Hvad kan man få ud af brugte teposer?

Folk som drikker te eller infusioner spilder ofte noget som kan være brugbart på mange måde: teposerne som de er færdige med at bruge.
Hvad kan man få ud af brugte teposer?

Sidste ændring: 13 december, 2018

Faktisk er de ikke blot de tørrede efterladenskaber fra en plante, som ikke kan bruges mere. Derfor, vil vi i denne artikel forklare de anvendelser teposer kan have: Gødning til dine planter, behandling til dine poser under øjnene, et remedie til at eliminere lugt fra køleskabet og skabe, imod myg, etc.

Miljømæssig bevidsthed

Hver dag bliver flere og flere folk interessede i at få mest ud af alt hvad de anvender, samt at spilde så lidt som muligt. I denne artikel, vil vi opdage at det at drikke te eller en infusion dagligt ikke blot er en sund vane, men vi vil også lære at vi kan finde en praktisk løsning til stort set alting.

Brugt tepose

Gødning til planterne

Mange folk som har en have eller en frugthave har allerede en kompostbunke: et sted hvor de dagligt smider de økologiske rester fra madlavningen, eller de ubrugte portioner fra haven, og som efter nogle uger bliver til gødning. Dette sikre os med garanti mindre spild, og samtidig mere frugtbar jord.

Ved at følge den samme idé, så tillader indholdet i teposer os at gøde de små planter i vores hjem. Vi kan vente til vi har flere, eller endnu bedre, anvende hver af dem lige efter vi har lavet te. Du kan blot dumpe indholdet fra teposen ned i jorden til dine planter, og blande det en smule.

Hvis teposerne består af økologisk materiale og ikke indeholder en metallukning, kan du begrave dem direkte i jorden på planten og dække dem til med en smule jord.

Stueplanter

Anti-inflammatorisk behandling

Størstedelen af tetyper har fordelagtige egenskaber, ikke blot til vores invendige helbred, men også for vores hud. De mest almindelige, sort te eller grøn te, har også anti-inflammatoriske egenskaber som hjælper med at lindre, for eksempel, poser under øjnene, hævede øjenlåg, eller insektbid.

Teposerne vil være endnu mere effektive hvis de er kolde. Eftersom kulde også hjælper med at reducere hævelse, derfor anbefaler vi at du altid har nogle brugte teposer i fryseren. Når du har brug for en, kan du tage den ud af fryseren og påføre den direkte i flere minutter.

Absorbere lugte

Dette er muligvis en af de mest ukendte anvendelser. Brugte teposer, når de er tørre, har en funktion som ligner den bagepulver har: de absorberer dårlige lugte. Af denne grund, er de ideelle at have inde i køleskabet eller i skabe.

En tepose er ikke nok til at eliminere lugte fra et stort område, derfor anbefaler vi at du placere flere af dem i en æske med huller. Det vil også se mere elegant ud.

Med det samme objektiv kan du også anvende dem til at rense tæpperne og sengene til dine kæledyr. Du behøver kun at strø indholdet af den brugte tepose ovenpå, lade det sidde i et par minutter, og så suge det op med en støvsuger. På denne måde vil du eliminere støv og dårlig lugt samtidig.

Røgelse imod myg

Dem som elsker røgelse og aromaer bør vide at te og infusionsblade også kan anvendes som røgelse til at rense lugten og drive myg væk, især hvis de anvender sort te, citron, lavendel, rosmarin eller eucalyptus.

Genanvend de samme teposer

Hvis vi prøver at spare så meget som muligt, så bør du også vide at du kan genanvende den samme tepose til endnu en infusion. Især hvis den stadig har meget smag tilbage. Du kan måske anden gang anvende to teposer til en infusion. På den både vil du opnå en smag der minder om den fra en ny tepose.

Du kan også koge et par brugte teposer og anvende vandet til at tilberede et fodbad, eller blot føje det til dit badevand. De egenskaber som te indeholder, har, som vi allerede har nævnt, anti-inflammatoriske og elimering af dårlige lugte som egenskaber.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Imagen por cortesía de A girl with tea, rabi w y Anders Adermark.
 • Chacko SM, et al. (2010). Beneficial effects of green tea: A literature review. DOI:
  10.1186/1749-8546-5-13
 • Mayo Clinic Staff. (2018). Bags under eyes.
  mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/symptoms-causes/syc-20369927
 • Chatterjee P, et al. (2012). Evaluation of anti-inflammatory effects of green tea and black tea: A comparative in vitro study. DOI:
  10.4103/2231-4040.97298
 • Amnuaikit T, et al. (2011). Evaluation of caffeine gels on physicochemical characteristics and in vivo efficacy in reducing puffy eyes.
  japsonline.com/admin/php/uploads/20_pdf.pdf
 • Ahmadraji F, et al. (2015). Evaluation of the clinical efficacy and safety of an eye counter pad containing caffeine and vitamin K in emulsified Emu oil base. DOI:
  10.4103/2277-9175.148292
 • National Geographic en Español. (n.d.). 5 maneras de reutilizar las bolsitas de té. National Geographic. https://www.ngenespanol.com/travel/5-maneras-de-reutilizar-las-bolsitas-de-te/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.