Hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning

Hvis hvæsende vejrtrækning ikke er forårsaget af et større helbredsproblem, kan vi behandle det med hjemmemidler, som vil forbedre symptomerne og gøre det lettere at trække vejret takket være deres afsvulmende egenskaber.
Hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Nogle gange producerer mennesker lyde eller fløjtende lyde, når luften passerer gennem luftvejene. Dette fænomen er kendt som “hvæsende vejrtrækning”, hvilket indikerer, at der er et problem i dette område. For at lindre dem kan du prøve disse hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning, som kan være ret effektive.

Hvæsen er et tegn, der kendetegner en luftvejssygdom, såsom astma eller bronkitis. Dette skyldes, at disse tilstande har deres oprindelse i luftvejene, der er placeret i brystet. Ligeledes kan de ledsages af bl.a. natlig hoste, kulderystelser, kold vejrtrækning, næseslim, irriterede øjne, feber og bihulebetændelse.

For at starte en passende behandling er det nødvendigt med en diagnose for at fastslå årsagerne til problemet. I disse tilfælde bør du altid gå til lægen.

Men når det er en meget mild tilstand, kan du prøve nogle husråd mod hvæsende vejrtrækning, som kan hjælpe med at forbedre symptomerne på en ret hurtig og effektiv måde.

Damp med hvid salvie

Kvinde oplever bihulebetændelse

Salvie er en af de mest anbefalede lægeplanter til behandling af luftvejsproblemer. På grund af dens antiinflammatoriske og slimløsende egenskaber kan den hjælpe med at afsvulme de berørte passager næsten øjeblikkeligt og dermed lindre denne tilstand.

Damp kan tilberedes med nogle salvieblade i en skål vand. Lad blot bladene koge i ca. tyve minutter, og dæk derefter hovedet med et håndklæde for at indånde dampene.

Gurkemeje kan bruges til at lave hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning

Stødt gurkemeje kan bruges til hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning

Dette er et krydderi fra Indien, der giver en masse sundhedsmæssige fordele. Blandt dens fantastiske egenskaber er dens store antiinflammatoriske kraft, så den er meget brugt i mange år til behandling af luftvejssygdomme. Dette skyldes dens indhold af kortikosteroider, som hjælper med at bekæmpe luftvejsinfektioner.

Den korrekte måde at bruge dette naturlige hjemmemiddel på er at lave en slags pasta til at påføre på brystet som et omslag. For at opnå hundrede procent effektivitet er det bedst at lægge det på en varm klud i ti minutter.

Indtagelsen bør dog kontrolleres, da det indeholder mykotoksiner. Denne komponent kan i store mængder have negative virkninger.

Det anbefales ikke at indtage gurkemeje, hvis man er gravid, eller hvis man har problemer med galdeblæren eller leveren. Det er bedst at konsultere en specialist, før du begynder at bruge det regelmæssigt.

Sennepsfrø

Sennepsfrø

Malede sennepsfrø er et hjemmemiddel, der kan være meget effektivt til at lindre luftvejslidelser. Det skyldes, at de har store afsvulmende kræfter.

Denne behandling kan fremstilles meget enkelt ved at male frøene til fint pulver. Herefter kan du lave en pasta til at “smøre” på brystet og derefter lægge en varm våd klud ovenpå i ti eller femten minutter.

Før du anvender det direkte på kroppen, anbefales det naturligvis, at du påfører et lag vaseline eller en beskyttende creme. Det skyldes, at det i nogle tilfælde kan brænde huden, hvis det sidder på i for lang tid. Det er bedst at overvåge hudens tilstand, mens det påføres.

Løg er glimrende hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning

Hakkede løg er glimrende hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning

Løg er et af de mest populære hjemmemidler mod hvæsende vejrtrækning. Det kan behandle og lindre åndedrætsbesvær, da det stimulerer tilstoppelse og slimudskillelse. På grund af dette kan det hjælpe os med at frigøre luftvejene, så vi kan trække vejret bedre.

Desuden kan det bruges som et kraftigt naturligt antibiotikum til at bekæmpe den tilstand, der får os til at hvæse.

Dette middel kan bruges på forskellige måder:

  • Dampene.
  • Skæring af et løg og direkte indånding.
  • Sirup – denne fremstilles ved at skære et løg i skiver og tilsætte en skefuld honning.

Nu hvor du kender fordelene ved disse midler, opfordrer vi dig til at bruge dem til at lindre hvæsende vejrtrækning. De kan være et godt supplement til den behandling, du følger. Du vil helt sikkert mærke forskellen!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.