Hårtørklæder: 7 måder at bruge dem på

Hårtørklæder er ideelle til at skabe forskellige, feminine og elegante frisurer. Find ud af, hvordan du bærer dem.
Hårtørklæder: 7 måder at bruge dem på

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Hårtørklæder er et meget smart tilbehør, der gør enhver frisure mere attraktiv. Desuden gør de det muligt at koncentrere opmærksomheden om frisuren, så resten af tøjet ikke behøver at være særlig gennemarbejdet.

Deres forskellige prints og farver er ideelle til at sætte dit hår op på varme dage og overraske folk med deres originalitet og elegance. Desuden gør materialer som silke eller polyester, at dette tilbehør giver et mere sofistikeret look.

Det kan være kedeligt altid at have den samme frisure, så tørklæder er en glimrende mulighed for at ændre dit udseende. Nu hvor du ved alt dette, er det tid til at give dit hår et nyt udseende. Her er 7 måder at bruge dette produkt på.

1. Hestehale med hårtørklæder

Idéen er at starte med at sætte håret op i en høj hestehale, men du kan give et mere elegant præg ved at lade nogle totter falde rundt om ansigtsrammen. Bind derefter tørklædet rundt om hestehalen, bind en knude, og lad det overskydende stof hænge rundt om.

Kvinde med tørklæde på

2. Turban

Denne frisure er arabisk inspireret og kræver en lidt større indsats. Først foldes tørklædet i en aflang form, der simulerer en lige linje. Træk det derefter ind under håret, før kanterne op mod panden og kryds dem i et X.

Når du har gjort dette, skal du føre det overskydende stof til baghovedet og binde det.

3. Bandana

Dette udseende er ideelt til at bære til kjoler eller strandtøj, da bandanaen dækker en stor del af hovedet. For at opnå det skal du dele tørklædet i to (og danne en trekant) og placere folden over panden, trække håret tilbage og binde en knude bag på hovedet med det resterende stof.

4. Fletning

Denne stil er mere bohemeagtig og enkel at lave, da idéen er, at tørklædet bliver en af de tre totter, du laver fletningen med. Så start med at folde tørklædet på en lineær måde, før det derefter gennem løkken på en hestehale, fastgør det godt med en knude og flet.

5. Campirana

Dette udseende er ret nemt og kan tilpasses til mange typer af tøj. Navnet er taget fra den sydamerikanske betegnelse for kvinder, der arbejder på markerne.

Det første skridt er at folde tørklædet i en trekant, derefter binder du to af enderne under håret og lader den tredje ende falde over toppen af håret.

6. Blomst på siden

Første skridt er at folde hele tørklædet ud og lægge det på hovedet. Tag derefter de to ender og bind en knude ved panden, drej dem til den ene side og rul dem med de resterende stofkanter til en snor, som derefter samles til en blomsterlignende spole.

7. Rodet knold med hårtørklæder

Denne frisure kræver lidt øvelse, da det gælder om at skabe en perfekt knold. Når dette er opnået, skal du tilføje tørklædet (som tidligere er rullet fra side til side) og føre det rundt om knolden flere gange, indtil du har to små stykker stof tilbage til at lave den endelige knude.

Fletning med hårtørklæder

Nyttige tips, når du bruger hårtørklæder

Tørklæder tjener forskellige funktioner. For eksempel forhindrer de på luftige steder dit hår i at blæse rundt. De hjælper også med at skjule snavset hår og er ideelle til dem, der gennemgår medicinsk behandling, som påvirker deres hår.

Hvad angår stilarter, er det tilrådeligt for kvinder med langt hår at bære hårbånd, der ligner tørklæder. På den anden side fungerer pandebåndstypen meget godt til kort og mellemlangt hår.

Et andet aspekt, som man skal huske på, er, at hårtørklæder er tilbehør, der normalt er mønstret. Det betyder, at de skal være i harmoni med den stil, vi bruger. Derfor anbefales det at bruge beklædningsgenstande i neutrale farver og uden andet tilbehør.

Tørklæder er et æstetisk element, som du kan eksperimentere med for at give dit hår et andet udseende. De har evnen til at give et mere feminint udseende til den, der bærer dem, og derfor er de en god mulighed til dit daglige tøj.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lee, Hyo Sook y Park Sook Hyum. The Correlation Between Clothing Style and Hair Style Related to Fashion Imagen. Journal of Korean Society of fashion of beauty [Internet] 2004 [abril 2021]; volumen (2): No. 3 . Disponible en:https://www.koreascience.or.kr/article/JAKO200406142239476.pdf
  • Cyril Aldred. Hair styles and history. The metropolitan Museum of art. Vol 15 No.6; 1957.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.