De bedste hjemmeremedier mod forkølelsessår

Smør et lag vaseline på det angrebne område for at holde det frit for bakterier og fremskynde helingsprocessen.
De bedste hjemmeremedier mod forkølelsessår
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

  Forkølelsessår er et udbrud forårsaget af Herpes simplex type 1 virus, som generelt spredes gennem kys og nærkontakt, med en der har et aktivt udbrud. Når man først er smittet med herpesvirussen, bliver den i kroppen resten af dit liv. Udbrud kan udløses af feber, infektion, stress, solskoldning og madallergier. Heldigvis kan du nemt lave nogle hjemmeremedier mod forkølelsessår. Læs med!

Ifølge internetportalen MedLine Plus har næsten alle fået herpesvirussen, når de bliver voksne. Udbruddet forekommer ofte i fem faser: prikken, blist, udtørring, skorpedannelse og heling. Den sidste er den mest smitsomme, når blisterne brister og væske løber ud. Selvfølgelig er det bedst at stoppe et udbrud, før det opstår under første fase. Men hvis der allerede har dannet sig en blist, så er der mange hjemmeremedier, som kan hjælpe dig med at bekæmpe problemet og hele forkølelsessåret hurtigt.

Dæk dit forkølelsessår

Mange mennesker laver den fejl, at de dækker deres forkølelsessår med makeup. Dette kan give en langsommere heling og en længerevarende blist. I stedet for at bruge makeup, bør du anvende et tyndt lag vaseline for at holde det frit for bakterier samt fremskynde helingsprocessen. Prøv også at bruge solcreme når du er udenfor for at undgå yderligere skade.

Læbepomade

Der er mange læbepomader på markedet som indeholder docosanol, der accelerer helingsprocessen. Hvis du er udsat for vind og vejr i et tørt klima, brug læbepomade for at undgå, at der danner sig blister.

Der findes mange hjemmeremedier mod forkølelsessår

Fødevarer, der virker som hjemmeremedier mod forkølelsessår

Der er visse fødevarer som indeholder en aminosyre kaldet lysin, der hjælper med at bekæmpe forkølelsessår. Fødevarer som mælk, fisk, kød og bælgfrugter indeholder alle lysin.

På den anden side kan mad, der indeholder aminosyren kaldet arginin, faktisk være gunstigt for virussen. Arginin kan findes i chokolade, peanuts, tørrede frugter og mandler.

Sort te

Hvis du allerede har et forkølelsessår, placer en tepose med sort te direkte på såret og skrub forsigtigt i et par minutter. Dette remedie reducerer smerte og hjælper blisten med at hele.

Hvidløg

hvidløg

Hvidløg er kendt for sine antimikrobielle egenskaber, der bekæmper et stort antal forskellige vira. For at bekæmpe forkølelsessår, skær et fed hvidløg midt over og placer direkte på udbruddet.

Mælk

Mælk, som vi nævnte tidligere, indeholder lysin, en aminosyre der fremskynder helingsprocessen af forkølelsessår. Du skal blot dyppe et stykke vat i mælk og anvende det på forkølelsessåret. Dette remedie er bedst at bruge, når de første tegn på et udbrud opstår.

Tomater og aloe vera

Smør tomatsaft på såret og lad det sidde i et par minutter efterfulgt at aloe vera. Aloe vera indeholder mange ingredienser, der er sunde for huden og, som kan hjælpe med at udtørre blisten hurtigere.

Lime

Lime

Lime besidder antibakterielle og antivirale egenskaber, der kan hjælpe med at bekæmpe forkølelsessår. For at nyde godt af dens fordele skal du blot anvende et par dråber af saften direkte på det berørte område tre gange om dagen.

Honning og eddike: hjemmeremedier mod forkølelsessår

Både honning og eddike besidder antivirale egenskaber, der bekæmper forkølelsessår. Bland en spiseskefuld honning med en smule eddike og anvend det direkte på såret med et stykke vat.

Forebyggelse og pleje

Det er meget vigtigt at afskaffe tandbørster, håndklæder eller andre ting, der har været i kontakt med et aktivt forkølelsessår. Der er en chance for, at det er kontamineret med virussen og ved brug senere hen, kan det give nye blister. Hvis muligt, undgå at genbruge kopper, gafler og andre beskidte ting. Hav noget desinfektionsmiddel til rådighed, så du kan rense dine hænder og dræbe bakterier og vira.

Nu kender du nogle af de mange hjemmeremedier mod forkølelsessår, så skal du bare igang med at bekæmpe virussen!

Det kan interessere dig ...
5 hjemmemidler mod forkølelsessår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 hjemmemidler mod forkølelsessår

Forkølelsessår er en irriterende lidelse. De er ikke en risiko for dit helbred, det er stadig irriterende. Her er 5 hjemmemidler mod forkølelsessår...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.