Kender du hemmeligheden bag sundt hår?

Hvis dit hår er tyndt og svagt, kan du bruge kokosolie til at fugte og styrke det. Derudover er det godt, at spise mere protein.
Kender du hemmeligheden bag sundt hår?

Sidste ændring: 06 december, 2018

Dit hår udsættes for mange ting hver dag; ting, der svækker og skader det, så det ser mindre smukt ud. Det kan føre til irriterende skønhedsproblemer såsom skæl, tør hovedbund og trist og kedeligt hår. Heldigvis kan du nemt få smukt og sundt hår igen.

Det første hemmelige råd til sundt hår, som vi vil dele med dig i dag, er en sund hovedbund. En sund hovedbund er det første skridt på vejen til at få det fabelagtige havfruehår, du altid har drømt om. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan få lækkert hår bare ved at pleje din hovedbund.

Tør hovedbund

Lider du af tør hovedbund? Så har du sandsynligvis også prøvet at have skæl eller oplevet, at huden skaller af. De fleste er enige om, at det er et af de mest ucharmerende skønhedsproblemer overhoved. Og det bliver kun værre, h vis du ignorerer det.

Løsningen?

  • Bland ti dråber ren æterisk lavendelolie med lidt mandel- eller jojobaolie.  Masser det blidt ind i hovedbunden med cirkulære bevægelser i 5 minutter.
  • Hvis du har en følsom hovedbund, bør du kun bruge jojobaolie umiddeblart før, du vasker hår.
  • Derudover bør du øge dit indtag af Omega-3, en fedtsyre, der findes i fisk og grøntsager.

Normalt hår er ofte sundt hår

Tykt og normalt hår er ofte sundt og der er færre problemer med det.

Tykt eller normalt hår har normalt færre problemer end andre typer. Men det er ikke en dårlig ide ind imellem at give håret en god   styrkende hårmaske.

Hvordan kan jeg behandle normalt hår?

  • Smør en spiseskefuld olivenolie i hele hovedbunden og håret fra rødderne til spidserne, lige efter du har vasket det. Pak derefter håret ind i plast eller dæk det med en hætte. Lad det virke i 10 eller 15 minutter, og skyl derefter efter med rigeligt vand. Anvend balsam som sædvanlig.

Tyndt hår

Tyndt hår er mere fint, skrøbeligt og er mere tilbøjeligt til at falde af. Dette problem kan skyldes en dårlig kost, vitaminmangel, forkert hårpleje eller i nogle sjældne tilfælde en sygdom.

Løsningen?

  • Opvarm ½ kop æblecidereddike og fortynd det med ½ kop vand og kom den i hovedbunden med blide bevægelser. Dæk håret med plast og lad det virke i 30 til 40 minutter.  Æblecidereddike hjælper med at genskabe hovedbundens pH-balance.

Skadet hår

SpaltedeHårspidser

Skadet hår kan skyldes dårlig kost, vitaminmangel, for meget sol, saltvand eller brug af hårtørrer og krøllejern, for bare at nævne nogle få eksempler. Når håret er skadet, vokser det langsommere, knækker nemmere og falder nemmere ud.

Løsningen?

  • For at styrke skrøbeligt hår kan du massere en lille mængde kokosolie ind i hovedbunden og håret. Pak håret ind og lad det sidde i 5 eller 10 minutter. Skyl efter.
  • Inddrag flere af følgende fødevarer i din kost: magert kød, fisk, fedtfattig ost, æggehvider, spinat, soja, appelsiner og jordbær.

Skæl

SkælIHår

Skæl skyldes bakterievækst i hovedbunden, som forårsager døde hudceller.  Det kan forekomme i både fedtede og tørre typer hovedbunde.

Løsningen?

  • Bland 10 dråber tea treeolie, æterisk eucalyptus- eller bergamot-olie med 25 gram jojoba- eller mandelolie. Masser det ind i hovedbunden med lette, cirkulære bevægelser, og skyl efter med bruseren.
  • Hvis du er på udkig efter en længerevarende behandling, kan du blande en lille mængde troldnød med noget mundskyl og gnide det ind i hovedbunden efter vask og balsam.
  • For de bedste resultater, skal du sørge for spise fødevarer, der er rige på zink, for eksempel hjertemuslinger, krabber, magert kød, hummer, jordnøddesmør, græskarkerner og laks.

Er du klar til at få sundt hår?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.