Hjemmelavede midler til at fjerne fregner

Selvom disse behandlinger kan anvendes til enhver tid, anbefales det at anvende dem om natten, fordi eksponering for solen nogle gange kan fremme forekomsten af flere fregner.
Hjemmelavede midler til at fjerne fregner
Lourdes Martínez

Bedømt og godkendt af Farmaceut og ernæringsspecialist Lourdes Martínez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Da vi var små, var fregner søde og alderen passede til dem. Men fregner i voksenalderen gør de ansigtet ældre og nogle kan endda være farlige, hvis de ændrer udseende. I denne artikel vil vi vise dig nogle naturlige midler, du kan bruge til at fjerne fregner og afblege ansigtshuden uden bivirkninger.

Konventionelle behandlinger til at fjerne fregner

Der findes en masse blegnende cremer og kemiske eksfolieringsmidler på markedet, der kan blege huden og fjerne fregner. Imidlertid er  disse typer af produkter hårde for huden og kan skade den på længere sigt.

Andre metoder som lasere eller isterapi er også populære i dag. Vi anbefaler altid at du rådfører dig med din hudlæge.

Vi vil gerne dele et par 100% naturlige måder hvorpå du gradvist kan fjerne fregner.

Kvinde med fregner i ansigtet

Advarselstegn

Fregner og pletter er sædvanligvis en æstetisk problem. Men vi er nødt til at være opmærksomme, hvis nogen af dem ændrer størrelse, form eller farve, herunder om de er smertefulde eller ubehagelige at røre ved. I disse tilfælde bør du ikke anvende nogle midler, og du bør gå til en hudlæge så hurtigt som muligt.

De, der er mere udsatte for en risiko er dem med lysere pigmentering og foruddisponeret for fregner, lige som dem, der ofte er udsat for solstråling.

Det første skridt er forebyggelse

Det bedste middel til at behandle fregner er at undgå de ting, der forårsager dem:

  • Overdreven udsættelsefor sol: Du bør altid bruge solcreme til din hudtype, en hat og solbriller om nødvendigt, og undgå middagssolen, hvis det er muligt.
  • Hormonelle forandringer under graviditeten: I løbet af de måneder af graviditeten, er det normalt at der kommer fregner på huden på grund af den overskydende produktion af melanin. I nogle tilfælde vil disse fregner forsvinde efter graviditeten.
  • Brug af p-piller: Disse ændre også hormonniveauet, ligesom graviditeten, selv om fregner ofte forsvinder efter behandling.
  • Kronisk acne: I disse tilfælde kan arrene forårsaget af kronisk acne forårsage fremkomsten af fregner hvis de ikke behandles korrekt.
  • Aldring: Mangel på næringsstoffer, tør hud, risikoen for ændringer i klimaet, og sygdomme kan påvirke helbredet og udseendet af huden på lang sigt.
Fregner paa haender

Citroner: rige på C-vitamin

Citroner anvendes i anti-skamplet-cremer på grund af deres indhold af C-vitamin og antioxidanter.

Anvend frisk citronsaft på fregner og pletter med et stykke vat. Man kan også gnide indersiden af skrællen på huden. Lad det tørre.

Kvinde paafoerer citron

Hyben til at udjævne hudfarven

Hybenolie er det bedste middel til at udjævne hudfarven og er ideel til måde lyse og mørke pletterDenne olie kan anvendes ren og bruges ren og ufortyndet på huden, to gange dagligt. Opbevar olien i en mørk glasflaske med hermetisk lukning for at undgå at den mister sine egenskaber.

Jordbærmaske

Denne lækre røde frugt har evnen til gradvist at reducere forekomsten af mørke pletter på huden. Da det er lidt mere kompliceret end at bruge citroner eller hybenolie, har vi to måder, du kan bruge jordbær på:

  • Lav en maske med purerede jordbær, smør det på og lad det arbejde i en time. Brug denne maske en gang om ugen.
  • Frys knuste jordbær i en isbakke og gnid en terning på huden. På denne måde har du dem altid ved hånden.
Jordbaer

Aloe vera til acne

Den naturlige gel fra aloe vera er en fremragende løsning til dem, der lider af kronisk acne og søger at forebygge og behandle pletter på huden.

Aloe vera-gel indeholder helbredende og fugtgivende egenskaber, hvilket gør det fremragende for folk med følsom hud.

Det kan anvendes to gange dagligt.

Brug ikke nogen af disse midler inden du udsættes for sol.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.