To spanske hospitaler tester en ny kræftmedicin

En ny medicin er blevet anvendt i forsøg med patienter med avancerede stadier af tumorer, men det kan også bruges mod kræft i dets tidlige stadier.
To spanske hospitaler tester en ny kræftmedicin

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ifølge de seneste nyheder tester to spanske hospitaler en ny kræftmedicin.

Snart vil de afprøve den nye behandling på højst 24 patienter, der har svulster med dårlige prognoser.

Den første fase af kræftundersøgelsen

Kvinde med brystcancer sloejfe

Undersøgelsen vil blive udført på Gregorio Marañon Hospital og Navarra Clinical University.

I den første fase af kræftundersøgelsen er fem patienter, der har svulster, der ikke har reageret på anden behandling, allerede begyndt at blive behandlet med medikamentet (BO-112).

Disse fem patienter ville være den første af en gruppe på mellem 12 og 24 kræftpatienter, som vil deltage i den første fase af den kliniske undersøgelse.

Undersøg også dette efter “To spanske hospitaler tester en ny kræftmedicin”:

Forskere finder ny behandling mod alzheimers

En ny kræftmedicin fra Spanien

Medikamentet begyndte på National Center of Cancer Research (Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, eller CNIO). Nu udvikler de den på ovennævnte sundhedscentre i Madrid og Pamplona.

Medikamentet er fra Spanien. Det tager dog ikke lang tid, før det bliver anvendt internationalt.

Hvad angår en tidslinje, så vil de første resultater af undersøgelserne være klar i juni.

Den første amerikanske kræftforeningskonference er i juni. Det er her, de præsenterer store fremskridt inden for onkologi.

Lægemidlet kan komme ind på markedet om tre til fire år.

Immunterapi

Immunoterapi er en proces, der revolutionerer kræftbehandling.

I stedet for direkte at bekæmpe tumorceller som med traditionel kemoterapi angriber den kræft ved hjælp af kroppens egne naturlige forsvar.

Her stimuleres immunsystemet ikke kun. Derudover lærer det også at identificere ondartede celler.

Med den rette træning vil dit naturlige forsvar kunne klare tumoren. Immunoterapi krymper tumorer med færre bivirkninger. Således læger det den overordnede skade på sundt væv.

Disse fremskridt ændrer gradvis udsigterne for personer med tumorer, herunder melanom og lungekræft.

Typologi af tumorer for medicinen

Kvinde der smiler

Immunoterapi medicin er allerede på markedet, og denne nye spanske medicin vil blive tilføjet til listen.

I starten var det meningen at behandle solide tumorer, der er de mest almindelige (bryst-, lunge-, ovarie-, lever- og endokrin kræft, melanom, sarkom, etc.).

Men de har valgt de patienter med håndgribelige og tilgængelige tumorer til studierne indtil videre (herunder melanom med kutan metastase).

De vil overføre lægemidlet med en indsprøjtning direkte ind i tumoren, styret af en ultralyd, for at deponere medicinen lokalt.

Detaljer omkring den nye medicin

Samlet set vil de forsøge denne spanskoprettede terapi på mennesker, der uden succes er blevet behandlet med eksisterende behandlinger. Plus, dette omfatter også andre end immunterapi.

For det første skal de demonstrere den ny medicins effektivitet. Derefter kan de bruge det i andre tidlige stadier af sygdommen, selv før operationen.

Navnet på lægemidlet, BO-112, angiver, at det stadig er i forsøgsfasen. Men mange har høje forventninger til det.

Samlet set ville det være den første medicin, der kombinerer to lovende metoder til bekæmpelse af kræft: Immunterapi og autofagi. Dette er en mekanisme, der gav den japanske videnskabsmand Yoshinori Ohsumi Nobelprisen i medicin i 2016.

Det spanske lægemiddel behøver imidlertid ikke at arbejde alene. I fremtiden kan de kombinere det med andre immunoterapier. Derudover tester de også disse muligheder i kliniske undersøgelser.

Vi anbefaler at læse denne artikel efter “To spanske hospitaler tester en ny kræftmedicin”:

Brystkræft: Det bør du vide

Et offentligt-privat samarbejde

Kvinde der er hos laegen - ny kraeftmedicin

Samlet set er disse undersøgelser et glimrende eksempel på, hvordan et offentligt-privat samarbejde kan se ud.

I 2010 gav National Center of Oncology Research (Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, eller CNIO) lægemiddel licensen til et spændende spansk selskab. Det var en lille bioteknologi virksomhed, der blev født ud af samarbejdet: Bioncotech..

Undersøgelserne blev ledet af Marisol Soengas, leder af Melanom-gruppen hos ​​Bioncotech.

Med hendes ord:

“Forskere får generelt få chancer for at se resultaterne fra laboratoriet direkte på patienten. Denne kliniske undersøgelse er resultatet af samarbejdet mellem forskere fra flere forskellige discipliner ledet af et fantastisk team fra Bioncotech. Vi hos CNIO er meget stolte af dette store skridt. ”

De vil præsentere resultaterne af disse forsøg på den største onkologi-konference i verden, American Society of Clinical Oncology Conference (ASCO). Det finder sted i Chicago fra 2. til 6. juli.

Det kan interessere dig ...
Derfor er zumba populært
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Derfor er zumba populært

Du har sikkert set denne træningsform på plakater i fitnesscenteret eller kender nogen, der går på et af holdene. Men hvad gør zumba populært?  • Anel, A., Martínez-Lostao, L., & Pardo, J. (2015). Second meeting of the Spanish Immunotherapy Group GEIT (Grupo Español de Inmunoterapia), January 16, 2015, in Zaragoza, Spain.
  • Misra, R., Acharya, S., & Sahoo, S. K. (2010). Cancer nanotechnology: Application of nanotechnology in cancer therapy. Drug Discovery Today. https://doi.org/10.1016/j.drudis.2010.08.006
  • Gottesman, M. M. (2002). Mechanisms of Cancer Drug Resistance. Annual Review of Medicine. https://doi.org/10.1146/annurev.med.53.082901.103929

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.