Hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud

Når du skrubber din hårde hud med pimpsten, reducerer det smerte og fremskynder helingen. Det kan sågar bruges på de mere følsomme områder af din fod.
Hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hård hud kan være et alvorligt problem, der gør at huden blivere tykkere, bliver hård og får en gullig farve, som et resultat af for meget friktion og tryk. Selvom det er mest normalt at få hård hud på fødderne, så kan det også forekomme på dele af kroppen, der udsættes for et stort tryk eller friktion. Læs mere og lær om hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud.

Hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud

Den mest almindelige årsag til hård hud er at bruge sko der er for stramme, i for lang tid. At bruge små sko i lange perioder, vil føre til fremkomsten af hård hud. Andre mulige årsager er at gå barfodet rundt, gå i sko uden sokker og dyrke sport hvor dine fødder udsættet for et stort pres.

Hård hud kan, udover at være uattraktivt at se på, også være smertefuldt, hvis det ikke behandles ordentligt. Heldigvis er der nogle naturlige måder til at fjerne det hurtigere og hjælpe dig med at genetablere huden til sin normale bløde tekstur.  Gå ikke glip af de disse hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud

Brug af pimpsten til at fjerne hård hud

Inden du prøver en anden behandling mod hård hud, så prøv at skrub området med en pimpsten, hvilket er nemt at bruge selv på de mest sensitive områder af fødderne. Pimpsten kan hjælpe med at fjerne hård hud, fordi det letter fjernelsen af død og tør hud, samtidig med at det reducerer smerte og fremskynder helingen af huden.

Hvad skal man gøre?

 • Dyp dine fødder i en skål med varmt vand i 10 minutter for at blødgøre huden.
 • Ved hjælp af en pimpsten, skrub forsigtigt området fra side til side i tre til fire minutter.
 • Tør dine fødder og put en vatrondel dyppet i ricinusolie over den hårde hud, dæk det med noget bandage og lad det sidde natten over.
 • Næste dag, skyl ricinusolien af og vask fødderne grundigt. Fortsæt med at anvende et par dråber ricinusolie adskillige gange i løbet af dagen.
hvid eddike

Hvid eddike

Hvid eddike er en meget effektiv måde til at fjerne hård hud, takket være det høje syreindhold, der hjælper med at blødgøre hård hud. Dette middel er også antibakterielt og svampedræbende, hvilket mindsker chancen for at få en infektion i det påvirkede område.

Hvordan gør man?

 • Inden du går i seng, bland en del hvid eddike med tre dele vand.
 • Skrub det direkte på den hård hud.
 • Dæk området med bandage og lad det sidde natten over.
 • Næste morgen, eksfolier området med en pimpsten.
 • Vask til sidst området grundigt og brug en godt fugtighedscreme for at hydrere din hud.

Natron

Natron

Dette produkt, som du sikkert allerede har derhjemme, er en fremragende måde at fjerne hård hud på. Natron virker some en naturlig eksfoliant, der fjerner døde hudceller og blødgør hård hud, hvilket gør det nemmere at fjerne. Det bekæmper også bakterie- og svampeinfektioner.

Hvordan gør man?

 • Tilsæt tre spiseskefulde natron til en skål med noget varmt vand og dyb dine fødder i 15 minutter.
 • Skrub det påvirkede område med en pimpsten for af fjerne det resterende døde hud.

Citron

Citron

Citronsyren i citroner hjælper med at blødgøre den hårde hud, hvilket gør det nemmere at fjerne.

Hvordan gør man?

 • Du kan anvende citronsaft direkte på den hårde hud og lade det tørre. Gentag dette to til tre gange om dagen.
 • En anden mulighed er at lave en tyk pasta af citronsaft og lidt gær. Dette anvendes på den hårde hud, dækkes med bandage og skal sidde på natten over.

Hvidløg

Hvidloeg

Hvidløg besidder antioxidante, antibiotiske og antibakterielle og svampedræbende egenskaber, der hjælper med at fjerne død hud samtidig med, at det forhindrer forskellige infektioner i at opstå.

Hvordan gør man?

 • Knus et hvidløg og placer det dirkete på den hårde hud, dæk det med bandage og lad det sidde natten over. Næste morgen, vask dine fødder med varmt vand.
 • En anden mulighed er at knuse et par fed hvidløg og blande det med salt for at danne en pasta. Anvend det direkte på den hårde hud og dæk det med bandage i tre dage. Fjern bandagen efter tiden er gået og den hårde hud vil være nem at fjerne med en pimpsten.

Nu har du lært om nogle hjemmemidler til effektivt at fjerne hård hud, start nu og få blød hud igen!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bishop S. (2012). Home treatment options for corns and calluses.
  newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/home-treatment-options-for-corns-and-calluses/
 • Corns and calluses. (n.d.).
  medlineplus.gov/cornsandcalluses.html
 • How to treat corns and calluses. (n.d.)
  aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/corns-and-calluses

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.