Hvem er den rette partner for mig? Der er hjælp at hente!

Den partner, der passer bedst til dig, er ham, hvis fejl og mangler komplimenterer dine egne fejl og mangler. En person, der opfylder dine behov, og hvis svagheder bliver opvejet af dine egne styrker.
Hvem er den rette partner for mig? Der er hjælp at hente!

Sidste ændring: 06 december, 2018

Når det kommer til kærlighed, er der ingen magiske opskrifter. Ingen af os kan vælge hvem, vi bliver forelskede i – det sker bare. Det er dog godt, hvis vi på en eller anden måde kan bruge vores sunde fornuft. Hvis vi kender os selv godt, kan vi nemmere forstå, hvilken slags partner der kan gøre os lykkelige. Find ud af hvorfor i denne artikel.

Hvilken type partner kan virkelig gøre mig lykkelig?

Den rette partner kan være svær at finde

Nå, først og fremmest er vi nødt til at være realistiske. Det går ikke, at vi bruger et helt liv på at vente på Mister Right. Verden er fuld af det uperfekte – men sammen kan uperfekte mennesker gøre hinanden mere fuldkomne og lykkelige.

Det handler altså slet ikke om at finde prinsen på den hvide hest. Det handler om at finde én, der passer til dig og som du kan vokse og modnes sammen med: En, du kan skabe et helt unikt bånd sammen med. Det er klart, at alle fortjener alt det dejlige ved kærligheden. Men hvordan finder du så den person, der passer bedst til dig?

1. Er du indadvendt?

Det siges, at indadvendte typer har brug for udadvendte mennesker i deres liv. Modsætninger mødes, gør de ikke? Men måske du skal passe på med at tage det her ordsprog alt for alvorligt. Nogle synes, det er ubehageligt at være sammen med folk, der er meget mere udadvendte end dem selv og kan komme sig til at føle sig intimiderede af deres direkte væremåde. Så er det bedre at gå på kompromis: Vælg en, der er udadvendt og som kan hjælpe dig med at åbne op, samtidigt med at han respekterer din tilbageholdenhed.

2. Er du udadvendt?

Hvis du er udadvendt – hvor mærkeligt det end lyder – er det bedst at slå sig sammen med andre af samme race. Hvis du er typen, der kan lide at tage på vandreture, gå ud og spise, hænge ud med en stor gruppe venner og i det hele taget gøre tusind ting på én gang, så vil problemer og diskussioner ofte opstå, hvis du har en partner, der er passiv og hellere ville blive hjemme.

Det er fedt at være sammen med nogen, der gerne vil gøre alle de samme ting som dig selv. Det er bare rigtig øv hvis du gerne vil have din kæreste med ud, og han bare ikke har lyst.

3. Er du lidt usikker?

Hvis du har svært ved at træffe beslutninger, ofte har flere spørgsmål end svar, og synes at det er lidt svært at starte projekter eller håndtere forandring, så kan det være godt for dig at finde en selvsikker kæreste – en der er moden og ved hvad han vil – så længe han ikke går hen og bliver arrogant eller dominerende.

Det kunne for eksempel være en rolig “faderfigurstype”: En, der kan lide at beskytte og støtte dig og som kan berolige dig, når du er nervøs: En, der hjælper dig til at føle dig sikker på dig selv og øge dit selvværd; en moden og seriøs person.

4. Er du impulsiv og selvstændig?

Der er mange kvinder, der gerne vil have en partner uden at føle sig “bundet”. Dette kan virke uforeneligt med definitionen af et forhold. Der må vel være en eller form for forpligtelse? Ikke nødvendigvis: I dag er der utallige kvinder, som mere end noget andet lægger vægt på at være i stand til at bevæge sig opad i deres karriere og have kontrol over deres hverdag og deres beslutninger. Kvinder, der bedst kan lide at være sig selv.

Det er måske bedst at undgå personer, der ligner dig selv for meget. Med mindre du vil have et kortvarigt og intenst forhold. To mennesker, der begge har brug for at være i kontrol, fungerer ofte ikke særlig godt i et parforhold. Det kunne være en god ide at finde en rolig og afslappet person. En, der er medgørlig, overskuelig og enkel og som holder dramaet nede.

Frem for alt – led efter en partner, der gør dig glad

Den-rette-partner3

Vi ved, at alt, vi har diskuteret ovenfor, ikke er specielt let at forholde sig til. Nogle gange ender vi med at falde for nogen, der er helt anderledes end os selv, en person, der ikke passer ind i planen. Men bare rolig, uanset hvor forskellig din kæreste er fra dig, er disse tre punkter de vigtigste:

  • Find en person, der kan respektere dig, lytte til dig og elske både dine svagheder og dine styrker.
  • Led efter en partner, der giver dig en grund til at smile hver dag. Nogen, der giver dig en lykkefølelse indeni, når du vågner op om morgenen.
  • Bliv med den partner, der gør dig til et bedre menneske. Han/hun bør være en, du kan leve med, og som får problemerne til at føles “lettere”; en optimistisk person som passer til dine behov.

Det fortjener du!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.