Robert Lewandowski: Den kost, der holder ham i toppen

Robert Lewandowski er ikke stoppet med at score mål, siden han kom til Borussia Dortmund i 2010. Lær mere om den kost, der holder ham i toppen i denne artikel!
Robert Lewandowski: Den kost, der holder ham i toppen

Sidste ændring: 19 august, 2021

Robert Lewandowski er en af de få fodboldspillere, der har evnen til at konkurrere på lige fod med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Faktisk har den Warszawa-fødte spiller endda overgået de argentinske og portugisiske stjerner i de seneste sæsoner og rangeret som den bedste i verden, da han modtog FIFAs pris for bedste spiller. For at opnå en sådan præstation var Lewandowskis kost vigtig.

Så det faktum, at Bayern München-angriberen har scoret 40 mål hvert år siden sæsonen 2015-16, skyldes til dels spisevaner, der er værd at afsløre og analysere.

Hvad skal du vide om Lewandowskis kost, en af de bedste angribere blandt eliten? Læs med for at finde ud af det!

Robert Lewandowskis kost, der kan holde ham blandt verdens bedste

Vi bør præcisere, at vendepunktet for polakken kom, da han underskrev for Bayern München i 2014. På det tidspunkt var Anna Stachurska, hans kone siden 2013, ernæringsekspert, ansvarlig for angriberens kost for at maksimere sin præstation i hele Bundesliga-kampene.

Den person, der afslørede ændringerne i Lewandowskis kost, var imidlertid Thiago Cionek. Den tidligere forsvarsspiller sagde til ESPN: “Robert fortalte mig endda, at den store ændring i hans karriere, da han nåede eliteklubberne og på landsholdet, var, da han radikalt ændrede, hvad han spiste”.

Dagens første måltid

Frisk tunfisk

Tunfisk er vigtigt, når det kommer til denne fodboldstjernes morgenmad. Dets bidrag af omega 3-fedtsyrer, forskellige B-komplekse vitaminer (B2, B3, B6, B9 og B12) og fedtopløselige vitaminer gør kroppens udvikling optimal og reducerer fedt. Samtidig giver det fordele ved reparation af muskelfibre efter anstrengende fysisk aktivitet.

Derudover betragter Robert Lewandowski gluten og laktose som forbudte fødevarer til dagens første måltid. I et interview med Welt am Sonntag i hans tidlige dage kom angriberen med følgende erklæring: “Da jeg spiste morgenmadsprodukter og mælk, følte jeg mig lidt træg inden træning”.

Andre fødevarer, der er en del af spillerens morgenmad, omfatter følgende:

Robert Lewandowski: Kost før kamp

Lewandowskis strenge valg af mad kommer fra at studere kroppens reaktion dagen før kampen for at være i den bedst mulige form. Derfor er en af de opskrifter, som hans personlige ernæringsekspert og kone anbefaler, røde ris.

Ingredienserne i denne ret er følgende:

 • Timian.
 • Salt.
 • Gurkemeje.
 • Brune ris.
 • Anis.
 • Pinjekerner.
 • Smeltet smør.
 • Sort spidskommen.

Efter middagen, og ifølge hvad angriberens tidligere holdkammerat sagde, er dessert en tallerken risbudding (mandel, ris eller kokos). Grunden? At akkumulere kulhydrater og glukose, hvilket vil være afgørende for energibehovet på fodboldbanen.

Robert Lewandowski: Kost på kampdagen

På kampdagen prioriterer Lewandowskis kost en stor mængde protein. Blandt produkterne kan vi derfor igen nævne tun, kylling, mandler, avocado og pinjekerner, for blot at nævne nogle få, som Anna Stachurska anbefaler.

På den måde formår han at forbedre sin præstation i løbet af de 90 minutter eller mere, som en kamp varer. Derudover fremmer valget af disse fødevarer hurtigere reparation af små fiberbrud, der opstår i musklerne på grund af stor belastning.

Restitutionsfase

Når en fodboldkamp i en af de bedste ligaer i Europa er slut, er den korrekte restitutionsproces relateret til indtag af grøntsager og avocado. Andre gode muligheder er broccoli, zucchini, salat, gulerødder og spinat.

Frisk avocado

Opdag: Fordele og ulemper ved den grønne middelhavskost

Robert Lewandowskis kost til træning fylder op af glykogen

Der er flere aspekter af Lewandowskis træningskost, der er grundlæggende. Stachurska (hans ernæringsekspert) understreger vigtigheden af glykogen. Dette reducerer følelsen af træthed. Derfor er hans teknik forbedret.

Hvordan får du det rigtige glykogenniveau? Med snacks.

Nogle af de muligheder, hun foreslår, er havregryn med dadler tre timer før træning. Han vælger også en salt energibar eller de berømte energikugler (kakao, dadelsirup, tørrede tranebær og tørret kokos).

Efter træning drikker han frugtsaft eller naturlige isotoniske drikke. Til førstnævnte bruger Stachurskas opskrift kokosmælk kombineret med frugt som base. I mellemtiden inkluderer den isotoniske variant kokosvand, honning og citron.

Nu kender du detaljerne for Lewandowskis kost, der har tilladt ham at være blandt de fem bedste i fodbold!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mata F, Grimaldi M y Sánchez A. Reposición del Glucógeno Muscular en la Recuperación del Deportista. SPORT TK-Revista EuroAmericana de Ciencias del Deporte. 2019. Disponible en: https://doi.org/10.6018/sportk.362071.
 • Jeukendrup A. Los carbohidratos durante el ejercicio: la investigación de los últimos 10 años. Nuevas recomendaciones. Apunts. Educación física y deportes. 2013. Disponible en: https://www.raco.cat/index.php/ApuntsEFD/article/view/270902.
 • Gómez L. Nutrición para deportes de larga duración. Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte. 2017. Disponible en: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6371527.
 • Peinado A, Rojo M y Benito P. El azúcar y el ejercicio físico: su importancia en los deportistas. Nutr Hosp. 2013. Disponible en: 10.3305/nh.2013.28.sup4.6796. PMID: 23834092.
 • Dennis S, Noakes T y Hawley J. Estrategias nutricionales para minimizar la fatiga durante el ejercicio prolongado: reposición de líquidos, electrolitos y energía. J Sports Sci. 1997. Disponible: 10.1080 / 026404197367317. PMID: 9232556.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.