk problem, der påvirker både mænd og kvinder. Det er dog ikke verdens undergang! Der er nogle enkle og praktiske muligheder for dig til at stimulere din hårvækst og gøre det fyldigt, glansfuldt og stærkt.

Balsam af gulerødder og kokos til at stimulere hårvækst

En hjemmelavet balsam af gulerødder og kokos er en god formel at anvende. Disse to naturlige produkter er fremragende til at gendanne vores hår og stimulere ny vækst.

Derudover kræver disse ingredienser ingen komplicerede behandlingsmetoder, og opskriften er meget enkel. Som du ser, er det eneste, det kræver, tålmodighed og udholdenhed for at kunne nyde resultaterne.

På samme måde er det også nødvendigt at analysere din livsstil. Stress, en dårlig kost og dårlig hydrering er bare tre af de elementer, der kan skade vores helbred. Vi overvejer sjældent disse ting, når vi tænker på kvaliteten af ​​vores hår, men det er også vigtige faktorer, der skal huskes.

Gulerødder og kokos er virkelig kraftfulde

Kvinde anvender naturlig balsam i håret

Kokos og gulerod har hver de nødvendige næringsstoffer til at pleje, styrke og stimulere hårets vækst. Så deres fordele forbedres meget, når du bruger dem sammen.

Læs også: Hvad kan kokosolie gøre for dit hår?

Kokosnødder er en af ​​de mest ikoniske frugter i Caribien, selvom de hovedsageligt vokser i det tropiske bælte. Deres “mælk” bruges ofte i hårplejeprodukter, og det produceres ved at presse det revede frugtkød. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at udføre denne procedure, når du laver balsam derhjemme.

Dette skyldes, at du kan finde et bredt udvalg af kokosmælk på dit lokale marked eller supermarked. De fleste af disse produkter sikrer kvaliteten og fordelene ved den originale væske.

Ligeledes er Daucus carota, populært kendt som en gulerod, en af ​​de mest berømte grøntsager i den moderne ernærings historie. Dets kvaliteter og egenskaber er utallige, og det samme er dets store antal anvendelser. Vi ser nærmere på disse i næste del af artiklen.

De sundhedsmæssige fordele ved kokos og gulerødder

Kokos

Denne frugt er rig på vitaminerne B, C og E, jern, magnesium, calcium, selen, fosfor, proteiner, aminosyrer, sporstoffer og mineralsalte. De er alle vitale komponenter for at stimulere hårvækst.

Ud over at give blødhed og glans er kokos på grund af sin store fugtighedsevne meget effektivt til at beskytte hår mod skader fra varmeapparater såsom hårtørrer og glattejern. Andre miljøfaktorer bidrager også til forringelse af hår, såsom vind, støv og forurenet luft.

Selv hvis dit hår ikke er beskadiget, er der en vigtig lille detalje ved at bruge en kokosbalsam, og det er dets meget behagelige aroma.

Gulerødder på bord

Gulerødder

Vitaminerne A, B, C og K samt rigelig fiber, kalium og fosfor er blandt de mange komponenter i denne grøntsag. Disse næringsstoffer er afgørende for at forhindre hårtab foruden at stimulere hårets vækst.

Gulerødders handlinger fokuserer hovedsageligt på at fremme korrekt blodgennemstrømning i din hovedbund. På samme tid styrker det hårsækkene og beskytter dem mod de aggressive UV-solstråler.

Læs også: Hvad er de forskellige fordele ved gulerødder?

En opskrift på balsam, der stimulerer hårvæksten

Ingredienser

  • 3 store gulerødder, revet
  • 1 kop kokosmælk (250 ml)

Fremgangsmåde

  • Først rives gulerødderne og saften presses derefter ved hjælp af et rent viskestykke.
  • Bland derefter den pressede gulerodsaft med kokosmælken til en jævn blanding.

Anvendelse

  • For at anvende det skal både håret og hovedbunden være helt rene. Derfor anbefaler vi, at du vasker det på en “traditionel” måde.
  • Når du anvender denne balsam i dit hår, skal du sørge for at dække det fra roden til spidserne. Brug også fingerspidserne til at massere hele din hovedbund. Gør dette i cirka fem minutter.
  • For at denne balsam skal fungere, skal du dække dit hår med en badehætte eller en plastikpose i cirka en halv time.
  • Til sidst skal du fjerne det med masser af vand og lidt af din almindelige shampoo.
  • Gentag denne procedure en gang om ugen for at få permanente resultater.

Tak, fordi du læste med, og vi håber, du har haft fornøjelse af denne artikel!

Det kan interessere dig ...
Forebyggelse af hårtab: Fem tips til en sund hovedbund
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Forebyggelse af hårtab: Fem tips til en sund hovedbund

Hårtab er et meget gængst problem. Den gode nyhed er dog, at der er nogle ting, du kan gøre some forebyggelse af hårtab. Vi vil se på det i denne a...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.