Syv tegn, der afslører din partners utroskab

Du er nødt til at overveje både de gode og dårlige ting i dit forhold og om nødvendigt evaluere, hvad der kan gøre dig lykkeligere.
Syv tegn, der afslører din partners utroskab
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Nogle gange får du måske følelsen af, at din partner er dig utro eller på anden måde forsøger at skjule sandheden for dig. Måske finder du mange små tegn på utroskab i hverdagen uden være i stand til at bevise det. Mistænksomheden kan være utroligt stressende at leve med, men det kan samtidigt være svært at konfrontere din partner om din mistanke. Hvad hvis du nu sætter hele forholdet over styr over ingenting?

I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan finde ud af, hvad der virkelig foregår i dit forhold. Det er samtidigt vigtigt at understrege, at intet af det, vi beskriver i denne artikel bør være en erstatning for en ærlig diskussion med din partner.

Det er vigtigt, at du er meget forsigtig med ikke at drage forhastede eller ubegrundede konklusioner. Disse syv tegn kan dog være en indikation på, at noget er galt:

1. Din partner bruger pludseligt meget tid på mobilen og nettet

Hvis din partner aldrig har været afhængig af facebook før, kan det være nok til at få advarselsklokkerne til at ringe hos dig. Hvis din kæreste ikke normalt bruger al sin tid på CandyCrush, kan det være at den øgede aktivitet skyldes noget andet.

Hvis din kæreste hele tiden sidder med computeren eller mobilen, er det svært ikke at blive mistænksom. Skjuler han noget? SMSer han med en anden eller er han i gang med at slette sin opkaldshistorie?

Hvis du føler, at din partner konstant bruger sin telefon på mærkelige tidspunkter, er det måske på tide at tale med ham om det. Uanset hvad du har mistanke om, bør du aldrig checke hans mobiltelefon eller sociale netværk, selv om du føler dig sikker på at de har været utro. Dette er en åbenlys krænkelse af deres privatliv og deres tillid.

Tjek: Beskyt dig selv mod negative energier

Utroskab

2. Din partner har en ny hobby, som du ikke må deltage i

Okay, en ny hobby er ikke nødvendigvis mærkeligt. Måske har din kæreste bare brug for lidt alenetid eller måske er han virkelig optaget af sin nye interesse. Men hvis han bliver ved med at komme med undskyldninger og nægter at inddrage dig i, hvad han laver, kan du have god grund til at være nervøs.

Vær dog forsigtig. Måske er det bare din partners måde at kræve lidt meget tiltrængt personligt rum.

Tag en snak med din partner eller hold øje med flere af de kommende tegn. En ny hobby er nemlig ikke et ubetinget tegn på din partners utroskab. Alting skal ses sammen. Et enkelt tegn alene kan ikke fortælle dig, om din partner er utro eller ej.

3. Din partner har flere og flere møder og forpligtelser

Nogle gange kan din partners overarbejde få dig til at føle, at der er noget galt. Hvis din partner altid kommer sent hjem fra arbejde, kan det give dig mistanke om, at noget er ud over det sædvanlige.

Hvis din partner ved hver af disse lejligheder giver de dig en detaljeret beskrivelse af hver eneste sted, de har gået eller ting, de har gjort uden at blive spurgt, taler de sandsynligvis ikke helt ærligt. Han føler, han har brug for at forklare sig, for at få løgnen til at virke mere troværdig.

Ikke desto mindre, så husk at du kan tage fejl. Måske har han virkelig bare travlt på arbejdet. Hold øje med de andre tegn for at være sikker:

4. Du finder læbestift, hår, eller kan lugte parfume på hans tøj

Fysiske beviser er det stærkeste, når det kommer til utroskab. At observere og forstå tilstedeværelsen af disse tegn kan hjælpe dig med at konfrontere din partner med situationen.

KysPåFlip

5. Din partner er pludseligt mere fortrolig

Et nyt forhold kan ofte give ens selvtillid et frisk pust og booste behovet for fortrolighed. Så hvis din partner pludselig virker som om, han er meget mere sikker end før, kunne det være en anledning til mistanke.

Denne type ændring behøver ikke at være dårligt i sig selv. Men når det ses sammen med de andre tegn vi allerede har diskuteret. Så kunne det være en indikator for, at de er involveret i noget lusk.

6. Din partner er pludseligt mere interesseret i sit udseende

Dette punkt er knyttet til det foregående. Din partner kan begynde at bekymre sig om, hvordan han ser ud eller pludselig ændre noget i sit udseende for at se bedre ud. Måske har han bare lyst til at prøve noget nyt. Er han normalt ikke er typen, der gør så meget ud af sig selv, kunne det være et tegn på, at han prøver på at gøre sig lækker for en anden kvinde.

Hvis dette tegn forekommer sammen med nogle af de andre, vi har nævnt, kan du godt have grund til at være bekymret.

7. De har lært nye ting… i sengen

Hvis du har været sammen med din partner i lang tid, går der måske lang tid mellem I prøver nye ting i sengen. Du bliver måske bekymret, hvis din partner efter mange års ensartet seksuel rutine pludseligt overrasker dig med nye stillinger. Det behøver ikke at være et tegn på utroskab – måske vil han bare gerne forny jeres forhold, men det kunne også være, at han har lært nye ting uden for jeres forhold.

Hvad ligger der bag hans utroskab?

Som vi allerede har beskrevet er disse tegn ikke nødvendigvis bevis på, at din partner har en affære. Det gør det mere sandsynligt, men det kunne også være en falsk alarm.

Det er derfor vi gentager endnu en gang at du altid bør fare forsigtigt frem i disse tilfælde og undgå at fremkalde unødvendig skade på dit forhold.

Det kan interessere dig ...
4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro

Hvad tænker du på, når du hører ordet utroskab? De fleste mennesker forbinder det med sex, men nogle siger man også kan være følelsesmæssigt utro.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ortiz, J. M. C., García, P., & Gómez, L. (2009). Celos y emociones : Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad Jealousy and emotion : how partners react to infidelity. Athenea Digital. https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.528
  • Osorio, V., & Humberto, J. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento Psicológico.
  • Valdez Medina, J. L., Colín, B. G., Maya Martínez, M. U., Montes de Oca, Y. P. A., Arratia López Fuentes, N. I. G., & Torres Muñoz, M. A. (2013). Las Causas Que Llevan A La Infidelidad: Un Análisis Por Sexo. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/S2007-4719(13)70966-9

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.