Har kærlighed en alder, eller er den tidsløs?

Er du nogensinde faldet for nogen, der er betydeligt ældre eller yngre end dig? Du er ikke alene. Husk på: Kærlighed har kun en alder, hvis du giver den en.
Har kærlighed en alder, eller er den tidsløs?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Mange mennesker nægter at de tror, at kærlighed har en alder og alligevel er de stringente på dette område, når de leder efter et romantisk forhold.

Dette sker, fordi vi stadig har alle mulige former for fordomme i vores hoved, der fortæller os ting som: “Når han bliver nogle år ældre, er han allerede en gammel mand” eller “Hvad sker der, når virkeligheden rammer os?”

Sandheden er, at der ikke er grund til at frygte at starte et forhold bare på grund af din partners alder. Det er bedst at lade dig selv blive styret og kontrolleret af dit hjerte.

Aeldre mand der danser med en yngre kvinde

Er du bekymret for, hvad de vil sige?

Nogle gange er årsagen til, at et forhold slutter, ikke et spørgsmål om alder, men snarere et spørgsmål om aldrig at tro på, at det ville fungere.

Det er hvad samfundet – og dine venner – fortæller dig, og selvom du ikke vil indrømme det, så har de påvirket dig på en stor måde.

Men alligevel, hvorfor tror vi så altid, at alt vil vise sig i begyndelsen?

Alt er lettere i de første uger eller måneder, hvor vores idealisering og forventninger fører os til en drømmeverden.

Kvinde der holder sig for ansigtet

Dette er tidspunktet, hvor alt er muligt. Men når de rosenfarvede briller kommer af, begynder vi at bekymre os: “Hvad vil de sige?”

Selv om du ikke vil indrømme det, så omgiver alle mulige slags bekymringer dig:

  1. Når han er den ældste, skal du tage vare på ham en dag. Dette er en af ​​de første tanker, der kommer til os i disse situationer.
    Men du kan også date nogen i samme alder som dig selv, hvor en ulykke gør ham afhængig af dig resten af ​​jeres dage sammen. Den eneste forskel er, at den ene situation skyldes en ulykke, og den anden er en naturlig årsag.

   Skal det betyde noget, når det kommer til kærlighed?

2. Han er mere moden end dig. Husk på: dit antal af fødselsdage bestemmer ikke din  modenhed.

En 40-årig kan være meget umoden, mens en 20-årig kan være usædvanlig moden. Alder er kun et tal og afspejler ikke en persons modenhed.

3. Han holder op med at være attraktiv. Pas på! Fysisk tiltrækning er vigtig, men sand kærlighed er ikke baseret på attraktion alene.

Vi alle ender med at miste vores udseende. Men når nogen elsker dig for hvem du er, er det ligegyldigt.

Han er forelsket i dit indre. Ydersiden er kun den indpakning, der ender med at falde hen over tiden.

Middelaldrende mand der griner med en kvinde

Kærlighed har kun en alder, hvis du giver den en

Efter alt dette er vi kommet til den konklusion, at kærlighed kun har en alder, hvis du giver den en, og hvis du lader dig lede dig af dine fordomme og overbevisninger, der ikke har nogen grund til at være sande.

Tænk på alle de gange, du har sagt, at modsætninger mødes. Det er sandsynligvis sandt for nogle par, men har sandsynligvis ikke vist sig sådan for andre.

Vi må forsøge at befri os fra de overbevisninger, der forhindrer os i at nyde en ren, sund og naturlig kærlighed.

Kærlighed har en alder, hvis du tror den har det, en alder bestemt af en fysisk tilstand og sundhed. Samtidig er det, der er virkelig vigtigt, undervurderet og minimeret: Fuldendt kærlighed.

Det er ligegyldigt, om en 20-noget bliver forelsket i en 40-noget (eller mere). Det der betyder noget er, at de er glade og elsker hinanden.

Hvad vil der ske i morgen? Ingen ved det, men vi kan alle være sikre på, at alt vil ende en dag.

At have en aldersforskel er ikke ensbetydende med at gå fra hinanden. Hvis det var, så ville folk, der er tættest på hinanden aldermæssigt, have en bedre chance for at blive sammen (naturligvis er det ikke sandt).

Mand der loefter sin partner op ved solnedgang

At være sikker på at kærlighed har en alder begrænser den bare og sætter restriktioner på den, før det kan opstå og ændre din mening.

Kærlighed er flydende og uventet, det overrasker os og giver os mulighed for at udvide vores sind. Du må ikke sætte grænser på det eller forsøge at stoppe det, hvis det ikke opstår som du havde forventet eller ikke ligner det, som du havde forestillet dig.

At tro på kærlighed har en alder er som at sige, at den har en slutdato, da det i stedet kan være en oplevelse, der varer hele dit liv, går imod alt, hvad du forventede, smukt uheldigt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Guzmán, Mónica., Contreras, Paula. (2012). Estilos de Apego en Relaciones de Pareja y su Asociación con la Satisfacción Marital. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-22282012000100005
  • VV.AA. (2002). Diferencias entre los estilos de amar que tienen hombres y mujeres y sus reacciones de Estrés Postraumático tras la ruptura de su relación.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.